What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[outdoor]2007 by baku

baku

Member
witam wszystkich userów musze wam oświadczyc że przez pewien okres czasu nie będe mógł zamieszczac postów ponieważ mam małe rozterki z administratorem sieci nie wiem ile moze to potrwac ale jestem dobrej myśli, że problem tak jak szybko się pojawił tak szybko znikinie :badday:

pozdro baku :joint:

Last edited:

baku

Member
zielonooo

zielonooo

elo witam wszystkich starych jak i nowych membersów. Dość dawno tu niezaglądałem z powodów prywatnych ale Widzę, że ładnie wszyscy pędzicie, więc pokaże też jakieś maleństwa, które porastają my garden. :rasta:
Zacznijmy może od nasion od Hota (wielkie dzięki mistrzu zajebista genetyka).
Małe Poletko a na nim Romulan x super silver haze , Kalinka

durban poison-kobietka

emxchemoxhhxnl

komxnl

imxha

dzisiaj dorzuce jeszcze jakieś foty i powiem jak ogólnie idzie przebieg uprawy.
pozdrawiam ;)

baku

Member
no to jedziemy ;)
ziemia na której rosną roślinki to prawie rasowy czarnoziem z dodatkiem azofaski i dolomitu, od 2 tygodni stosuje humovit-bio co za tym idzie wszystko ładnie nabiera zielonej masy, Na kwitnienie mam jeszcze ekolista ale planuje dokupić jakiś nawóz może ktoś coś poleca bo nie orientuje sie teraz co tam nowego dla naszych maleństw można nabyć ;D
dobra nie owijam w bawełne kolorujemy ;)
na pierwszej focie po prawej emxchemoxhhxnl, a z lewej 3grapefruitxmaroc i gdzies ta m jeszcze mały Northern Light jest ale nie umie sie go dopatrzeć hehe :)

tutaj same grapefruitxmaroc

a tutaj durban poison nr 2 i nL

narazie to tyle jak cos podrosnie to zapodam foty z mojego skromnego zagajnika :D mam nadzieje że będziecie śledzić tego topica :D:) pozdrófka

Last edited:

tomato

Member
Veteran
baku, hehe, witam po dlugiej przerwie !!!
ladne masz tam poletko, najbardziej kibicuje emxchemoxhhxnl, bo naprawde zacne to bylo bakanie !
a z tego co pamietam, to rok temu nie bylo az tak zle.. :rasta:
duuuuuuzych zbiorow ziom !
bless !
:bandit:

E:ja na flo oprocz plantonu K i S zakupilem jeszcze MULTIVIT PLUS fosfor (0-28-6). zobaczymy co to za cudo !

Last edited:

baku

Member
hello tomato dobrze znów usłyszeć od ciebie dobre słowo, u ciebie też ładnie zapieprza szczególnie ta co tak do ziemi ją przycisło ;)
Nom emxchemoxhhxnl to roślina, która posiada prawdziwy potencjał i potrafi mile zaskoczyć :D
Jutro sie wybieram do shopu po jakieś nawozy, pewnie spędze tam cały dzień bo sie nie będe umiał zdecydować hehe ;)

pozdro dla prawdziwych za kilka dni znów troche pokoloruje żeby tak szaro nie było ;) :rasta:

hej

wszystko fajnie, jednak po powrocie nie zapodałeś żadnej fotki LR. Już ściąłeś czy po prostu nie było co fotografować? Mam takie pytanie, zapylałeś może którąś z samiczek LR, jeśli tak to ile sie można nasionek spodziewać? Kolejne pytanie, LR odrazu wstępuje do fazy kwitnięcia, czy to znaczy że mam sobie odpuścić nawozy typowo azotowe przy wysadzaniu?

pozdro

baku

Member
to było w tamtym sezonie i o ile pamiętam nie miałem aparatu i wogóle fotek nie porobiłem ;),
Samiczek żadnych nie zapylałem, ale znajomy na balkonie z jeden zapylonej samiczki wyciagnął około 30 sztuk, więc myśle że to jest taka granica, chodź najwięcej zależy od wielkości roślinki. Pamiętam, że dawał nawóz na kwitnienie po około miesiącu, jutro sie dokładnie popytam co to był za nawozik. Ale przypuszczam, że nawóz z dużą zawartością azotu jak najbardziej ale jak roślinka będzie w połowie stadium swojego rozwju. Jeśli miałbym ci doradzić to bym na twoim miejscu wymieszał ziemie z nawozem naturalnym bogatym w azot i zapewne roślinką by to wystarczyło, nie chce filozofowac więc zapraszam do tematu bardziej doświadczonych growerów, bo strasznie mnie ten wątek nurtuje i przy okazji myśle, że się czegoś naucze od starych wyjadaczy hehehe ;)
wyszukałem jeszcze kilka fotek
tutaj ponad dwu tygodniowy lowryder . Ziemia została wymieszana z końska kupa hehehe ;P, rósł jak szalony.

po lewej męski karzełek, a tutaj jeszcze jedna fota, but zapomniałem spin a photo ;)

:rasta:
blesss

Last edited:
a nawóz wymieszałeś wcześniej czy zaraz przed wysadzeniem. Mam dostęp do naturalnego nawozu ale dużo czytałem opini że nawozu naturalnego nie daje sie bezpośrednio przed wysadzeniem tylko kilka miesięcy wcześniej przygotowując spota, tak samo jak rolnicy na jesień po zbiorach nawożą pola, coś w tym jest. Dzisiaj wysadzałem moje LR i w dołkach mniej wiecej 40x40x30 na samym dnie ułożyłem troche naturalnego nawozu, zasypałem ziemią torfową zmieszaną z dolomitem i obornikiem kurzym. Toche dużo tego ale mam nadzieje że nie przedawkowałem :chin:

baku

Member
elo przyjaciele dzisiaj mały upload z mojego ładnego spocika :joint:

Na tej miejscóweczce wszystko idzie idealnie, męszczaki powyrywane i zostały same kobietki :D
Odmiany: grapefruitxmaroc, emxchemoxhhxnl, Northern Light, imxha, komxnl.

durban poison, bardzo ładna i zdrowa kobietka ma około 2,5 metra.

cdn...

Last edited:

baku

Member
odaminki od HOta: Romulan x super silver haze , Kalinka

wysadzane gdzieś około czerwca, podlane nawozem bo pokazywały niedobory, sytuacja opanowana :rasta:

shoty

pozdrawiam i zapraszam do oceny. baku

baku

Member
elo mały uploadzik,
durban poison,a obok shot bocznego szczytu,

grapefruitxmaroc

c.d. będzie jutro bo mi baterie w aparacie padły :) :joint:

baku

Member
witam panowie w tym jak że pięknym Nowym Roczku :).
Nie będe się rozpisywał czym była spowodowana moja nieobecność, lecz może kiedyś poruszę ten temacik w "naszych niepokojach".:joint:
A więc nie owijając w bawełne zapodam mały upload z zeszłorocznego outa, galeria nie jest kompletna bo na drodze stanęło mi kilka przeszkód ale co tam jedziemy żeby tylko było trochę bardziej kolorowo.

NORTHERN LIGHT
21665DSC06198-med.JPG

IMXHA
21665DSC06194-med.JPG

DURBAN POISON
21665DSC06199-med.JPG

2X GRAPEFRUIT X MAROC (świetny cross naprawde polecam, propsy dla plantatora :) )
21665DSC06197-med.JPG

21665DSC06202-med.JPG

ROMULAN X SUPER SILVER HAZE (i tu ukłon dla Hot-a za te strainy naprawde kozak , ale zabrakło im z dobre 2 tygodnie )
21665DSC06511-med.JPG

KALINKA (niestety posiadam tylko takiego shot, na zdjęciu widać że jeszcze dużoooo jej brakowała :))
21665DSC06502-med.JPG

TOPKI GRAPEFRUIT X MAROC
21665DSC06488-med.JPG

pozdrawiam i życze miłego oglądania.
ps.przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne i interpunkcyjne :joint:

Last edited:

baku

Member
odkurzamy topic wiosna idzie pelną parą xD

odkurzamy topic wiosna idzie pelną parą xD

elo panowie

Widze, że mój thread sie troche zakurzył więc trzeba to jak najszybciej zmienić, wiosna juz zawitała w nasze polskie progi więc trzeba się brać za prace polowe. a żeby czas szybko leciał i praca sprawiała jak największą przyjemność w boxie stoją 2 lowrydery 2 ;)

LoWryder - dzień 38

wogóle ładnie panowie dajecie w co ogrodzie rośnie ci 09 ?? propsy dla wszystkich userów odwalacie gruba robote :):joint:

zaniedługo wrzuce krok po kroku mojego nowego outa mysle ze będzie zawiesić na czym oko :D .
pozdr ppl

B

BioPart

Hej :wave:
Dobrze, że jedziesz dalej z ICmagiem he he,
Jakie panny w tym roku będą u Ciebie..

Powodzenia, 2009 Niech Będzie Najzieleńszy he he :wave: