What's new

Nevilles haze(Mr.nice)+Panama(ACE)

Nevilles haze(Mr.nice)+Panama(ACE)

• inside

Votes: 6 60.0%
  • outside

Votes: 4 40.0%

• Total voters
    10
  • Poll closed .

delicorganic

Well-known member
Έγιναν κάποιες μεταφυτεύσεις εχθές και σήμερα σε ~15 λιτερς.. απο το μείγμα που είχα ετοιμάσει.
οι πάνινες θα με δυσκολέψουν στα δεσίματα αφάνταστα αλλά κάτι θα σκαρφιστώ στην πορεια..
δεν έχουν φάει ούτε σταγόνα λιπάσματος και λοιπών σκευασμάτων και δεν σκοπεύω να ταΐσω τπτ για τον επόμενο μήνα,για ψεκα ούτε συζήτηση-ουτε οργανικα,πολύ καθαριοτητα,γη διατομης στην επιφάνεια του χώματος για τετρανυχο αργότερα και παγίδες με κόλλα για μυγάκια..
νεράκι βρύσης αποχλωριομενο μονο προς το παρόν και τα φυτά δεν ζητάνε τπτ
οι υγρασίες με δυσκολεύουν καθώς φτάνουν το 30-35%,εβαλα χρονοδιακόπτη στον εξαερισμό,15 λεπτά ανοικτός,15 λεπτά κλειστός και ανέβηκε στο 45-55%.
τα πρώτα προανθη έσκασαν μύτη σε κάποια nevilles,αλλα είναι ακόμη πολύ νωρίς..
δεν εχω τοπαρει,δεν εχω δεσει τπτ,
τα παναμα θα κορφολογηθουν αμεσα,τα χεΪτζ αργοτερα..
σημερα 25-30 ημερες απο σπορο,ακομη στο 20/4 με σκεψεις για γυρισμα σε 12/12 στις 25/2 με 30/2,σε λιγες ημερες λεω να αρχισω και δεσιματα-γυρσιματα..
εδω τα neville's

Last edited:

orfeas

Well-known member
Veteran
Άψογα τα φυτά θα έλεγα, αλλά κάτι βλέπει το μάτι 'μ το γκαβό... :)

:tiphat:Ορφεύς

G

Guest

Koυκλάκια ζωγραφιστά είναι!:)Τα Νεβιλ έδειξαν προανθούς σε 20/4;Μπράβο,δεν το περίμενα.Μην είναι μαντράχαλοι αυτά...

Ορφέα τι εντόπισες ρε αετομάτη;:bigeye:

Last edited:

delicorganic

Well-known member
Άψογα τα φυτά θα έλεγα, αλλά κάτι βλέπει το μάτι 'μ το γκαβό... :)

το ματι σου ορφεα,μονο γκαβο δεν ειναι μετα απο τοση εμπειρια..οποτε για λεγε και σε μας τους μονοφθαλμους,τι εντοπισες?
δεν εχω δει μυγακια να πετανε,αλλα αφου με προγγιξες,σκουπισα καλα την οθονη απ την βρωμα :biggrin: και παρατηρουσα την φωτο 4 στα nevilles,φαινεται σαν να στρογγυλοκαθεται αλευρωδης στο φυλλο του?
αυτο εννοουσες μηπως?
ελπιζω να ειναι περλιτης απο τις μετ/σεις, γιατι αν ειναι απο τωρα αλευρωδης,μολις πιασουν οι ζεστες την εκατσα την βαρκα..

υ.γ.
εκανα εναν εξονυχιστικό ελεγχο και βρηκα μονο περλιτη πανω στα φυλλα,λογικα ειναι απο τις τουμπες στις μεταμφυτευσεις..
εβαλα κιτρινες παγιδουλες να δουμε τι θα ψαρεψουμε..

Last edited:

delicorganic

Well-known member
Koυκλάκια ζωγραφιστά είναι!:)Τα Νεβιλ έδειξαν προανθούς σε 20/4;Μπράβο,δεν το περίμενα.Μην είναι μαντράχαλοι αυτά...

ειναι 1-2 που εδειξαν προανθη,ουτε και εγω το περιμενα syd αλλα το επιδίωξα ελαφρως,αφηνοντας εσκεμμένα να τυλιξει το 2λιτρο για τα καλα,ωστοσο πολυ πιθανο να ειναι αυτα τα αγορακια..
καλα ε, ουτε ''ραντεβου'' να ειχαμε δωσει με τις μετ/σεις..
μα την ιδια ωρα ακριβως..:biggrin:

Last edited:
G

Guest

Tο αποχλωριωμένο έχει πολύ ψηλό πεχα,ρίχνεις κανα ξύδι /λεμόνι ή μπα;

orfeas

Well-known member
Veteran
Φτου, ρε, μη τα ματιάξω τα έμμορφα ( ευ + μορφή :biggrin: ) !

Απλά κάποια "πριόνια" των φύλλων δε τα βλέπω τσιτωμένα, κάτι σαν να πάνε να γυρίσουν οι άκρες προς τα πάνω μου φάνηκε...
Πιθανόν να μου έκανε τρίπλα το δραμιάρι ... :biggrin:

delicorganic

Well-known member
Φτου, ρε, μη τα ματιάξω τα έμμορφα ( ευ + μορφή :biggrin: ) !

Απλά κάποια "πριόνια" των φύλλων δε τα βλέπω τσιτωμένα, κάτι σαν να πάνε να γυρίσουν οι άκρες προς τα πάνω μου φάνηκε...
Πιθανόν να μου έκανε τρίπλα το δραμιάρι ... :biggrin:

καλα ειδες ορφεα,καποια παναμα το κανουν αυτο,θεωρησα πως ειναι απο τις χαμηλες υγρασιες,τι λες να ειναι?
ειχες κατι παρομοιο αν θυμαμαι καλα σε περσινα φυντανια και στην πορεια εστρωσαν?η κανω λαθος?
επισης το παρατηρησα οταν εβαλα το αεροθερμο στο κολπο,το οποιο τωρα εχω αποσυρει..:tiphat:

orfeas

Well-known member
Veteran
καλα ειδες ορφεα,καποια παναμα το κανουν αυτο,θεωρησα πως ειναι απο τις χαμηλες υγρασιες,τι λες να ειναι?
ειχες κατι παρομοιο αν θυμαμαι καλα σε περσινα φυντανια και στην πορεια εστρωσαν?η κανω λαθος?
επισης το παρατηρησα οταν εβαλα το αεροθερμο στο κολπο,το οποιο τωρα εχω αποσυρει..:tiphat:

Τα δικά μου ήταν πολύ χειρότερα!!!
Και τώρα που λες για αερόθερμα, ναι, μάλλον αυτό πρέπει να φταίει σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία...άμα αντριωθούν θα πάνε σφαίρα... :)

delicorganic

Well-known member
18/6 απο σημερα,κατεληξα σε μια εβδομαδα γυρισμα σε 12/12 και στην 3η εβδομαδα ανθοφοριας θα παω στο 11/13.

[YOUTUBEIF]QVflukHGRp0[/YOUTUBEIF]

newFish

Member
Αυτο το αεροθερμο αναγκαιο κακο και εμενα μου στεγνωνει η μλκια τον χωρο -προτιμω να το βαζω το τελευταιο καιρο εξω απο την τεντα στο δωματειο ειναι πιο καλα νομιζω με ενα ψηφιακο θερμοστατη.
Νομιζω ενα καλοφιρερ λαδιου θα εκανε πιο καλη δουλεια....τεσπα ομορφος ο κηπος σου προχωρανε πολυ καλα!

G

Guest

Aπό τότε που μπήκαν οι μεγάλες γλάστρες,αν κρίνω απ' τα δικά μου δεν καταλαβαίνουν Χριστό από το αερόθερμο και η υγρασία έχει στρώσει επίσης.Και εννοείται μόνο έξω από την τέντα,μια στραβή να γίνει και έχει παίξει χορτόσουπα...

delicorganic

Well-known member
τα φυτουλια μου :biggrin: έχουν μπει στις τελικές τους γλάστρες -20 λίτρων με το μαγειρεμένο χωματακι τους,έχουν δεθεί(lst,με παραμάνες στην υφασματινη)τα περισσότερα και εδώ και λίγες μέρες τελείωσα με τον διαχωρισμό των αρσενικών απ΄τα θηλυκά,~50% αρσενικά τα nevilles.
έχω ξεκινήσει να παίρνω κλώνους και θα συνεχίσω να παίρνω για άλλες 2 εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα τα φυτά έχουν πιει μόνο νεράκι γάργαρο!
ουδεμία έλλειψη,κανένας εχθρός παρά μόνο χαρά και υγειά.:)
Έχουν γυρίσει σε 12/12 εδώ και 6 ήμερες,και σε 2 εβδομάδες θα παω σε 11/13.
τα αρσενικά με έχουν εκπλήξει με την ομορφιά τους,την δύναμη και το άρωμα τους,κάποια μυρίζουν εσπεριδοειδή και χασισενια και ένα μυρίζει σαν άνθος αμυγδαλιάς ,που ίσως να μοιάζει και με την ''σούρα γάτας'' που αναφέρουν για αυτήν την ποικιλία.
όπως και να'χει κάποια θα κρατηθούν για ζευγαρώματα..
Αν προσθέσω και τα δυναμικά Γεννητούρια απο τα ντόπια αυτές τις μέρες,δεν έχω παρά να σκέφτομαι κάποιες-κάποιες διασταυρωσεις για έξω φέτος..
όπως γράψανε κάπου πολύ σοφά στο φόρουμ,
-οι διασταυρωσεις ποικιλιών(breeding)για τον καλλιεργητή είναι ότι είναι ο καμβάς για τον ζωγράφο..-
έστω και έτσι λοιπόν,με σπασμένα πινέλα και κλειδωμένα χρώματα,συνεχίζουμε..
:artist:

Last edited:

delicorganic

Well-known member
και τα όμορφα κοριτσάκια..

σαν τον ήλιο,δεν έχει πάντως..

Last edited:

delicorganic

Well-known member
Άμα έχεις και τέτοια απρόσμενα Γεννητούρια
τι να τα κάνεις τα εντομοκτόνα και τα εντομοαπωθητικά?
θα ψάχνω τετράνυχο να ταϊσω τα κατοικίδια σε λίγο καιρό..

Last edited:

Latest posts

Latest posts