What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Modalitati, tehnici, retete.... de fumat si consum al marioarei

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu vreo 2 pagini in urma e un tutorial a unui Hempfield , foarte tare ! Chiar nu stiam metoda asta.
Dar am vazut ca folosea filtre din burete - eu pana acum am folosit numai din alea facute din hartie pentru ca mi-a spus cineva mai de mult ca nu sunt recomandate pentru activitatile astea :D
Care-i totusi diferenta? Sau nu e nici una?

Filtrele alea spongioase (unii le mai numesc si mascote) au si avantaje si dezavantaje.

Avantajul, asa cum zice si Explo , consta in faptul ca retine foarte mult din contaminantii mari precum si o cantitate mare de gudron.

Dezavantajul folosirii lor se simte mai ales in cazul jointurilor mai "grasute" sau a celor rulate din iarba cu continut mare de rasina. Fiind destul de dense, rasina se condenseaza in filtrul respectiv, ajungand uneori sa-l infunde sau chiar sa inceapa sa curga din el, intr-un mod destul de dezagreabil, facand jointul imposibil de fumat mai departe.

Am folosit de-a lungul timpului mascote de 5,6 si 8mm diametru. Cele de 6 mm mi s-au parut cele mai ok pentru jointuri pana intr-un gram. Peste cantitatea asta devin neplacute ultimile fumuri, cand filtrul musteste de gudron si rasina.

Cu filtrele de 8mm insa problema dispare , insa jointul rulat va fi mai scurt si mai indesat iar fumatul poate deveni usor neplacut pentru cei care sunt obisnuiti sa traga adanc in piept (pentru ca fiind jointul mult mai gros, cantitatea de iarba arsa pe o inspiratie e mult mai mare).

Mai apare o problema si cand folosesti un roller de mana, pentru ca nu poti face jointurile mai mari decat filtrul (problema care nu apare la filtrele rulate manual din hartie).

Per ansamblu insa mi se par foarte utile. Constul lor pe afara e cam 3EURO punga cu 150 de bucati, insa la noi le-am gasit chiar mai ieftine.

Recent am incercat sa folosesc tigarete preformate , pe care le-am umplut cu iarba cu ajutorul unui dispozitiv special ( se gasesc si astea pe piata si sunt chiar foarte accesibile). Experienta a fost destul de coplesitoare : fiind obisnuit cu jointuri care la baza aveau 5-6mm si care se evazau spre varf pana la aproape 10mm, cand am fumat primele tigarete ( au cam 8-9mm diametru) umplute cu iarba am cam tras pe dreapta pentru urmatoarele 2 ore : filtrul nu se infunda si de fiecare data trageam sanatos in piept. Asemanarea cu o tigare normala ma facea sa o fumez in acelasi mod, cu inhalari dese si destul de profunde, ceea ce facea sa se piarda mai putina rasina spre deosebire de un joint normal.

greenrookie

Member
:smoke: A aparut recent pe un site destul de cunoscut la noi care incepe cu F si are logo o bila albastra un eBook numit "The Joint Rollers Handbook" care are tot felul de idei nebune de jointuri :D

MJgrow

Active member
e vechi ghidul ala de buzunar.... Il am chiar scos la imprimanta... :)

Sa stii orcum ca nu explica chiar atat de detaliat. Tot trebuie sa ai oleaca de indemanare sa te apuci sa faci ceva de pe acolo. :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sau o poti lua ca pe o provocare, sa prinzi experienta cat sa poti rula ce modele vrei tu de acolo..

e chiar foarte vechi, a aparut si volumul 2 de cativa ani.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ingerarea mugurelui tocat poate intra la modalitati de consum al marioarei ?

Daca da, vreu sa va spun ca e cea mai sanatoasa metoda (nu tu monoxid si dioxid de carbon, nu tu gudron si cenusa, nu tu usturime in gat - atunci cand e cazul). Si ce mi se pare si mai interesant, prin ingerare nu apare deloc senzatia de foame (sau daca apare e mult prea mica) iar high-ul este devastator, de cateva ori mai puternic decat in cazul fumatului (poate din cauza ca nu se pierde nici un pic de THC ? - de fapt se pierde, dar mult mai putin ).

Dezavantajul este ca efectul apare mult mai greu (in functie de aparatul digestiv al fiecaruia si de cat de plin e stomacul) si ca tine mai mult (inca nu am reusit sa fac o statistica , dar in saptamanile ce urmeaza am de gand sa experimentez in privinta asta).

MJgrow

Active member
cred ca se poate introduce bucatele mici de hash sau iarba bine maruntita si bagata in capsule asemanatoare cu alea de antibiotice.

Astfel scapi si de gust. Ba chiar poate fi administrat oriunde ca o medicatie in doza controlabila.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tot sub forma de unt sau ghee mi se pare mai puternic efectul, si efectul este mai rapid. (in cazul meu, maxim 15 min pe stomacul gol, dimineata)
ar trebui sa aiba si mai mult thc, decat daca mancam aceeasi iarba cu thc-ul nedecarboxylat in ea.
iar odata testata taria dupa extractie, e foarte usor de dozat, chiar si din ochi.

lenea te poate uneori impinge sa consumi bud-ul natur, dar nu-i cea mai buna metoda de absorbtie.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In cazul meu n-a fost vorba de lene, ci de imposibilitatea de a fuma sau de a consuma alt produs derivat in acel moment.

Imi amintesc ca un amic imi povestea acum multi ani (locuia la vremea respectiva in Belgia) obisnuia sa cumpere iarba din Amsterdam si o folosea doar pentru a gati pizza cu ea (o presara pe pizza si deasupra punea mozzarela), deci nu ar putea fi vorba tot de lene.

Si daca ajungem ca de lene sa nu mai facem ceva ce ne place, atunci e grav :) :joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da man, pizza se incalzeste. stomacul tau nu. de aia spun, sa o mananci cruda e cam pierdere. iar mie unul nici nu imi place gustul, cand se simte.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
THC-ul se leaga foarte usor de moleculele lipidece, adica de grasimi (ceea ce se intampla cand se prepara cannabutter-ul). Daca retin bine este procesul prin care molecula de THC pierde un atom sau doi de hidrogen si formeaza o legatura stabila cu o molecula lipidica, formand un acid gras, THCA.

Pe scurt, se refera la "dizolvarea" THC-ului in grasime.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu chiar. e procesul prin care, la caldura, se transforma acizii unor cannabinoizi (cel mai important pentru noi e THCA) in cannabinoizi activi (exemplu: THCA > THC)
nu stiu daca asta e definitia exact a procesului numit asa, dar asta inteleg baietii de pe forum cand vine vorba de decarboxylation.

de aceea spuneam ca mare parte din cannabinoizi nu sunt activi si rezulta ceva pierderi de potenta, daca nu e incalzit/gatit mugurele.

UPDATED:
Si pentru ca se pare ca nimeni nu stie cu ce se mananca decarboxilarea asta pe aici, am facut o schema in romana si am incercat sa traduc ce informatii aveam despre acest proces, calculand si ratele de conversie.

Decarboxilarea este procesul prin care, in prezenta caldurii, un acid organic pierde radicalul monovalent -COOH. In cazul THC-ului si CBD-ului, asta inseamna "activarea" lor intr-o forma psihoactiva.
Acelasi lucru se intampla si pentru CBDA=>CBD, dar cu o rata de conversie de 86.6%, rezultand 86.6 mg CBD pentru fiecare 100 mg CBDA.

Sper sa ajute cu ceva, ca am avut de facut ceva research, si nu mai facusem calcule moleculare de ceva ani.

Last edited:
A

Avaible

La galeata e cea mai tare senzatie 2 bidoane de 2 litri jumate si esti praf!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
asa baga bunica-mea:

granny-gravity-bong.jpg

:laughing: :laughing:

wouldubreakfree

user b4nn3d
o reteta pentru somn? un ceiutz?:>

nu prea pot sa mai dorm in ultimul timp, si se intampla o chestie nasoala ..

incerc sa imi fac un cui sa adorm si eu, mi-o da pe somn daca sunt prea obosit dar nu pot sa dorm.

ma gandeam la o reteta interesanta de musetel+bud+miere? credeti ca ar iesi ceva? si cam cat sa pun? hmm

stiu ca se pierde o gramada, dar daca m-ar trimite la somn ar fii ceva..

pana una alta, rulam ceva:) poate poate..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
THCul nu e solubil in apa deci efecte prea mari nu o sa aiba.

Mai bine mananci mugurele. Are gust nasol dar te trimite la somn.