What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[outdoor]2007 by baku

tomato

Member
Veteran
piekne krasnale baku !!!
ja uważam że wydawć kase na lr to jest strata kasy
a ja uwazam ze w jakie pestki bys nie zainwestowal, to i tak wyjdziesz na swoje.w tym sezonie mozna bylo dostac pestki LR za 4 PLN, wiec to chyba nie jest jakis wielki majatek. wydaje mi sie ze kazda dojrzala roslinka sprawia wiele radosci.
plon z LR nie jest jakis powalajacy ilosciowo, ale zauwaz, capslock20, ze kiedy ty bedziesz dymal na spota z baniakami wody, i zastanawial sie czy ten preflower jest meski czy zenski, baku bedzie krecil tlustego bata ze swojej malutkiej dziewczynki hehe :D cos za cos. ja jestem za !!!
a za jakis czas kolejne, juz bardziej obfite zniwa :yummy:

Last edited:

baku

Member
dzięki chłopaki :D
co do ceny lowryderów to tak jak mówi tomato
idzie dość tanio kupić i nie są to jakieś duże pieniądze więc warto zainwestować żeby mieć trochę wcześniej palonko.
Właśnie Tonny bardzo dobrze się maskuje i można go wszędzie uprawiać beż większych podejrzeń nawet w bardzo małym boxie a co dopiero na spocie :joint:
Myśle że plony nie są takie małe z 20 lowryderów można zebrać dość dużo palenia odliczając męszczaki itp. itd. ale wiadomo zawsze coś jest co można
:joint:

blesssssssssS! :wave:

ss_argus

Member
siemano wszystkim growerom :wave:

Panowie mam pytanie trochę na przyszłość, dotyczące uprawy lowryderów w boxie.Bo jak się skończy sezon na outa, myślałem o uprawie lr pod kompaktówkami.W miejscówce gdzie bym mógł ustawić boxa, będzie dosyć chłodno.Chciałbym wykorzystać efekt autoflo lr i jechać cały czas na oświetleniu 24/0.Dzięki takiemu fotoperiodowi i odpowiedniej ilości świetlówek, ogrzewał bym przy okazji przez całą dobę boxa.(bo inny sposób ogrzewania niestety odpada).

Czy trzymał ktoś z Was lr w boxie przez całą uprawę na 24/0 i czy ma to jakiś niekorzystny wpływ na ilość plonu?
Czy może to nieznacznie przyspieszyć harvest, czy nie będzie miało raczej wpływu ?
Jakiej pojemności doniczki są optymalne dla lr ?

Zajebiście rosną Wam planty na spotach, muszę koniecznie skołować sobie jakiś aparat to bym też wrzucił jakieś foty swoich 7 panienek.Jedną mam w wersji mikro, bo ją zajebiście słońce przyjarało na starcie - ale przeżyła.Szkoda mi ją wyrywać bo z nasioka femi i zostawiam ją na razie jako ciekawostkę :chin:

Pozdr.
ss_argus

baku

Member
hehe :D dzięki Mr.Bongowsky :joint:

ile dni ma ten lowryder ?? i kiedy zacząłeś podlewać go nawozami lub kiedy zamierzasz go czymś podlać, bo bardzo fajnie i zdrowo wygląda :yummy:

masz jeszcze więcej lowryderów czy tylko jeden został :D??

ss_argus

Member
Tonny said:
dołączam do pytań ss_argus'a

@Tonny - może sobie sami odpowiemy :sasmokin:, znalazłem coś takiego:

OFFICIAL LOWRYDER GROW GUIDE (10/04) - written by the Joint doctor

http://www.dope-seeds.com/lowryder_grow_guide.htm

Ach... żeby tak jeszcze ktoś mógł to z grubsza przetłumaczyć, bo nie wszystko kumam :chin:

Co do fotoperiodu Joint doctor zaleca chyba 18/6 , ale znalazłem wypowiedź @Fubara (na innym forum), że jak lr dostaną dłużej światła tym większe urosną - a więc 24/0 jak najbardziej.

sorry za lekki offtop, ale jak zobaczyłem te Wasze Lowrydery to się wkręciłem w temat

Pozdr.
ss_argus

Last edited:
Siema baku
Lowryder na zdjęciu ma około 33 dni, nie był jeszcze żadnymi nawozami podlewany, dopiero po zrobieniu foty podlałem go Planton'em K, teraz będę podlewać go właśnie Planton'em i tydzień przed końcem samą wodą. Posadziłem go w ziemi uniwersalnej już z nawozami, to na pewno troche dało. Oprócz tego mam jeszcze kilka innych:

Pozdrooo :rasta:

Last edited:

baku

Member
no Mr.Bongowsky ładne te lowrydery, będziesz je zapylał ? bo jak nie to o ile sie dobrze orientuje LDV chciał pyłek męszczaków bo chce zapylić, jak co to zaklikaj do ziomka na pm'a.

Dzisiaj albo jutro podbije na spota i zobacze jak tam sie wszystko zieleni więc zapodam jakieś fotosy przy okazji zastosuje na każdą roślinę supercropping :joint:

pozdro :wave:

Dzięki baku. Na miejscówie rosną obok siebie 3 Lowryder'y, dwie babki i facet, jak się zapylą to będzie dobrze:) Czytałem, że LDV chce pyłek, ale mam jeszcze zablokowane PM'y. Już kilka osób do mnie napisało i nie mogę tego niestety odczytać, ale jeszcze kilka postów:) Z tym zapylaniem to LDV pisał, że szybko mu męszczak wypuścił cały pyłek i ja też raczej nie dam rady trafić na "ten moment", bo rzadko jestem na spotach. Lr'y są w odległości 1m od siebie więc jakieś pestki powinny z tego być:)

cheech and bong

Active member
LR to bardzo wdzieczny plant i nie jest to wbrew pozorom jakies gorsze palonko mnie zadowalal w zupelnosci. jesli chodzi o outdoor to super jest do sadzenia na otwartej powierzchni na prawde ciezko go nawet potem odnalesc na spocie hehe. pozatym fajnie jest robic zbiory w polowie sezonu i cieszyc sie ziolkiem. A to pare moich egzemplazy z zeszlego roku

[WRAP]

Last edited:

baku

Member
siemano cheech and bong jest dokładnie tak jak mówisz, szybkie plony, dośc zadawalająca moc a jakośc zioła nie odbiega zabardzo od innych odmian , w tym sezonie muszę popracowac trochę nad CURRINGIEM :D, a tak apropo to wyjebiste szczyciki i jakie zwarte tylko pozazdrościc :yummy: , opiszesz mi w jaki sposób suszyłeś lowryderki żeby był jak najlepszy smak jak dla tej odmianki :) z góry dzięki :joint:

cheech and bong

Active member
z tych jestem najbardziej dumny

baku curring niczym sie nie rozni od innych odmian. chyba wiem o co ci chodzi bo LR nawet po dobrym suszeniu i konserwacji nie ma zapachu typowego palenia nie tylko ja tak mialem. Nie jest to jakis odrazajacy zapach ale poprostu nie mozna powiedziec ze jest typowy dla trawy

baku

Member
dzięki stary za odpowiedź :D, a ten krzaczek to mnie poprostu zamurował trzymałeś go na indoor czy outdoor :yoinks:, ja też mam jednego lowrydera naprawdę ciekawy przypadek z zatrzymany wstożkiem wzrostu i bardzo powolutku rośnie ale od samego początku miał dwa główne szczyty he jutro zrobię foty to pooglądacie :chin:

pozdrófka ziomki :joint: :sasmokin:

Last edited:
baku, dzisiaj byłem zobaczyć jak tam się laski trzymają i...:

#1:

#2:

#3:

Fajnie się rozkrzewiły, dużo małych topików po bokach, zobaczymy co z tego wyjdzie:)

baku

Member
Mr.Bongowsky tak mnie tymi krzakami napędziłeś teraz że sobie pomyślałem czy teraz nie iśc na spota i nie zobaczyc jak tam u mnie idzie z lowryderami i wogóle z innymi plantami nie ma co cheech and bong, mr.Bongowsky macie u mnie duże uznanie ładnie wam się te lowryderki krzewią oby tak dalej panowie he :D :woohoo: :wave:

G

Guest

Piękne te wasze lr. Za rok chyba zrobie sobie nasiona z Lr #2, a następnie poletko 2 x 3 m z samymi lr :) Paliłem lr i też byłem zadowolony z mocy, pomimo że był zapylony (z tym że nie cały). Nie mozna klasyfikować palenia tak, że jeśli cos nie jest one-shoterem to jest złe, a zauważyłem że niektórzy tak robią.

Pięknych tłustych topów życzę.
Pozdrawiam - Smoku

ss_argus

Member
Właśnie przymierzam się do zakupu pestek Lowrydera.Mam pytanie czy LR #2, znacząco różni się na korzyść od LR #1 w jakości, mocy palenia i wielkości plonu?

Bo jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać ? :pointlaug:

Pozdr.
ss_argus

Last edited:
G

Guest

@ss_argus- niby palonko z LR#1 jest troszke mocniejsze, od LR#2 ale nie duzo, a w plonie roznica moze wynosic, hmm....1,2 gramy wiec duzej niema
pozdro