What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Noob Grow 1st level

Euthanasia

New member
Salut,

Pot spune ca sunt mediocru la capitolul informatii. Toate informatiile le am de aici si am facut urmatoarele lucruri:

- 2 seminte White Widow
- incoltire in servetel, au iesit dupa 2 zile
- pus in pamant Florisol, nu am testat PH-ul apei , etc
- au iesit dupa 1 zi
- le-am tinut la 18/6, lumina suficient de puternica, fara box, intr-un dormitor
- de 4 zile stagneaza (vezi image)
- sunt udate regulamentar, una a fost mutata in ghiveciul verde aseara (8L)
- cealalta o mut intr-un ghiveci identic azi/maine
- temperatura 23-24 constant

Ps: poza nu este facuta in acelasi loc

De ce naiba au crescut girafe si stagneaza? Ce sa le fac?

TY

Nu trebuia sa le muti asa devreme. Presupun ca ti-ai luat un bec CFL :) Muta becul mai aproape de ele ca sa nu se mai lungeasca. Iti recomand sa folosesti un bat sau ceva care sa le tina drepte. Dupa ce le-ai mutat, e normal sa stagneze cresterea, nu-ti fa griji o sa-si revina in cateva zile. Iti recomand sa investesti bani intr-un ph metru digital, mai tarziu vei avea nevoie de unul, si incearca sa nu le uzi zilnic. Baga degetul in pamant cam 2,3cm si daca este complet atunci iti recomand sa le uzi. Mult noroc cu ele

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Florisol e un pamant de cacat. daca citeai pe forum aflai asta.
Becul.. 150 ce? Zi un model, pune o poza.. ori nu e ce trebuie ori il tii departe.
Ghivecele.. 8 l e enorm pentru o planta asa mica. Incepator + ghiveci mare + planta mica + pamant prost = probleme cu udarea, asa ca ai grija.

succes!

Euthanasia

New member
Stiu ca e posibil sa fiu injurat in gand si in scris insa vreau sa ma ajuti cu un pamant bun si de unde il procur rapid. De asemenea, am luat un bec cu lumina rece insa am aruncat ambalajul din greseala si nu stiu cati lumeni are etc samd.

Vreau sa le mut repede pentru ca nu se vad rezultatele.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dar nu cred ca e de 150w acel bec pe care l-ai luat..
pamant bun si rapid = agro natura sau primaflora, le gasesti la orice magazin de bricolaj.
nu conteaza neaparat lumenii, ci watti, daca ai un bec de 20-30w.. nu e de ajuns. pune o poza cu el daca nu esti sigur de el. sau pur si simplu citeste pe el ce scrie.
din cauza becului nu se vad probabil rezultate, 8 litrii de pamant nu le ajuta la varsta asta, in schimb te incurca pe tine.

Euthanasia

New member
Ok, ce o sa fac azi:
- Merg sa cumpar alt bec, de preferat cat mai mare (aici am nevoie de un sfat, de cat sa fie? )
- Merg sa cumpar alt tip de pamant (schimb direct pamantul si las ghivecele de 8 sau le pun in ghivece mai mici?)

Multumesc!

thehol

Member
N-o să-ți ajungă un bec de 45w la 2 plante,trebuia să-ți iei vreo 4-6,cât despre firmă,nu o cunosc,însă indicat ar fi niște philips-uri,daylight,cam astea știu eu că sunt bune.CFL-ul,dacă asta vrei,poate fi cât mai mare,dar e ok 45w,însă mai multe!!

Euthanasia

New member
Ok, 2 plante si un singur bec de 150 cold light merge? Plec spre Dedeman imediat ce am un raspuns, sa nu mai cumpar tampenii de 2 bani

thehol

Member
Un HPS de 150w ar trebuii să ajungă,mai mult ca sigur,deoarece are undeva la 18000 lumeni pe lângă un CFL care are 2000-2500. Deci face cât 8-9 CFL-uri.

thuglife

Member
Logic ar fi intai sa te gandesti la un box unde sa tii plantutele si dupa in functie de marimea lui si buget sa te gandesti pentru ce bec/becuri/leduri optezi. Din cate am inteles n-ai un box si le tii intr-un dormitor, glumind, n-as vrea sa ajungi sa cumperi vreo 4 lazi de becuri ca-n imaginea aia si sa ajungi la concluzia ca nu sunt suficiente :)

Bafta cu fetele.

Latest posts

Latest posts