What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

משמעות האי.סי בנגר בגידול קוקוס לפסולת

ganesh5000

Member
ראיתי שדיברתם על שטיפת המיכל בדיון של גוטי, ולא רציתי להסיט את הדיון למרות שזה קשור, אז אני אשאל כבר פה

במיכל השקייה רגיל עם משאבת מים,
איך אני מרוקן את המיכל השקייה? הרי המשאבה בפנים, ולפי ההוראות אסור לתת לגובה המים לרדת מתחת לגובה הכניסה של המים למשאבה, ככה שתמיד יישארו כמה ליטרים (אצלי זה בערך 15) בתוך המיכל, מן הסתם כבר מדושנים.
אמנם עם הרבה מים זה מדולל לרמות נמוכות, אבל למעשה אני תמיד ממלא מיכל חדש עם כ 15 ליטר מהתמיסה הישנה.
למעט להוציא את המשאבה לגמרי אחרי ניתוקה מהחשמל יש דרך אחרת לרוקן את המיכל לגמרי וכמובן לשמור על המשאבה?
אשמח לדעת איך לעשות זאת.

Last edited:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מסיתים את המיכל לצד ככה שהמים יתנקזו לאחת הפינות ואז המפלס למשאבה עולה.
מה שנשאר מרימים ושופכים לדלי או לצמח צמא.

חשוב מאוד לשמור על מיכל השקיה נקי. ביופילם על המיכל זה מתכון למחלות ואסונות רבים בחדר הגידול. אם יש משהו שומני מגעיל ולא פלסטיק נקי צריך לנקות בהחלפה הבאה.
וכמובן את מה שלפעמים מצטבר בתחתית.

למשל אחרי 2 שימושים של בלומבסטיק אני שוטף את המיכל השקיה

שאני שוטף זה מים חמים וסבון כלים עם סקוטץ'

ganesh5000

Member
נראה לי שהבנתי למה התכוונת, אבל אני עדיין צריך לנתק את המשאבה ולהוציא אותה לגמרי.
בכל מקרה אני צריך להזיז את המיכל למקלחת.
תודה :)

Last edited:

kamikaza

Active member
ראיתי שדיברתם על שטיפת המיכל בדיון של גוטי, ולא רציתי להסיט את הדיון למרות שזה קשור, אז אני אשאל כבר פה

במיכל השקייה רגיל עם משאבת מים,
איך אני מרוקן את המיכל השקייה? הרי המשאבה בפנים, ולפי ההוראות אסור לתת לגובה המים לרדת מתחת לגובה הכניסה של המים למשאבה, ככה שתמיד יישארו כמה ליטרים (אצלי זה בערך 15) בתוך המיכל, מן הסתם כבר מדושנים.
אמנם עם הרבה מים זה מדולל לרמות נמוכות, אבל למעשה אני תמיד ממלא מיכל חדש עם כ 15 ליטר מהתמיסה הישנה.
למעט להוציא את המשאבה לגמרי אחרי ניתוקה מהחשמל יש דרך אחרת לרוקן את המיכל לגמרי וכמובן לשמור על המשאבה?
אשמח לדעת איך לעשות זאת.

למה נשארים חמש עשרה ליטר מים? אפשר למקם את המשאבה ככה שהפתח שאיבה שלה צמוד לקרקעית המיכל

ואז היא שואבת הכל עד לליטר וחצי האחרונים, וזה מה שאני זורק לאמבטיה

יש למשאבה צמדני גומי כאלה, אתה מצמיד אותן לדפנות ואז הפתח של המשאבה דבוק לרצפה, הוא שואבת עד למפלס של חצי סנטימטר בערך

וכשנגמר המים אני מפרק את המשאבה, לוקח את המיכל לאמבטיה ושוטף עם הטוש

אם יש ביופילם אני מנגב עם מטלית רטובה וזה בדר"כ מספיק
שוטף גם את המשאבה ואבני אוויר. אבל לא עושה מזה טקס, כל הסיפור חמש דקות, וממלא מיכל חדש

ganesh5000

Member
למה נשארים חמש עשרה ליטר מים? אפשר למקם את המשאבה ככה שהפתח שאיבה שלה צמוד לקרקעית המיכל

ואז היא שואבת הכל עד לליטר וחצי האחרונים, וזה מה שאני זורק לאמבטיה

יש למשאבה צמדני גומי כאלה, אתה מצמיד אותן לדפנות ואז הפתח של המשאבה דבוק לרצפה, הוא שואבת עד למפלס של חצי סנטימטר בערך

וכשנגמר המים אני מפרק את המשאבה, לוקח את המיכל לאמבטיה ושוטף עם הטוש

אם יש ביופילם אני מנגב עם מטלית רטובה וזה בדר"כ מספיק
שוטף גם את המשאבה ואבני אוויר. אבל לא עושה מזה טקס, כל הסיפור חמש דקות, וממלא מיכל חדש

נשארים 15 ליטר כי זה בערך הגובה של המים שמכסים את פתח היציאה של המשאבה.
בכל אופן, הרעיון שלך פשוט גאוני מרוב שהוא פשוט. לא חשבתי על למקם את המשאבה בצורה כזו בכלל.
תודה :)