What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

משמעות האי.סי בנגר בגידול קוקוס לפסולת

ganesh5000

Member
תקן אותי אם אני טועה, אבל קלציום זה סידן בשפת הגויים.. :) התכוונו לאותו מינרל
בכל אופן, ממה שאני רואה זה אכן מגנזיום, הצמחים מראים שיפור ניכר כבר אחרי ריסוס אחד והצמיחה החדשה ירוקה לגמרי כמו שצריך להיות. האי.סי במיכל השקיה עומד בינתיים על 1550, נראה לפי הנגר לאן להתקדם. גם ככה אני מתכנן לעבור לפריחה אוטוטו.
תודה רבה על העזרה והעצות,
אחלה יום שיהיה..

kamikaza

Active member
תקן אותי אם אני טועה, אבל קלציום זה סידן בשפת הגויים.. :) התכוונו לאותו מינרל
בכל אופן, ממה שאני רואה זה אכן מגנזיום, הצמחים מראים שיפור ניכר כבר אחרי ריסוס אחד והצמיחה החדשה ירוקה לגמרי כמו שצריך להיות. האי.סי במיכל השקיה עומד בינתיים על 1550, נראה לפי הנגר לאן להתקדם. גם ככה אני מתכנן לעבור לפריחה אוטוטו.
תודה רבה על העזרה והעצות,
אחלה יום שיהיה..

כן, קלציום זה סידן

אתה יכול לקרוא בלינק ששמתי בדף הקודם, בדשנים של האוס אנד גארדן יש הרבה מאוד קלציום

ההנחיה של האוס אנד גארדן זה לעבוד על מי אוסמוזה בלי להוסיף קלמג, וחלק מהאנשים שם דיווחו שהם עובדים עם מי אוסמוזה ואין להם בעיות

חלק אחר דיווחו על בעיות, אבל אמרו שהם משתמשים בקלמג בחצי מינון

הקלציום נמצא בבקבוק אי, והמגנזיום בבקבוק בי

כשהפחתת את בי והגברת את אי, למעשה החמרת את הבעיה, הוספת עוד קלציום והורדת את המגנזיום

מה שהביא למחסור חמור

ganesh5000

Member
מעיין שופע של מידע אתה יא קזה.. :tiphat:
די חפרתי באתר שלהם, והם מאוד קמצנים במידע על הדשנים, או שלא חיפשתי נכון.
חבל שהם לא מייצרים סדרת דשנים למים קשים כמו ג'י.הייץ'.אי

גם הטעות ההיא תוקנה, השלמתי את הפער במינונים של התמיסה הקודמת.
בינתיים מראים שיפור ניכר, יש עוד אחד שנבט לפני כולם ומגלה יותר חוסרים מהאחרים.
יקבלו עוד ריסוס אחד ונקווה שזה ייפתר.

מה איתך? אתה עובד עם אוסמוזה למיטב ידיעתי. אתה מוסיף קלמג או שאין לך בעיות עם זה?

kamikaza

Active member
אני מוסיף קלמג, תמיד עשיתי את זה, וגם עם הסדרה של ג'יאייץ'אי למים רכים צריך להוסיף

אבל לא הרבה, חצי מינון

באיזה איסי ריססת? אני חושב שאפשר לתת עוד ריסוס לכולם

ganesh5000

Member
2500
והוספתי 1 מ"ל טיאמאל
אני מתכנן לתת עוד ריסוס, אבל מחכה 3 ימים כמו שהמלצת. לא רציתי להעמיס עליהם, כי גם ככה שיגעתי אותם עם האי.סי, מוריד, מעלה, מוריד..
אני אוסיף אלגמיק לתמיסה הבאה שאני מרסס

ganesh5000

Member
הגענו לשלב המעניין בסיפור.. :)
מכיוון שהחלפתי דשנים וגם מצע, ובדשנים הקודמים (ביונובה) המליצו לתת פי.קיי מאוד מוקדם (כבר משבוע ראשון או שני), אני שואל כדי למנוע טעויות.
מתי להתחיל לתת פי.קיי, מצע קוקוס ודשנים האוס אנד גארדן?

יש גם בלומבסטיק, אותו אני מתכנן לתת משבוע רביעי במשך 3 שבועות בערך. עד אז אני רוצה לתת פי.קיי רגיל.
אשמח למינונים/ אחוזים ביחס לדשן הבסיס או שפשוט להוריד 10 אחוז מהמיקס מהבסיס ולתת 10 אחוז פי.קיי וככה להתקדם כל מיקס חדש..

אם יש לכם הערות, הצעות תיקונים וכו', יתקבלו כולם בברכה..
:)

kamikaza

Active member
כמו שאתה יודע, כל מקרה לגופו וכל גינה שונה מרעותה

אני יכול להגיד לך מה אני עושה, לא יודע אם זה הדבר הנכון... ב

לפי ההנחיות של האוס אנד גארדן, למעשה אין שום שינוי בתוכנית הדישון עד לשבוע החמישי לפריחה! שזה נראה לי מוגזם, לדעתי החל מהשבוע השני לפריחה צריך להוסיף פוטסיום

יש לזה גם יתרון במניעת התמתחות. קודם כל, אם אני מזהה עודף בניטרוג'ן אני מפחית את איי ביחס לבי

אי - 4-0-3

בי - 1-3-6

זה כבר יוצר יותר פיקיי מניטרוג'ן. אם אין לי עודף בניטרוג'ן, שומר את שניהם באותה רמה, אבל מוסיף ביגבאד של אדוונס במינון מלא, או כמעט מלא. ביג באד - 0-1-3

כך שלמעשה אני כן מוסיף פיקיי, אבל בעיקר קיי. לפעמים אני מוסיף גם קיי טהור - יש לי בקבוק של קיי20 מביונובה

הפעם הזו קצת הגזמתי כנראה, וראיתי קצת חוסרים בקלציום כתוצאה מעודף קיי. הפחתתי את הבי, שהיה הרבה מעבר לאי, והעניין הסתדר

משכתי ככה עד יום 29-30 לפריחה, ואז החלפתי את הביג באד בטופ בוסטר של האוס אנד גארדן, שהוא למעשה פיקיי 13-14

וזו הפעם היחידה בגידול שאתה אמור להשתמש בו. הם מוכרים לנו בקבוק שבהגדרה נועד לשימוש של 3-4 ימים בלבד במהלך הגידול

עכשיו אני ביום 34, כשהמיכל יסתיים אני מתכוון למלא מיכל עם בלומבסטיק, ואח"כ לשחק בין בלומבסטיק לשוטינג פאודר כתוסף פיקיי

Last edited:

ganesh5000

Member
עם איזה סדרה אתה עובד? אקווה או קוקוקס? כי המינונים על הבקבוקים שלי שונים לגמרי.
איי - 3-0-3
בי - 1-3-6

כרגע ניתנים שווה בשווה.
אתה ממליץ לשנות את היחס במינונים לטובת הבי?
למעט אחד רגיש ובעייתי, כל הצמחים ירוקים מאוד, כמעט על גבול העודף חנקן.

לקנות עוד תוספים מעבר למה שיש לי כרגע זה לא אופציה, במקום ביג באד אני יכול לתת מולסות, זה די דומה לפי מה שהבנתי, לא?
פי.קיי יש לי של ביונובה עוד הרבה.

אז לפי מה שאני מבין ממך אין לי מה לרוץ להוסיף פי.קיי עד שבוע רביעי (יום 22, תחילת השבוע),
ואחרי שבוע לעבור לבלומבסטיק עד סוף הפריחה/שבוע לפני השטיפה?

kamikaza

Active member
בסדרות החדשות הם הורידו את הניטרוג'ן באיי ל 3-0-3

אני עדיין עם הבקבוק הישן. בי זו טעות שלי, תיקנתי את הפוסט

מולסה זה משהו אחר, השתמשתי בביג באד גם בגלל שאר התכונות שלו, אבל האנפיקיי מתאים פצצות לשלב הזה

כל מקרה לגופו, ורק אתה יכול לדעת מה בדיוק הצמחים שלך צריכים, אבל אתה לא חייב להשקיע בתוספים

במקרה שלך הייתי משנה את היחס בין אי לבי

איך הסתדרה הבעיית מגנזיום? יש תמונות? פנק אותנו

ganesh5000

Member
צודק, התבלבלתי עם הבאד קנדי שהוא תוסף סוכרים
בכל מקרה יקר החרא הזה, ואני עדיין עם חור בכיס

מכיוון שהצמחים שלי, למעט אחד, מראים צבע ירוק מאוד, אני כנראה אשנה את היחס בין איי לבי, ונפקח עין על הצמחים.
מעבר לשינוי הזה, אתה ממליץ לא לתת פי.קיי במינון נמוך אפילו בסוף מיכל (נניח בשבוע שלישי) ליום אחד כדי לעודד יותר הנצה/פריחה?

יש לי צמח אחד בעייתי שאני הולך לתת לו חיזוקים עם השקייה ידנית, כי הוא חיוור לעומת השאר וזה מחסור כללי בדשנים לדעתי, הוא פשוט יותר חזיר של חנקן.

תמונות זה בעייתי קצת כי אני לא מסונכרן עם השעות שהאור נכבה מבחינת נוכחות בבית וזה הזמן היחידי שאני יכול לצלם בלי נל"ג..
אני אשתדל לתפוס איזה יום השבוע

המחסור במגנזיום הסתדר בעזרת ריסוסים של מלח אנגלי באי.סי שהצעת, עם תוספת של טי.אמ.אל להורדת החומציות ואלגמיק.
כשזה הסתדר, ראיתי שפתאום הטופים חיוורים, כלומר חסר סולפור וריסוס לא עזר, אז הוספתי לתמיסה במיכל השקיה בערך 250 פי.פי.אם של מלח אנגלי
מהבחינה הזו הבעיה נפתרה. יש רק את החיוור שיטופל עם דישון אגרסיבי יותר בימים הקרובים, נקווה לטוב ונעדכן.
קיצר, שנה הבאה עוברים לאוסמוזה. מעדיף לעבוד עם קל-מג ולקבוע בעצמי כמה הצמח מקבל בוודאות מאשר לנחש כמה יש במי ברז ומה חוסם מה.

kamikaza

Active member
אם ריססת פעמיים באיסי של 2.5 לא אמורה להיות בעיית סולפור

הטופים חיוורים בגלל שהם בצמיחה מהירה, ולא הספיקו לפתח כלורופיל

שים לב, שבבוקר (אור עולה) יש יותר טופים חיוורים מאשר לקראת החושך

הם צמחו בלילה, ויתפסו ירוק כהה במהלך היום. בשלב הזה, של תחילת הפריחה הגדילה מהירה מאוד, ויכול להיות חיורון קל של הטופים גם במהלך היום. הצמחים מוסיפים כמה קומות ביום, ויכולה להיות סיטואציה של טופים שפשוט צומחים מהר מדי בשביל לפתח כלורופיל ירוק

אתה צריך להבחין בין הצהבה של מרכז הצמיחה החדשה, שזה מחסור בסולפור, לבין חייורון קל של הטופים. שזה עלה שלא הספיק לפתח כלורופיל, ותקין לגמרי

אם אתה מוסיף 250 פפמ של מלח אפסום, זה הרבה יותר מדי. אתה מתכוון לאיסי של 0.5\500? ב

מתוך כמה איסי של מיקסוס בטוטאל? אם אתה על איסי של 1550, ומתוך זה 500 זה מלח, אתה עלול להיכנס לבעיות של עודף מגנזיום - שיחסום קלציום ופוטסיום, ובתקופה הזו פוטסיום קריטי למניעת התמתחות

גם אם אתה בבעיית סולפור חמורה, 10% מהמיקסוס של מלח אפסום זה די והותר

ganesh5000

Member
הוספתי בסוף מיכל כדי שיקבלו מלח אפסום יום אחד דרך השורשים והכנתי מיקס חדש.
זה היה בערך (+-) 250 פי.פי.אם מתוך 2250..
הבעיה נפתרה כליל, גם מגנזיום וגם סולפור, ואני לא מזהה מחסור בפוטסיום.

אני כבר מזמן לא בצמיחה, וראיתי שהצמחים בגדילה מהירה כמו שציינת, אין בעיות של צריבה ומגיבים טוב להעלאה בדישון ופשוט טסים. אני שומר עליהם באותו גובה פחות או יותר עם קשירות וסופר קרופינג
כמו שציינתי, אם כבר אז הם נראים ירוקים לכיוון הכהה, וזה יטופל על ידי שינוי המינונים בין איי לבי.

הצמח החיוור מאוד מוזר. בעלים התחתונים שלו הוא התחיל לקבל גוון ירוק בריא אחרי המחסור שהיה במגנזיום, ודווקא בעלים העליונים שלו (כל הראש, לא רק הצמיחה החדשה, אלא גם העלי מניפה) כולו צהבהב וחיוור. אני מסכים שיש צמיחה מאוד מהירה, אבל הוא פשוט נראה מסכן ליד האחרים מבחינת הצבע שלו. מקווה שאוכל לצלם אותו בלי נל"ג מחר בבוקר

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הגענו לשלב המעניין בסיפור.. :)
מכיוון שהחלפתי דשנים וגם מצע, ובדשנים הקודמים (ביונובה) המליצו לתת פי.קיי מאוד מוקדם (כבר משבוע ראשון או שני), אני שואל כדי למנוע טעויות.
מתי להתחיל לתת פי.קיי, מצע קוקוס ודשנים האוס אנד גארדן?

יש גם בלומבסטיק, אותו אני מתכנן לתת משבוע רביעי במשך 3 שבועות בערך. עד אז אני רוצה לתת פי.קיי רגיל.
אשמח למינונים/ אחוזים ביחס לדשן הבסיס או שפשוט להוריד 10 אחוז מהמיקס מהבסיס ולתת 10 אחוז פי.קיי וככה להתקדם כל מיקס חדש..

אם יש לכם הערות, הצעות תיקונים וכו', יתקבלו כולם בברכה..
:)
אני מתחיל עם בלומבסטיק בשבוע השלישי בחצי מ"ל לליטר ועד השבוע החמישי אני ב1 מ"ל לליטר.
אם הצמחים נראים ממש טוב ובריאים אני מעלה עד 1.5 מ"ל לליטר.
לפעמים גם בורח לי 2 מ"ל לליטר עם צמחים שאוהבים המון אוכל.

את הדשן בסיס אני נותן כמעט תמיד בערך 1:1 עם האיי והבי ואני בודק אי סי שאני מיכל השקיה ולא מ"ל ככה שאין לי תשובה לתת לך לגבי כמה מורידים.

אני שם את הבלומבסטיק, ושם את האיי והבי עד שהאיסי איפה שאני רוצה אותו.

השימוש שלי בפיקיי רגיל שהוא לא בלומבסטיק אפסי.

חשוב לציין שעם צמחים לא הכי בריאים אני לא שם שום תוסף פיקיי וגם מוריד את הדשנים לחצי מינון.

ganesh5000

Member
אני גם כבר לא מתעסק בכמה מ"ל לליטר אלא לפי אי.סי של המיכל. סופר כמה שמתי רק בשביל לדעת כמה לשים מהבקבוק השני.
חשבתי לתת פי.קיי רגיל בשבוע שלישי (אולי מאמצע שבוע) כדי להעלות בהדרגה עם המינונים של התוסף, וגם כי הבלומבסטיק מלא בהורמונים וכמו שהמלצת בשרשור של הקוקוס אני לא רוצה לתת אותו יותר משלושה שבועות ברצף.
מה שמשאיר לי את שבוע שביעי, שבו אני חושב גם לחזור לפי.קיי רגיל ולתת לצמחים קצת לנוח מהבלובסטיק שמגרה את הצמח לעוד הנצה ולהתרכז בניפוחים

הצמחים שלי כולם אמורים להיות בשלים תוך 8 שבועות +- שבו אני אתן מינונים יותר נמוכים ואז שטיפה ומים מאוזנים 3 ימים.
אם יש לכם תיקונים או הצעות אחרות אשמח לשמוע.
מתי אתם מפסיקים לתת פי.קיי/בלומבסטיק?

עוד שאלה חשובה, שאני יודע שזה לפי מה שהצמחים מראים וכל זן לגופו.. אבל מתי בערך אמור להיות שיא הפריחה, כלומר השלב שבו הצמח אוכל הכי הרבה?
מתי אני אמור להתחיל לרדת באי.סי הכללי?

Last edited:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בזמן האחרון שמתי לב שגם בלומבסטיק לבד עובד כמו שצריך, ואף יותר טוב. מה שכן - הוא יקר.

אני מפסיק עם הפיקיי 4 ימים לפני הקציר.

שיא הפריחה הוא אחרי שני שליש מהפריחה.

kamikaza

Active member
אצלי אף פעם השיא של הדישון לא היה בפריחה אם אני זוכר נכון. אולי בשבוע הראשון של הפריחה

המסקנה שלי היא שזה יותר קשור ליחס בין אור\שטח פנים של העלים שחשוף לאור. דהיינו כמה סמ"ר עלים מוארים ישירות, וכמה עלים בצל חלקי

לרוב השיא הוא אחרי שבוע מייחורים, או בשבועיים עד חמישה שבועות מזרע

כל הגידולים שלי תמיד היו עם מערכות שאני יודע בדיוק כמה הם אוכלים, כמו די.דאבליו.סי או קוקוס לדוגמא

המים במעגל סגור, אין אידוי ואין מצע. רק מים ושורשים. אתה מודד איסי, רואה את השינוי ומשווה לכמות המים שהם צרכו

נניח המפלס ירד בשלוש ליטר מתוך טוטאל של 75 ליטר במערכת, והאיסי ירד מ-1780 ל-1750

אז אני יודע שהם רוצים עוד אוכל. ולהיפך. וגם בקוקוס יש לי אינדיקציה מסויימת מהנגר. לא מדויק כמו בגידול על מים, אבל אומר לך משהו

אני עכשיו ביום 35 לפריחה והאיסי על 1,200

בצמיחה, ביום 18 מייחור, האיסי היה על 3,200

לדעתי באופן כללי, אין טעם לשאול מגדלים אחרים לגבי האיסי שבו הם משקים, כי התשובה לעולם לא יכולה לקלוע

יש כל כך הרבה משתנים, שזה בלתי אפשרי.

ganesh5000

Member
דווקא הפעם לא שאלתי על אי.סי :)
גם מה ששאלתי היה כדי להבין מה זה נחשב מוגזם או אגרסיבי מדי בקוקוס, כי בגידול הקודם עבדתי באדמה וגם שם הערתם לתשומת לבי שאני מדשן אגרסיבי מדי. לא ידעתי מה זה הרעלת חנקן, ומרוב שהתלהבתי מצבע הירוק של הצמחים ושאין צריבות חשבתי שאני עובד נכון
הפעם אני יותר זהיר..

אני מבין את מה שאתה אומר לגבי האור וכמות העלים, אבל דווקא עכשיו בפריחה יש יותר עלים מאשר היה בגדילה, שזה אומר יותר שטח לפוטוסינתיזה, לא? עד עכשיו אני עובד עם זרעים, כך שלקח להם קצת זמן עד שגדלו, ביחס לייחור..
אני בודק נגר כל הזמן, בינתיים הצמחים מראים שהם רק רוצים עוד דשן, הם תופסים גובה במהירות אדירה.
סתם לידע כללי, אני ביום 9 לפריחה, אי.סי של 2350
אני אבדוק את הנגר של היום ונראה מה הם מספרים..

פונז, כמו שאמרת, החרא הזה יקר.. חוץ מזה יש לי בקבוק כמעט מלא של פי.קיי, מזל שהבאתי את הבקבוק הקטן
נמצא כבר מתי להשתמש בו :)
תודה על התשובות

kamikaza

Active member
יש יותר עלים מאשר קודם, בלי קשר לעובדה שעכשיו הם בפריחה

וכשהצמח נעשה סבוך יותר, יש יותר ויותר עלים שלא מקבלים אור ישיר מאשר קודם, כשהוא היה קטנצ'יק וכל העלים היו חשופים לאור

כי הם בצל של עלים אחרים. אז אם קודם 95% משטח העלים היה חשוף לאור ישיר וקרוב (מן הסתם צופפת אותם) אז עכשיו רק 45% מהשטח פנים של העלים חשוף לאור ישיר

אם אתה משקה ב-2350 והנגר שלך נניח 1200-1400, אין סיבה לא להשקות באיסי של 3,000 ומעלה

אגב, המספרים הם במילי סימנס, לא פפמ

רובנו גם ככה משתמשים באותו מד איסי, אז יותר נוח לדבר במילי סימנס

ganesh5000

Member
העיקר ששנינו מבינים למה אני מתכוון..
אתה רואה? בסוף יצא שנתתי רק 125 פי.פי.אם מהמלח האנגלי, לא כזה נורא.. :)
אני אבדוק נגר ואפעל לפיו.. כשאני מעלה אי.סי. אני מחכה בדרך כלל יומיים לפחות שתישטף התמיסה הקודמת במצע לפני שאני מודד שוב