What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OG Polish Team forumowi breederzy

masque

Active member
no nie ma sie czego domyslac - pisalem to wprost :)
samo srebro nie jest rewelacyjne bo daje czesto kwiaty bez pylu (w zaleznosci od genetyki)

slyszeliscie o feminizacji aspiryna? teraz się będę tym bawił.

I've been feminizing using aspirin for years.
I add uncoated aspirin (two aspirin per gallon, for 3 consecutive waterings) to my confirmed fems, at beginning of flowering stage. After a few weeks, they will produce a few pollen sacks filled with femmed pollen. Only draw-back is by the time the pollen sacks are finally ready to open, it's time to harvest. (but is ready to be painted onto next crop of fems)

pozdro

D

darek648

witam masakrator oto 2 roślinki które dzisiaj potraktowałem twoim bosterem za tydzień zrobie update i sie okarze czy mi to zadziałało

marocxwczesne
picture.php

purpe peace/red erdbeeer x deep chunk/erockets/danish passion
picture.php

pozdro

masque

Active member
sor... jestem zapruty... :)
ogolnie rzecz biorac jak ktos jest zainteresowany zrobieniem swoich femkow to ja tez moge wyslac moj plyn :D

peace

masque

Active member
aha, no to ja jako nieczytający postów wysle chetnie komuś srodek dzieki ktoremu zrobi sobie swoje fem, kto chetny? :)

Plantator

Well-known member
Veteran
witam , to jak myślicie , piszemy tylko tu o genetyce czy poruszymy konkretne projekty na oddzielnych tematach? chyba jest kilka troche zapomnianych wątków takich jak np DF autoflo czy coś w tym stylu:] w każdym razie mam u siebie kilka sztuk df x lr na oucie , puki co się nie określiły te z kaczymi stopami , za to jeden ma sativa pheno i już zaczął kwitnąć , tak czy siak biorę clony , podpisuję co i jak a na tym spocie puki co zapylam je wyselekcjonowanym LR męskimi , oprócz tego rosną tam jeszcze na zapylanie wybrane LR panny , 2 sztuki purple bestard x auto? i kilka sztuk oasis x lr które już się określają , są i grube i cienkie liście , ogólnie jest różnorodność w tym:] w ogóle co mi możecie powiedzieć o tych odmianach ? spod czyich rąk to wyszło? bo paczek przychodzi sporo , a nikt nie podpisuje:] w końcu jakieś fotki podam tak myślę, że takie projekty nasienne to trzeba by oddzielnie omawiać nie?? może tak samo z tymi femi , bo jak by nie patrzeć to jest o czym gadać:]

mam pewne pytanie. Nie wiem jak to mozliwe ale na jednym spocie zastalem 9/10 facetow, na innym 5/5 kobiety. Trzeba bedzie oczywiscie zapylic samemu rosliny. Tutaj pytanie czy urzywac papierowych workow? skoro roslina cała bedzie zapylana czy samo wysmarowanie pylkiem bedzie mniej efektowne niz nalozenie worka i wytrząśniecie jeszcze tego i pozostawienie na 2 dni ?

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Mozesz zapylac recznie pedzelkiem lub papierowa torba ,nie uzywac workow foliowych ,papier jest antystatyczny i nie przyciaga pylku ,na foli osiadzie caly pylek .

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
jak pylek tylko osiadzie to zaden deszcz juz nic nie zmyje :D co najwyzej z lisci :D wystarczy ze nalozysz na czupryne pylek i po zawodach zapylone ,tylko trzeba ta czynnosc powtarzac dla pewnosci calkowitego zapylenia rosliny .Jak masz duzo pylku to lepsza metoda jest z papierowymi torebkami ,szybsza,prostsza i raczej skuteczniejsza a pedzelek dla ograniczonych :D jak ja.

Plantator

Well-known member
Veteran
siema , chciałem zapytać jak wam idą zbiory pyłku?? macie coś tam ciekawego?? ja się powoli zabieram

Finger

Outdoor grower...
Veteran
NIestety ostatnia burza narobila burdelu w mojej przydomowej pyłkowej plantacji. Takze ja nei pomoge niestety :(.

D

darek648

bost

bost

elo masakrator oto rezultat po zastosowaniu bosta działa sam zobacz tylko że to po 2 tyg os spryskania
2 tyg temu
picture.php

teraz
picture.php

picture.php

dodam że 2 tyg temu była mi po pas a teraz po zastosowaniu tego bosta ma ponad 2 metry pozdro i dzieki

C

czaczo

witam chlopaki
nie chcem sie tam nikomu wpierdalac w jakies przekonania,nie wiem tez przyjacielu masakrator co to za przecud booster uzywasz,MCP (1-metilciclopropeno) ?wsomie to to samo co sts(licze na to,ze kiedys nam opiszesz co jak robisz ,bo naprawde widac ze dobrzepyla twoje kwiatki hehe),ale ogolnie w sts (jest tak ze czas do okazania wyniku dzilania jest mniejwiecej do 35 dni,duzo ludzi dlatego pierwszy raz opryskuje juz na wegu tuz przed przelaczeniem 12/12 i mniejwiecej po dwoch tygodniach powtarzaja,to takie truko ,jak tutaj mowia.naprawde robicie zajebista robote,tylko chlopaki po piszcie jak to wam wychodzi,od czego zaczynacie,na jakim materiale pracujecie,ustabilizowany ,czy chybil trafil.prosze piszcie co nieco,bo tak troszke nie fajnie to wyglada,mam i wiem ,ale nic nie wpowiem,hehe.dzieki.pozdrawiam
taka jeszcze bardzo wazna rzecz,napewno wy otym wiecie,ale tak dla przypomnienia,nie wolno palic tego ziola ktore zostalo potraktowane sts lub mcp.to tyle,hehe

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Czaczo napisalem przeciez ze po usilnych probach feminizacji automatow poprzez sts ,nie udalo mi sie wytworzyc pylku ,zastosowalem rozne dawki i na kilku plantach urosly jajka ,ale co z tego jak odpadly wszystkie przed rozkwitem ,wiec pylku nie mam ,chcialem wyciagnac recznie pylek i to zrobilem ,zapylilem rosline i nadal lipa ,pylek jest nie aktywny,nie powstalo ani jedno nasionko ,moze cos zle robie ,przeprowadzilem juz chyba z 8 takich prob i kazda niepowodzeniem sie skonczyla,do dzis nie wiem w jaki sposob to osiagnac,moze na zwyklej roslinie bez autozakwitania by cos z tego wyszlo ,ja robie to za pomoca (Ga3) swojej metody na ktora sam wpadlem poprzez zabawy ,i polaczylem 2 metody w jedna ktore daly swietne rezultaty i mnostwo pylku (od zajebania) sam sie uwalnia i co najwazniejsze pylek jest aktywny,nie moge przeciez napisac instrukcji obslugi ,na kazdy plant daje inne dawki co by trafic jak najdokladniej ,spisuje wszystko i prowadze dzienniczek .Chcialem uzyskac femi od wielu lat i moja praca w koncu zaowocowala - Mam swoj patent i nie moge go zdradzic ,tym bardziej ze to jest on jeszcze nie dopracowany i niepelny ,sa pewne dziwne sprawy co mi ciezko ogarnac dlaczego sie tak dzieje ,ale mysle ze rozpracuje .Dla chcacego nic trudnego. :D

C

czaczo

to naprawde gratuluje,bo duzo ludzi boryka sie z problemem,nie aktywnego pylku ,lub obumierania krzakow,ale zazwyczaj jest to tlumaczone nie stabillnoscia genow itp.a tobie sie udalo ,brawo.mam nadzieje ze nas zasilisz dobrymi femi genami,hehe.
ja sprobuje technike sts,w somie to jest ogolno dostepne,no sprobuje,napewno bede opisywal wszystko tutaj na icmagu,mam nadzieje ze moge liczyc na twoja pomoc ,jakby niebylo juz stosowales technike sts,ja zastosuje sie do tego sposobu co zoatal opisany przez chlopakow z cannabiscafe,i oczywiscie z jakimis tam poprawkami.zaprzyjazniony grower z naszego forum doslal mi material do produkcji sts,no zobaczymy,hehe,tylko sie nie smiejcie.mysle ze cos z tego bedzie.hehe
a tak powaznie maskrator ,powinenes opatetowac ten srodek,bo naprawde potym co widze ,to dobre widoki sa na ....powodzenia i dzieki za odpowiedz.

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
No robilem ten sts ale nie wiem ,cos idzie nie tak,w sumie ciagle te same objawy ,kwiatki obumieraja przed rozkwitem a pylek jest nie aktywny ,tzn nie zapyla ,co moge pomoc pomoge :D

D

darek648

masakrator a to po tym twoim co zastosowałem na tej roślinie nie można tego palić dla czego ???albo czy choć można zrobić hasz ???

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
darek648 - hehe mozna jarac jak najbardziej ,to nie jest szkodliwe dla srodowiska ani dla ludzi ,bardzo duzo pomidorow i innych warzyw,owocow tez tym pryskaja :D Po co bylby booster jak by nie mozna bylo jarac tego ?
Czaczo pisal ze nie mozna jarac roslin traktowanych sts ,nie palilem i nawet nie wiedzialem hehee pozdro.

Plantator

Well-known member
Veteran
witam , pomyślcie , że to wcale nie jest magia:] rosliny działają na zasadzie bodźców chemicznych , do których wywołanie jest masa preparatów w handlu. kwestia jest w tym byśmy doszli do tego jak dane preparaty się nazywają , co w sobie mają i na jakiej zasadzie działają, chcecie się wgłębić w temat? możemy opisywać je w oddzielnym temacie , jeśli ktoś lubi eksperymentować :] jeśli chcecie , podzielić się wiedzą , czy do czegoś wspólnie dojść