What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Lipsa de ocupatie :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu mai tine sticla aia de apa la lumina in growbox. Se vor forma alege care vor consuma si putinii nutrienti din ea. Si apoi algele alea pot ajunge la suprafata solului, unde sa iti manance din nutrienti, in loc sa ti-i manance planta.

oldboat

Member
Cred ca sticla aia are doar loc de inaltator/stativ. Sa cumperi neaparat un extinctor. E bine sa ai la grow, si chiar si-n casa. Si gandeste de 3 ori inainte sa faci ceva.

mesterica

New member
"Laasa ca stiu eu ce fac.. De aia e siguranta" :)) apropo's de avertizarea de la tv :)
Apa nu o folosesc sa ud plantele. Nu am avut pe ce sa pun coolerul sa bata spre ele si am pus-o pe sticla. Oricum e bine de stiut. M-am gandit sa bag odata o sticla sa fie la temperatura din growbox dar am considerat ca este destul de bine si la temperatura camerei.

mesterica

New member
Update: Ceva nu merge cum trebuie ?!

Update: Ceva nu merge cum trebuie ?!

Par cam galbejite in varf iar la una din ele se cam ingalbenesc varfurile frunzelor. Ceva K lipsa din cate am citit intr-un alt post. Sau doar prea mult fertilizator?

Florimax Ingrasamant Universal:
NPK: 5 5 5
La utilizare scrie: Pentru udat se foloseste 0.6% (6 capace la 10L de apa).
Aplicare regulata 2 - 3 ori pe saptamana.

mesterica

New member
Pozele..

Pozele..

Scuze.. am uitat sa atasez pozele..
Ceva fetita pe aici? Nu prea stiu unde sa ma uit :(

Attachments

• IMG_0754.jpg
    IMG_0754.jpg
    60.8 KB · Views: 34
  • IMG_0755.jpg
    IMG_0755.jpg
    70.3 KB · Views: 34
  • IMG_0757.jpg
    IMG_0757.jpg
    45.3 KB · Views: 39
  • IMG_0758.jpg
    IMG_0758.jpg
    45.3 KB · Views: 44
  • IMG_0760.jpg
    IMG_0760.jpg
    55.9 KB · Views: 31
  • IMG_0761.jpg
    IMG_0761.jpg
    35.6 KB · Views: 36
  • IMG_0762.jpg
    IMG_0762.jpg
    35 KB · Views: 30
  • IMG_0763.jpg
    IMG_0763.jpg
    37.2 KB · Views: 35
  • IMG_0764.jpg
    IMG_0764.jpg
    53.5 KB · Views: 37
  • IMG_0766.jpg
    IMG_0766.jpg
    49.1 KB · Views: 40

mesterica

New member
Nu ma pricep prea bine nici nu am inteles cum as putea sa il masor "babeste". Folosesc pamant Florisol Universal. PH: 6,5 - 7.

mike1983

Member
Ok , ph-ul nu ai cum sa il reglezi babeste.Ph-ul pamantului este ok 6,5-7 , problema este ca ph-ul apei de la robinet , cel putin la mine este 8,3 , daca si la tine este asa gandeste-te ca ph-ul pamantului tinde sa fie peste 7 dupa mai multe udari.Cred ca asta s-a intamplat la tine , a crescut ph-ul pamantului.In momentul in care adaugi nutrientii in apa mai scade ceva ph-ul , cu cat pui mai multi cu atat scade mai mult ph-ul.Eu zic sa iti cumperi un ph-pen , costa cam 60 lei unul , si la urmatoarea udare sa reglezi ph-ul apei dupa ce adaugi nutrientii la 6,3 - 6,4.

Mg , p , cu , fe , zn , nu se mai absorb la ph peste 7.Deci trage si tu concluziile de aici.

mesterica

New member
Am inteles. Ma gandesc totusi ca am pus prea mult fertilizator. Cam un dop la jumatate de litru :) O sa caut sa cumpar un PH-pen si vad despre ce este vb. folosesc doar apa de izvor pt a le uda.. niciodata nu am pus de la robinet. Pana sa folosesc fertilizatorul totul parea OK. Alta intrebare ramane acum: Unde trebuie sa fac pozele mai exact pt a determina care este femela si care este mascul?

Multumesc pt ajutor.

mike1983

Member
Ai cam exagerat cu fertilizatorul care oricum banuiesc ca este chimic si nu organic , eu zic sa pui jumatate de dop la L.Cumpara-ti neaparat un ph-pen.Sexul plantei il afli dupa ce muti lumina la 12 / 12 , dupa cateva zile ar trebui sa iti dai seama.Faci poze la internoduri , daca are niste bilute inseamna ca este mascul , daca apar floci inseamna ca este femela.Nu este prea greu de determinat sexul.Dar stii tu sigur ce seminte ai ? Poate sunt autoflower , in cazul acesta ele vor inflori dupa 2 - 3 saptamani , nu trebuie schimbat programul de lumina.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu cred ca ai dat prea mult nutrient, in principiu azot. se aceea si plantele tale arata de parca le cresti ca sa faci sfoara, so nu bud.
cat despre ph, cu atentie si putere de observatie se poate dibui si fara phmeter. ca-i mai usor la organic, aia e partea a-2a. de cand ii forumul asta am vazut destui care s-au descurcat cu ph-ul fara sa foloseasca un phmeter. printre ei, si eu. primul pas ar fi alegerea unui pamant de calitate, si nu florisol care e unul dintre pamanturile nerecomandate spre a fi cumparate.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ok , ph-ul nu ai cum sa il reglezi babeste.Ph-ul pamantului este ok 6,5-7 , problema este ca ph-ul apei de la robinet , cel putin la mine este 8,3 ,

Maikule, mi se pare ciudat sa ai la robinet 8,3, asta daca esti racordat la reteaua "comunitara". Foarte ciudat. Ti-ai calibrat corect pehashmetrul? Vezi ca in domeniul utilizat de noi, daca nu ai pHmetru complex, cu calibrare in 2-3 puncte, trebe calibrat cu solutie cat mai apropiata de pHul masurat, recte cu solutia de 7 or so, depinde ce ai, deci nu cu 4, nu cu 10.

Desigur, daca ai un putz cine stie pe unde, prin cine stie ce calcare, poate fi posibil sa ai asa pH. La reteaua comunitara cred ca e caz penal daca le iese apa cu pHul asta, though not sure about... Eu nu am vazut decat 7 si pe acolo, 6,5-7 de obicei.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
din ce am vazut print testele publicate ii cam 7 si ceva la orasele mari. Dar fiecare oras isi trage apa din alta sursa deci e posibil sa existe si asa ceva. avem si localitati conectate direct la izvoare captate.. asa ca nu se stie niciodata.

mike1983

Member
Maikule, mi se pare ciudat sa ai la robinet 8,3, asta daca esti racordat la reteaua "comunitara". Foarte ciudat. Ti-ai calibrat corect pehashmetrul? Vezi ca in domeniul utilizat de noi, daca nu ai pHmetru complex, cu calibrare in 2-3 puncte, trebe calibrat cu solutie cat mai apropiata de pHul masurat, recte cu solutia de 7 or so, depinde ce ai, deci nu cu 4, nu cu 10.

Desigur, daca ai un putz cine stie pe unde, prin cine stie ce calcare, poate fi posibil sa ai asa pH. La reteaua comunitara cred ca e caz penal daca le iese apa cu pHul asta, though not sure about... Eu nu am vazut decat 7 si pe acolo, 6,5-7 de obicei.

La reteaua comunitara sunt legat , ph pen-ul este calibrat cu solutie ph 4 apoi solutie ph 7 , apa care o iau de la robinet s-a situat intre 6,7 - 8 ,2 . Deseori dupa ce iese apa din clor dupa 3 zile de stat in sticla fara dop ph se ridica chiar si la 8,3.Dupa ce pun nutrientii in apa ph-ul scade cam pe la 7 si mai pun putin otet de mere pana il scad la 6,7 - 6,8.Sa imi cumpar oare un ph pen mai scump ? asta care il am acum este unul mediocru la 60 lei , dar si-a facut treaba pana acum cred eu.

Apropo , vezi ca ph-ul apei de la robinet in limitele legii este intre 6,5 - 9,5.Cel putin asta zice google

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti sa dai si un search cu furnizorul de apa si teste pentru localitatea in care te Afli, si sa vezi ce inregistreaza ei ca sa compari.

mesterica

New member
OK ce am inteles pana acum: schimb pamantul si sa folosesc fertilizator jumatate de dop/L de apa. M-am uitat pe cateva site-uri de un PH-meter si totusi sunt ceva cam scumpe. Sub 200 de lei nu am gasit. Ca si comment la cele mai ieftine (60 - 100 lei) ar fi bani aruncati pe fereastra. Intradevar, s-au cam lungit nu stiam din ce cauza. Semintele habar nu am de care sunt. Le-am primit de la cineva care le-a adunat de prin buduri deci.. D-zeu cu mila..Pe sticla fertilizatorului nu scrie nicaieri organic sau chimic. Sa o luam cu inceputul. Daca nu este prea tarziu as putea sa le schimb pamantul. Ce pamant as putea folosi? Ce alt fertilizator imi recomandati daca Florimax-ul nu este bun?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca prin "schimb pamantul" nu te referi ca le schimbi pamantul plantelor astora, e ok.
Poti comanda si de pe net direct din china chiar mai ieftin phmetru, cam toate is chinezarii oricum.
ca si nutrient nu stiu ce sa iti recomand, adica ceva ce ai putea si gasi, dar oricum, ceva mai apropiat de nevoile plantei, de preferat cu formula separata pentru veg si flower. poti gasi variante prin magazine daca studiezi putin si intelegi ce inseamna NPK-ul acela de pe sticle.

mesterica

New member
L-am comandat (Model: PH-98103) sper sa fie OK. Pai o sa le las asa atunci ca nu am ce sa le mai fac. Macar sa imi faca seminte :). Am un magazin specializat in zona unde gasesc mai orice fertilizator. O sa merg sa cumpar ceva pt flower. Fetele de acolo or sa ma ajute daca nu ma descurc.. Mai este cazul sa le tin in vegetatie? Eu le-am tinut mai tot timpul 24/24 cu exceptia zilelor insorite cand le-am mai scos la aer in razele soarelui. Sa le pun 12/24? Macar o funie tzapana sa imi iasa de aici daca tot am avut grija de ele pana acum :)

mike1983

Member
poti sa dai si un search cu furnizorul de apa si teste pentru localitatea in care te Afli, si sa vezi ce inregistreaza ei ca sa compari.

Intr-adevar ph pen-ul meu era decalibrat , l-am calibrat din nou si acum ph-ul apei de la robinet imi arata 7,5 , am dat un search pe google si rezultatele analizelor pe la jumatatea anului 2015 era ca apa a avut ph 7,44.Ma mai si miram de ce aveam unele probleme cu plantele....