What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

MicroFridge Growbox, 150W HPS Jurnal

Status
Not open for further replies.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
buna idee cu steagurile alea.. nu am vazut albe niciodata totusi.. :D

later edit: am crezut ca sunt stegulete decorative, cumparate de-a gata. dar decat sa stai sa lipesti pt. fiecare planta pe batz izolir band.. mai bine cumperi tag-uri de plastic. :2cents:

Paff

Member
Isolier band alb...il gasesti in orice piata sau la bricolage, scobitori si marker permanent pentru cd-uri

sznake

jarhead
Mama cata finete cu steguletele alea... :D

Man, legat de temperatura.. tu tii ventilatoarele de la capetele cool tube-ului la turatie maxima? Ca parca ai spus ca le tii la minim.. Pe alea da-le mai maxim ca sa scoata eficient aerul fierbinte de la bec.

De asemenea, balconul e inchis sau deschis? Daca e inchis, poate e mai bine sa tii boxul in balcon atat timp cat ai niste draperii mai opace asa la geamurile balconului..

Paff

Member
Mama cata finete cu steguletele alea... :D

Man, legat de temperatura.. tu tii ventilatoarele de la capetele cool tube-ului la turatie maxima? Ca parca ai spus ca le tii la minim.. Pe alea da-le mai maxim ca sa scoata eficient aerul fierbinte de la bec.

De asemenea, balconul e inchis sau deschis? Daca e inchis, poate e mai bine sa tii boxul in balcon atat timp cat ai niste draperii mai opace asa la geamurile balconului..

Asa am spus.... numai ca luat de val dupa primele teste nu am luat in calcul temperatura din incapere. Cand lucram la cutie si eram in teste... stateam cu geamurile deschise ca bagam tutun la greu... si era destul de rece in incapere...Dupa ce l-am pus pe pozitie... intre un fotoliu si calorifer... si mai sunt si 26°C in casa...
Acum e din nou ok pe balcon... e inchis cu termopan... are jaluzele.. calorifer si sunt 24°C in box si 31°C la 1cm de cooltube

sznake

jarhead
E foarte bine man! Oricum prin Afghanistan pe-acolo sau prin India nu cred ca sunt 24 de grade de cele mai multe ori, si plantele sunt la ele acasa.

Paff

Member
acum vre-o ora le-am controlat :canabis: si inca nimic:watchplant:
am folosit pastile de turba Werga Torfquelltöpfe de la brico, nu am lasat sa balteasca apa... am pus degetul pe ele.. si sunt destul de umede:dunno: :smoke: mai astept...

sznake

jarhead
Nu prea e in regula deloc.

Ai incercat sa verifici in jos in pastila daca macar a iesit un varf de radacina ceva?

Fa cu metoda servetelului pentru ca se oxigeneaza mai bine, mai ales ca astea sunt seminte proaspete, de asta toamna, si astea germineaza un pic mai greu decat semintele care au stat la pastrare cel putin un an.

Germinarea semintelor de iarba e un pic mai delicata si daca e prea multa apa putrezesc foarte usor! E foarte important sa fie oxigenate, sa nu fie prea umede.

De asta, atunci cand le pui intre doua servetele umede intr-o casoleta inchisa e mai bine pentru ca poti sa le verifici din 8 in 8 ore (cum e recomandat) si sa le oxigenezi daca baltesc prea mult.

Eu sunt convins ca alea au putrezit acolo daca in 4 zile nu s-a intamplat absolut nimic.
Verifica inauntrul pastilei de turba cu o scobitoare sa vezi ce se intampla.

My 2 cents.. :)

sznake

jarhead
GERMINAREA IN SERVETELE:

- 4 batiste de hartie simple (neparfumate) sau 2 prosoape de hartie (din alea de bucatarie, la sul)

- uzi batistele sau prosoapele si le storci USOR (doar atat incat sa nu curga apa din ele daca le tii atarnand, e foarte important sa NU BALTEASCA)

- iei o casoleta de mancare (preferabil mai plata, nu inalta), cu capac, CURATA (sterilizata sub jet de apa fierbinte, dar nu cu alcool, pentru ca alcoolul poate dauna semintelor)

- pui 2 batiste umede (sau un prosop umed, indoit) pe fundul casoletei, asezi semintele si le acoperi USOR (astfel incat sa mai ramana si un pic de aer intre servetele) cu celelalte 2 batiste umede (prosop umed)

- inchizi casoleta ETANS cu capacul

- o pui undeva unde temperatura e 24 - 26 grade C. E adevarat, temperatura mai mare de 26 C accelereaza germinarea, dar poate intensifica si activitatea microbiana, riscul de putrezire a semintelor fiind mai mare, mai ales daca umiditatea e excesiva

- verifici evolutia semintelor din 8 in 8 ore, dezvelind stratul de servetele de deasupra semintelor. Daca servetelele s-au uscat prea mult, mai pulverizezi apa pe servetele. Daca pe fundul casoletei balteste apa, scurgi apa

- I mod normal, germinarea completa a semintelor (radacini de 1 cm minim) n-ar trebui sa dureze mai mult de 3 zile (72 de ore)

sanducu

Active member
Salutare. Sunt oarecum nou pe aici; adica asta e primul meu post dar de vreun an si ceva ma tot informez din forumurile de pe icmag. Scuze daca nu sunt la subiect dar am vazut ca se vorbeste despre germinare si as vrea sa stiu cam cum ar trebui depozitate semintele ca sa se pastreze ok cam inca 1 de an. Le-am tinut cam 3 luni in tziple de plastic dar un prieten mi-a recomandat sa le tin in ceva de hartie. Am ceva seminte adunate de vreo 2 ani din ce am fumat si de pe dincolo si mi-ar parea rau sa se strice din proasta depozitare.:witch:

dalin

Member
io le germinez cu caserola deschisa pe calorifer si in maxim 3 zile sunt ok!o las deschisa sa nu imi mucegaiasca!

boltzar

Member
Si eu am germinat in pastile de turba, si ultimele 4-5 seminte mi-au germinat dupa doua saptamani. Nestiind cum sta treaba, am pus ca idiotul semintele cu partea ascutita in sus, si pe urma am observat cum se chinuie planta sa se intoarca invers in pastile!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu se chinuie man, este bine asa ca iti iese fara coaja de la samanta in cap cand iese..
dar cu pastilele de turba o mai gresesc si eu din cand in cand.. unele stau mult prea umede si mucegaiesc semintele.

boltzar

Member
Da, da, asa e, au iesit fara coaja. Deci n-am gresit. Eu am germinat in pastile de turba ca mi-a fost frica sa nu le rup cand le scot din servetele. Din 20 au germinat 18.

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts