What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Magic Mushrooms

G

Guest

Siema, dzisiaj wyglada to tak:

Niestety nie wszystko poszło po mojej mysli... Mianowicie kolega u ktorego staly 2 duze tacki w boxie zaniedbał je, i wszystko wyschło i splesnialo. Na szczescie została mi ta jedna mala tacka, ktora trzymam w domu.
Pzdr.

Mariko

Member
sporo tych grzybkow :)
Na tej stronie nie znalazlem odpowiedzi na jedno z moich pytan: Ile mniej wiecej wychodzi grzybow z jednego odcisku.

Muczaczo

Member
@homegrow masz tam niezly desant :D. Teraz trzymaj wysoka wilgotnosc oraz zapewnij dobra wymiane gazowa.

@mariko jesli przeczytales juz wszystkie artykuly, to przeczytaj je jeszcze raz, tylko bardziej wnikliwie. Gdzies tam jest ukryta odpowiedz na Twoje pytanie ;).

Pozdro

Muczaczo

Member
Dobra, słuchaj... Możesz wyhodować nieskończoną ilość grzybów z jednego odcisku zbierając następny z rosnących grzybów. Jeśli chodzi Ci ile uda się wyciągnąć z uprawy czy też pierwszej uprawy, to wszystko zależne od tego jak Ci pójdzie. Uprawa grzybów wymaga trochę dyscypliny i zaangażowania. Trochę masz złe podejście skoro na starcie się pytasz ile można wyciągnąć. Na początku powinieneś się cieszyć choćby z jednego. Niech będzie, że Ci odpowiem na to pytanie konkretnie.

Z jednego odcisku można wyhodować nieskończoną ilość grzybni i grzybów.

Oczywiście w którymś pokoleniu tej grzybni dobrze jest zacząć ponownie od zarodników. Bo coś tam się z tą grzybnią dzieje niedobrego w co nie będziemy się teraz zagłębiać :D.

Pozdro

Mariko

Member
No to to akurat przeczytalem :)
Tylko chodzi mi ile na takim jednym ciastku moze mi ich wyjsc. Pytam sie orientacyjnie, lubie wszystko wiedziec. Wiadomo ze jak wyjda mi 2 grzyby to nie bede plakal, przeciez to nie koniec swiata. Takie ciacho moge podlewac kilka razy i znowu wyjda mi grzybki tak? To sie tyczy wszystkich grzybow czy tylko psycho? Jak zrobic odcisk juz wiem, w sumie dosyc latwa sprawa.

Muczaczo

Member
Mariko said:
sporo tych grzybkow :)
Na tej stronie nie znalazlem odpowiedzi na jedno z moich pytan: Ile mniej wiecej wychodzi grzybow z jednego odcisku.

...dla przypomnienia, to jest Twoje pytanie.
Z jednego odcisku wychodzi 3, 4 do 6 grzybów....
Jeśli lubisz tak wszystko wiedzieć, to po prostu sprawdź i się przekonaj, rób odciski itp. itd.... miłej zabawy...

O

oddworldDormé

coś na pograniczu Magic Mushrooms a Wesoły Room :smile:

dzis rano ->

31883P1170518res.JPG

31883P1170522res.JPG

31883P1170526res.JPG

31883P1170539res.JPG

31883P1170550res.JPG

31883P1170552res.JPG

dziś wieczór ->

31883P1170650res.JPG

31883P1170653res.JPG

31883P1170656res.JPG

ahoj :wave:

G

Guest

Czesc, zdjecie sprzed paru dni. Strasznie wolno to wszystko rosnie, pewnie warunki nie sa do konca sprzyjajace, ale mial to byc tylko test uprawy grzybow, wiec niczego wielkiego sie nie spodziewalem. Mam nadzieje przy jakims z tych grzybkow peknie woalka, cobym tylko odcisk zebral i wystartowal znowu z wiekszym rozmachem :D ale pożyjemy, zobaczymy...
Pozdr.
PS. a' propos poprzedniego posta, widze ze to terra dla pajaka, gdzies na forum grzybowym czytalem ze czasami jakies grzyby wyrastaja na wloknie kokosowym w terrariach

Last edited:
G

Guest

:wave:

hmh a do sosu sie nadaja??? :chin: :wink: gołąbki...hehe mmm pychota... :laughing:

a to z bardzo dawna...przypadkowy zbior...:D
16863IMG_0340-med.JPG

pozdrawiam grzybiarzy!:wave:

Last edited:

yyyoopp

Member
A ja mam pytanko do muczaczo (mała poprawka:)). No bo w końcu jest tutaj chyba guru w uprawie grzybków:D
Mam ta stronkę enreogenne grzyby. Jest tam wiele opisów. Ale który substrat byłby taki najlepszy na początek, a jeżeli nie najlepszy to najwygodniejszy dla amatora?
I czy wygotowanie w szybkowarze jest konieczne?? bo niestety takowego nie posiadam. Czy ewentualnie można go zastąpić innym garem, piekarnikiem??

Last edited:

.:SM:.

New member
yyyoopp said:
Ale który substrat byłby taki najlepszy na początek, a jeżeli nie najlepszy to najwygodniejszy dla amatora?
nie o substrat chodzi a o metode wykonania. jezeli jestes poczatkujacy to kubki.
yyyoopp said:
I czy wygotowanie w szybkowarze jest konieczne??
najlepsze, przy sterylizacji inna metoda mozesz nie pozbyc sie wszystkich syfow z substratu.

jajohg

New member
edit: regulamin pkt 7 + jeszcze zdaje sie ponizej granicy wieku dozwolonej na Icmag

Last edited by a moderator:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
jajohg jest pod obserwacja, i jezeli tak dalej pojdzie to zostanie zabanowany.

pozdr, kov