What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Micro Grow by Wujek

G

Guest

To flo jest tylko po to zeby ujawnic plec roslinek :) Gdy sie ujawnia wybiore najladniejsza panienke i zostawie ja w boxie oraz przestawie oswietlenie znowu na weg 24/0 :)

Marcinbc8

New member
Bardzo ladne planty WDB. Mam bardzo podobny projekt, gdyz kolumne 28 28 i wysokosc 100cm. Jedyna roznica sa 3 swietlowki kompaktowe Philips 23W, kazda po 1500 lum. Narazie testuje boxa ze zwyklymi ziarnami, ale juz zamawiam Special Skunka z Female seeds. Mam nadzieje ze rezultaty beda przystepne. Ile planujesz uzyskac g z takiego metrarzu????? Powodzenia w hodowli :) Pozdro dla wszystkich Narka

G

Guest

Dzieki panowie :)
Marcinbc8 hmm tego sie nie da zaplanowac... nie wiem ile mozna uzyskac suszu z takiego malego boxa. Napewno nie duzo... Ja ten grow traktuje bardziej jako zabawe w micro :D
Zycze Ci powodzenia w uprawie. Mam nadzieje ze zalozysz growloga na tym forum abysmy mogli podziwiac efekty Twojej pracy :)
Ps. Skunk Special podobno jest zajebista odmiana. Dobry wybor :D
Peace :smoke:

cannabolic

Member
zgadzam się Wujek, Skunk Special jest zajebistą odmianą, ale trzeba patrzeć na inne aspekty wybieranych odmian, a mianowicie ogolnie skunki strasznie intensywnie pachną więc micro grow który należy do super tajniackich projektów juz nie bedzie taki tajniacki... oczywiście zakładając, że w skład boxa nie wchodzi filtr węglowy :biglaugh:
Powodzenia Wam życzę!!!
Pozdro & :headbange: for all

G

Guest

Tak, to prawda. Skunki niemilosiernie pachna... choc zdazaja sie wyjatki. Ja juz swoje roslinki wyczuwam jak wchodze do pokoju w ktorym stoi box :) ale ja ten zapach lubie i mi w niczym nie przeszkadza :) Ciekawe co bedzie na flo :)
Pozdrawiam

cannabolic

Member
oj ja też bardzo lubię ten zapach ale nie zawsze rodzicom się on podoba... a micro grow to jest poprostu coś tak zajebistego, że można pod samym nosem mamusi hodować co się chce a ona nawet tego nie podejrzewa. Tak więc zapach może wszystko zepsuć... no ale zawsze można sobie kupić np. kadzidełka marihuanowe i tak jakos pościemniać, że od czasu do czasu się takie zapala w pokoju i to od tego taki zapach:biglaugh:
Plus jest w tym że rodzice nie zawsze znają ten zapach... chociaż zawsze można dla bezpieczeństwa spytać czy przypadkiem nie byli hippisami w latach młodzieńczych, bo jeśli tak to ten zapach na pewno nie jest dla nich obcy:biglaugh:

G

Guest

Hmm panowie mam problem... roslinki maja juz 6-ta noc a jeszcze nie pokazaly plci. Denerwuje mnie to troche bo 4 roslinki maja juz w boxie ciasno... czy podlanie roslinek nawozem PK przyspieszy ten proces pokazywania plci?
Pozdro

Marcinbc8

New member
Narazie nie polecalbym podlewania nawozem Pk chyba ze w bardzo mini dawce :D Poczekaj jeszcze pare dni a napewno pokarza te cudowne wloski hehehe. Uwazam ze im mniejsze roslinki przestawione na szybsze flo musza troszke dluzej poczekac z pokazaniem pluci. Badz cierpliwy a napewno sie oplaci :D Moj mini grow mial byc ukrywany przed rodzicami, ale wpadlem i pozwolili mi hodowac tylko w tej kolumnie i nigdzie indziej. Dlatego wybralem Special Skunka bo zapach nie bedzie problemem hihihi :D Bardzo prosilbym Ciebie WDB o jakies nowe fotki i o dokladna ilosc dni uprawy. Bede wdzieczny :DDD Pozdro wszystkim

~jungle

Member
Mogles podlac roslinki plantonem dzien przed przelaczeniem na flo. Ja bym jeszcze poczekal ale jak jestes taki niecierpliwy to daj troche nawozu. Powinno pomoc, bo fosfor odpowiada za gotowosc do kwitnienia.
pozdr

G

Guest

Zrezygnowalem juz z podlewania roslinek nawozem... poprostu poczekam dluzej :)
Jungle - gdy przestawialem roslinki na flo byly tak male ze balbym sie je podlewac nawozem. Teraz sa troche wieksze i dlatego chcialem zaryzykowac chociaz nie bede.
Marcin - roslinki wybily sie ponad ziemie 30.01.2006 a wiec teraz maja 21dni. Nie ma zbytnio sensu wrzucac nowych fotek gdyz ostatnio robione zdjecia sa praktycznie aktualne - roslini poprostu zyskaly troche masy :D Zdjecia wrzuce jak poznam plec roslinek :D
Pozdrawiam, Wujek

cannabolic

Member
Mają już 23 dni, tak? Wyglądają na bardzo zdrowe! Bardzo ładnie udało ci się je utrzymać nisko przy ziemi, bo przeciez w micro growingu o to chodzi!!! Szkoda, że jeszcze płci ie pokazały,bo przy 12/12 będa się więcej wyciągać niż przy 24h swietle...
Myślę, że wychodzi z tego bardzo dobry wniosek na przyszłość, a mianowicie żeby do tego typu hodowli używać pestek feminizowanych. Jaki masz soil mix?

G

Guest

Dzieki :)
Tak maja 23 dni. Roslinki sa juz 8 dni na 12/12 i sie praktycxznie wogule nie wyciagaja az dziwne hehe zupelnie jak by byly na wegu :chin: Tak, pestki feminizowane lub klony to dobry pomysl w tego typu projektach.
Rosna w wormcasings i perlicie 80/20.

ralph_pl

New member
Sliczne rosliny WDB, chcialem cos od ciebie jakies 3 dni temu, ale wtedy nie mailem jeszcze mozliwosci wysylania mesgow a teraz jak juz mam... to zapomnialem ;P

pozdr

Marcinbc8

New member
I jak tam WDB, pokazały się śliczne panienki ??? :D Z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, bo patrze że jakiś mini zastuj na Twoim Growlogu się zrobił. Upiękrz tą i tak śliczną stronke :D Ta ziemia, którą masz dokładnie nazywa się wormcasings???
Ja własnie zaopatrzyłem się w HPS, jedyne co dziwne to 125W hehehe Ale wszystko pięknie działa. Grunt że taniutko :D
Pozdroo dla Ciebie i Twoich pięknych plantów
Narka

Latest posts

Latest posts