What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

MicroFridge Growbox, 150W HPS Jurnal

Status
Not open for further replies.

Paff

Member
Ce mai fac bebelusele? Cum se mai comporta la bionat?

Naspa... Nu prea s-a schimbat mare lucru... de vre-o saptamana aproape ca s-au si oprit din crestere (sau au crescut f. putin) in momentul cand au inceput sa se ingalbenesca frunzele. De azi dimineata am inceput cu FloraNova Grow.. si asa le las... Problema mare a fost pamantul.. Dupa ce am transplantat si schimbat o parte din pamant, cresteau f. repede.... le-a mers bine o perioada.... probabil cat au consumat nutrientii din pamant... dupa care au inceput sa se ingalbeneasca pe rand frunzele.... La bionat nu prea am vazut nici o reactie...
 

Attachments

  • DSC04770mr.JPG
    DSC04770mr.JPG
    120.5 KB · Views: 23
  • DSC04781mr.jpg
    DSC04781mr.jpg
    92 KB · Views: 25
  • DSC04783mr.jpg
    DSC04783mr.jpg
    101.3 KB · Views: 26
  • DSC04787mr.jpg
    DSC04787mr.jpg
    84.7 KB · Views: 27

ProCan

Member
Cutia ta arata bine tare..plantele nu prea...
Incearca niste muzica clasica data viitoare si pamant de bonsai..eu il recomand e scump dar face minuni.are multe calitati
 

sznake

jarhead
Mah, mai e o chestie, am citit ca anumite plasticuri (mai ales astea made in China) elimina niste reziduuri toxice iar caneputzele sunt afectate de toxinele astea in mod special daca ghiveciul e din plastic din ala. E posibil ca si ligheanul sa aiba de-a face cu starea de sanatate a plantelor.

De exemplu, am mai citit ca nu e recomandat sa cresti iarba in box din PVC sau PPL din acelasi motiv, gaze toxice care sunt absorbite de plante. Ma gandesc ca ligheanul ala e din PPL sau ceva plm, oricum, plastic chinezesc din cel mai ieftin.


O alta treaba, in spatiul ala ar trebui sa ai maxim 4 plante. 6 sunt un pic cam multe iar din cate am observat eu la soiurile astea, le place sa aiba spatiu la radacini si sunt deranjate de inghesuiala la radacini. Astea in mod normal sunt plante din alea care cresc ca niste tufe mai labartate (nu neaparat pe verticala), cu frunze mari si le place sa se labarteze si la radacini. In spatiul ala se cam simt ca niste pui de Avicola.


Pamantul nu e prea ud....?
 

sznake

jarhead
Eu in locul tau as face urmatoarele:

- As scoate staniolul ala "profesional" (Ai incredere in mine cand iti spun asta. Difuzia de lumina pentru fotografii e una, iar difuzia de lumina pentru plante e cu totul altceva. Atata timp cat suprafata e LUCIOASA = NU E BUNA. Indiferent cat de profesionala e. E profesionala, dar pentru alta profesie! ALB MAT e solutia. Nimic altceva.)

- As construi un ghiveci personalizat "destept" (smart pot) pentru spatiul ala. Ghiveciul "smart pot" e facut dintr-un material (ceva fibre) care permite o optima respiratie a solului.


HY_PO372.jpg


budleydoright-albums-smart-pots-picture90899-24.jpg


As construi mai intai o rama din sipci de lemn sau ceva de genul (oricum, nu plastic din ala) care sa se potriveasca pe gaura aia si apoi as pune in el smart pot-ul. As face 4 smart pot-uri mici pentru maxim 4 puieti crescuti simultan in spatiul ala si un smart pot mare pentru transplantarea a 1-2 femele.

- As cauta sa fac un amestec de pamant din:
* cocopeat 15% (Brico, din cate stiu)
* turba bruna 30%
* sol gras 40% (cu NPK echilibrat x-x-x, nu 5x-x-3x...)
* bile de argila 15%

- Si as incepe un nou grow.

La cat de stresate au fost pana acum ar fi o minune sa iasa ceva deosebit, mai ales ca burmese-urile au tendinta sa se hermafrodeasca la stres.
 

sznake

jarhead
Vezi ca pentru "smart pot" poti sa folosesti si ghivece care sunt facute chiar din cocopeat sau din celuloza.

COCOPEAT
tt.jpg

Cam asta de sus e materialul din care ar trebui sa fie un ghiveci ideal, natural.
Ghivece din astea am vazut in Carrefour odata dar erau scumpe din cate imi amintesc.
Oricum astea ar trebui taiate si potrivite pe o rama patrata din lemn.



CELULOZA (hartie gen "cartoane de oua"..)
P3.jpg

P1010058.JPG



Totusi, cred ca cel mai usor e sa-ti faci din material din asta:

J_724700.jpg


Astea de sus is facute din material textil din ala fibros, permeabil si rezistent, nu stiu cum se cheama, dar banuiesc ca stii la care ma refer, cred ca ai mai vazut.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
am incercat eu sa folosesc de alea si nu lasa apa sa treaca cat de usor ar trebui.
ce mi-as dori sa se gaseasca smart pots la noi. pare ideea perfecta. de mult le urmaresc.
 

sznake

jarhead
@explo: CARE tip de ghiveci?... man :)


Mah, cred ca cel mai usor si cel mai misto e un sac din ala de canepa de la tara. Un sac din ala de cartofi din panza bruta de canepa din ala sa-ti cosi ghivece de diferite dimensiuni si sa le tii in rama de lemn.

Cred ca asa ar fi cel mai adevarat, chiar mai bine decat smart-pot-urile alea din textilul ala sintetic din cate vad eu, pentru ca in strainatate panza de canepa e f scumpa si e rara in epoca asta, cred ca de asta nici nu s-au gandit baietii sa faca smart-pot-uri din ea.

Fibra de canepa nu putrezeste la umezeala! ca de altfel fibra de canepa e ceea ce ramane in urma putrezirii tulpinilor in topitorie, asa se extrage..
 

Paff

Member
Interesanta discutie pe tema asta.... dar sincer.... nu ligheanul e de vina... si nici "sclipiciul" de pe pereti. Chiar m-ati facut sa fac anchete pe tema asta... Am sunat un amic, cu fabrica de mase plastice sa ma lamureasca.Materia prima PP este importata din comunitatea europena si respecta anumite norme.. Si aici exista o intreaga lista de materii prime interzise cu mult timp in urma..In schimb in asia inca se mai folosesc aceste materii prime interzise in CE. M-am uitat pe alte topicuri... isi fac oamenii ghivece si recipiente pt. growing din plexiglas lipit cu superglue... care este de nu stiu cate ori mai toxic decat PP-ul.
Tipurile de plastic care trebuie evitate

Trebuie evitate urmatoarele tipuri de plastic:
plasticul de tip PVC (tip 3); PVC contine ftalati, care interfereaza in dezvoltarea hormonilor. Mai mult, in procesul de productie, dar si in contact cu surse de caldura, PVC emite dioxina, un cunoscut cancerigen. In mod normal, cele mai multe firme producatoare de recipiente de mancare din PVC s-au reorientat spre plasticul nr. 4 sau 5 (eu am intalnit mai des nr. 5), insa atentie la produsele foarte ieftine! Atentie si la carnea ambalata in plastic, alegeti produsul cu data de ambalare cea mai recenta, deoarece unele tipuri de folii din plastic emit dioxina. PVC se mai gaseste in perdelele de dus, jucarii, sticle de ulei vegetal (alegeti tipul 1 – PET sau PETE), ambalaje de cosmetice, materiale medicale: manusi chirurgicale, tuburi, catetere, pungi pentru sange, masti de oxigen etc.
plasticul de tip polistiren, prescurtat PS (tip 6); acesta se intalneste mai ales la tavitele de carne din supermarket, boluri si tacamuri opace de unica folosinta de la fast-food sau supermarket. Deja suna familiar, nu?
plasticul de tip policarbonat, prescurtat PC (tip 7); BPA se foloseste in fabricarea policarbonatului, pe care il gasiti la unele farfurii, cani, dar si biberoane si tetine (cele transparente!) Incalzirea sau, mai rau, fierberea recipientelor marcate cu cifra 7 pe dos este extrem de nociva, favorizand scurgerea BPA in hrana din recipient. De aceea este preferabil, chiar cu riscul spargerilor, sa folosim biberoane de sticla si cani, boluri sau farfurii de ceramica. Policarbonatul se foloseste si in captusirea conservelor din metal pentru alimente si poate contamina continutul, mai ales in cazul mancarurilor acide (sosuri de tomate, de exemplu). De aceea, daca achizitionati hrana conservata, uitati-va dupa borcane din sticla. Policarbonatul se mai gaseste in aparatele de cafea, blendere (din pacate), ochelari, laptop-uri, electronice, CD-uri, DVD-uri, plombe dentare, textile, tacamuri de unica folosinta transparente, bidoane de apa de la firmele ce aprovizioneaza firmele cu apa potabila etc.
Tipuri de plastic inofensiv (relativ)

PETE sau PET (tip 1) – binecunoscutul material al sticlelor de apa, suc, ulei, al cutiutelor si sticlutelor de cosmetice (de exemplu cele marca Mayam) etc. Din pacate, nu este sanatoasa folosirea repetata a PET-urilor. Am aflat asta in tentativa mea de a renunta la apa imbuteliata si a ma aproviziona de la un izvor din apropiere, dar se pare ca nu voi mai folosi sticle de plastic, ci din inox… asta daca voi gasi. Refolosirea duce la scurgerea de chimicale inauntrul sticlei, din pacate.
HDPE sau polietilena de mare densitate (tip 2) – nu l-am prea intalnit in viata de zi cu zi, insa va pot spune ca este cel folosit la canistrele de lapte din filmele americane.
LDPE sau polietilena de mica densitate (tip 4) – l-am intalnit la ambalajele unor cosmetice, cum sunt cele ambalate in recipient de tip tub (pasta de dinti, demachiante, creme).
PP sau polipropilena (tip 5) – folosita la recipientele opace sau semi-opace, cum ar fi unele sticle, boluri, paie pentru baut, unele cutii de iaurt, cosmetice si chiar biberoane; daca tineti neaparat sa folositi biberoane de plastic pentru bebelus, plasticul nr. 5 este cel recomandat.

"Sclipiciul" pe pereti l-am pus cand plantele incepusera sa se ingalbeneasca deja. Am vazut tot aici pe forum cum unii foloseau chiar folie de aluminiu alimentara... si tot le mergea...Problema la mine poate fi de la pamant, nr. de plante sau ventilatia care se opreste odata cu HPS-ul. La mine e Micro Grow.. adica sptiu de crestere foarte redus... Cati dintre voi ati cultivat in spatii atat de reduse.. Sunt convins ca daca Sznake ar creste in microfrigiderul meu nu ar intampina nici o problema... Ca la pescuit... cunosc oameni care daca in marea neagra ar exista un singur pestisor la ei in ac s-ar agata. La urmatorul grow... voi merge pe 4 plante... nu voi mai ridica ghiveciul pt. ca imi place Lst-ul si voi folosi cfl pentru vegetatie. Deocamdata din ce am observat acum... parca incep sa miste.... sa se dezvolte :watchplant:
 

Attachments

  • DSC04790mr.jpg
    DSC04790mr.jpg
    31.6 KB · Views: 32

sznake

jarhead
Mai e si chestia cu transplantatul. Eu cred ca tu ai deteriorat prea mult radacinile cand ai facut transplantul ala, ca ai vrut sa elimini tot pamantul vechi.
 

Paff

Member
Hai sa vedeti can-can aici....Asa arata acum plantele la 3 zile dupa tratamentul cu FloraNova Grow:groupwave:
 

Attachments

  • DSC04802mr.JPG
    DSC04802mr.JPG
    108.5 KB · Views: 23
  • DSC04787mr copy.jpg
    DSC04787mr copy.jpg
    88.7 KB · Views: 26
  • DSC04810mr.jpg
    DSC04810mr.jpg
    88.4 KB · Views: 29
Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts

Top