What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Malawi Gold

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Gradina cu vitamine

Gradina cu vitamine

Asa. Mai intai, sectiunea vitaminoaselor:

picture.php

Rosii cherry, tufis, ardei iuti din aia colorati si, desigur, busuioc, pentru a sfinti nitel locul. Rosiile merg bine. Restul... sa vedem.

Apoi sectiunea rasinoaselor:

picture.php

Langa Malawi Gold si-au gasit locul si 7 Blueberry regular. Zici ca le-a calcat elefantul, asa is de turtite. Nu au inflorit inca, au de abia vreo doua saptamani de flower.

Acuma, intrebare: Blueberry astea cresc si inalte? Intreb ca sa stiu daca le fac topping sau le las asa, cum or vrea ele...

Se poate observa diferenta dintre un topping in flower, si un topping in veg. MG ramificate sunt cele care au primit topping la vreme, adica in veg. Este drept ca la momentul asta sunt in urma celorlalte, care au primit un topping neortodox in flower (ca o luau razna in sus), si care au bagat tot ce pot la buzi, dar cred ca la final cele ramificate vor fi mai ... bogate.

Aia de pe "soclu" fu cat pe ce sa moara, asa ca jumatatea de sus a ajuns in cannabutter. Pana la urma si-a revenit si acuma e mamica. De aia e uscata, ca e polenizata. Dumnealui shede in bucatarie in garsoniera lui si face polen.

Aia mica din stanga fata e o clona de MG. S-a prins pana la urma, insa era sa o termin cand am bagat-o sub CFL direct in ziua in care am transplantat-o in pamant. Recomandare: daca se poate, nu renuntati la domul de umiditate inca vreo 2-3 zile dupa ce se muta in pamant. Si nici la foliar. Si nu puneti clonele direct sub CFL imediat dupa ce a fost planta mutata in pamant. Acuma, asta a fost exprienta mea...

Asa, ce ar mai fi... da, umidificatorul, ala portocaliu din stanga. Merge lejer 12 ore incontinuu, si nu se strica. Bineinteles, e necesara extractie...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Close-up

Close-up

Si niste poze mai vizibile:

Diferenta dintre topping in veg si in flower:

picture.php

Gravida:

picture.php

Avansata:

picture.php

Buleberry-ina:

picture.php

Vitaminele:

picture.php

Asta ultima e cu dungi de la becurile cu LED de la sectiunea vitmine. Am reparat deja 2 in prima zi. Bine macar ca sunt reparabile. Nu intru in detalii cum m-am procopsit cu tzeapa asta de LEDuri dar na, cred ca am totusi 7-10W de bec, in total 140-200. O sa masor. Avantajul lor este "driverul", perfect reparabil. Un condensator de limitare a curentului, punte redresoare, filtrare acvolo oleaca, si inca niste rezistente de limitare, toate 30 de LEDuri fiind in serie.

Sus sunt becuri bune, insa tot am reparat unul dupa cateva zile. Macar chiar sunt de 20W. Fata de celelalte au dezavantajul ca sunt cu driver incapsulat. Se strica, arunci becul. Doua coloane de LEDuri in paralel, pe driverul de curent constant. Se arde un LED, scoti doua.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Au mai crescut oleaca

Au mai crescut oleaca

Nu ma intrebati de ce is cu susul in jos.

Oricum, mandria plantatiei sunt rosiile cherry, care cresc de zici ca is nebune, sub niste parlite de LEDuri.

picture.php
[/IMG]

picture.php

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, LEDurile le tin sus si CFLurile le centreaza.

Apropo de chestii cu fundu'n sus:

Un pamant scos de pe liste: BioflorBC. Aproape integral materie vegetala necompostata si un pamand lutos. Ieftin, dar nu merita. L-am luat pentru niste rasaduri, dar l-am aruncat in gradina dupa ce am bagat mana in el, si ca atare am mai luat un saculet de Composana :D

M-am gandit eu ca e asa, cand am vazut ca "nutrientiil" lor "organici" au aceleasi specificatii in toata gama, inclusiv pentru veg, fructe, flori, da' am zis hai sa incerc totusi, poate or fi o surpriza.

Nu a fost.

Daca aveti alta parere despre astia, feel free sa spuneti, poate ma insel...

eska

Member
ai sapca intoarsa-n cap sau ai capul invers? :laughing:

8d4cd915247c159674e425ae346d4519.jpg

arata bine, ingrijit. :tiphat:

p.s.: 1439 ; 817 ; 653; 1028, man, tu sigur ai dat abtibildurile jos de pe aparatele alea? :laughing:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eskule, imi dai lucrari de control? Nu stiam ce vrei cu numerele alea!

Da mai, dar sunt luate in momente foarte diferite: Dupa ce "am dat drumul" la CO2 (don't ask), dupa aerisire, etc. Aia e o scula de ambient, nu am avut in intentie sa fac mediu controlat cu CO2.

Si asa mi-a crescut Blueberry de zici ca e varza... Malawi are flori si frunze, Blueberry are frunze si flori. CO2 mai lipsea!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ia sa vedem: in afara de faptul ca prima recolta de Malawi a si fost facuta canaghee (cu buzi cu tot, da, stiu, ce oroare! :D), mai avem mai jos si:

picture.php
[/IMG]

Un Malawi Gold cu seminte, 90% gata, adica alea de sus sunt gata, alea de jos ar mai avea fo saptamana. Acuma ce oi face cu semintele, nu stiu, da' asta e...

picture.php
[/IMG]

Una din clonele de Malawi Gold (doua de toate). Legat de asta, imi place cum raspunde la topping planta asta, se dezvolta frumos. Cealalta clona nu are topping, si se intinde ca nebuna, drept care o scurtez intr-una, ca nu am chef sa ridic becurile dupa ea.

picture.php
[/IMG]

Una dintre cele trei Blueberry ramase in concurs. A treia e cu seminte, insa in mod interesant a avut energie sa mai infloreasca dupa ce am polenizat-o. E grasa rau acuma, si seminte si bud.
Planta asta incepe sa miroase fructat abia dupa ce e bine inflorita. Altminteri mie mi se pare ca miroase a cafea. Sau a urs. Ca tot aia e.

Recomand plantele (Malawi Gold si Blueberry) astea pentru cine vrea un grow fara miros. Practic, as spune ca filtrele de carbon sunt inutile la ele. Cel putin la astea de le avui eu asa fu.

L.E. Dupa cum puteti vedea, chiar si un afon ca mine poate creste buruiana asta, cu conditia sa nu ii dea prea multa apa, prea multi nutrienti, prea putina apa, prea putin nutrienti, pH prea mare, pH prea mic, sa nu o puna in cel mai infect pamant de pe piata, sa o tina la 50-60% umiditate, la 20-28C, si desigur sa ii dea niste lumina :D

Latest posts

Latest posts