What's new

led , χώμα , υδροπονία , αυτόματα ,φωτοπεριόδου , κορφο&#955

420brother

Member
-Μου φαίνεται απίστευτο ότι ένα φυτό μπορεί να εκφραστεί γενετικά διαφορετικά, ανάλογα τον χρόνο που παίρνει το φως. Ίσως μπορεί να γίνει πιο ψιλό η' πιο θαμνώδες άλλα ΟΧΙ να αλλάξει γενετικά??!!!

stin ousia dixnei diaforetiki fainotypiki ekfrasi, ta genetika einai ta idia. Otan ton idio fainotypo ton valeis se 2 tentes sti mia dineis 11/13 kai stin allh 12/12 tha deis diaforetikes ekfraseis, to ena tha ginei pio tropiko pros sativa meria kai to allo tha ginei pio thamnodes.

auti i diadikasia epireazei kai to teliko varos, exoun pei atoma pou o logos tous pernaei sti viomixania oti se 11/13 kovoun pio poly se akrivws idies sinthikes kaliergias, giati auto to programma einai tropikou klimatos kai genika ta fyta ekei anthoforoun pio entona.

yparxei oloklhro dokimanter girw ap auto pou exei ginei kai vivlio, to opio kapioi to exoun san tin agia grafi tis MJ.

to vivlio gia osous endiaferontai na psaxthoun pio vatheia sto thema

prwsopika diavasa ligo to e-book kai entiposiastika se vathmo pou an eixa lefta ekeini tin wra to eixa paraggeilei epitopou

ganja3

Member
το μοσχάρι το κάνουν μασάς και ακούει μουσική γιατί δεν θέλουν να γεμίσει το κρέας του τοξίνες , για αυτό και ο ακαριαίως θάνατος , πριν το καταλάβει και αντιδράσει . το ίδιο κάνουν και με όλα τα ζώα ακόμα και τα ψάρια στην ιχθυοκαλλιέργεια τα σκοτώνουν με πάγο ακαριαία για να μην γεμίσουν τοξίνες , σε σχέση με τον ψαρά που πιάνει τα φυσικά ψαράκια του και τα βάζει στον κουβά με νερό μέχρι να ψοφήσουν και μετά τρώει ένα ψάρι νόστιμο αλλά ανθυγιεινό ,.
στην περίπτωσή μας όμως , θέλουμε από το φυτό μας να βγάλει τοξίνες γιατί αυτές μας φτιάχνουν .
τόσο απλά .
στα υπόλοιπα τις υδροπονίας συμφωνώ αλλά να βάζουμε και τα αρνητικά .
σε ιδιοκατασκευές μπορεί να πλημμυρίσεις ( το έχω πάθει καμιά 10αριά φορές )
την γλάστρα την μετακινείς και την πας βόλτα , την μαστορεύεις και την βάζεις και σε άλλη θέσει και ποιο ψιλά και ποιο χαμηλά .
μπορείς να ταΐσεις διαφορετικά κάθε γλάστρα .
αυτά νομίζω .

b3n

Member
-Γιατι το οργανικό δεν θέλει flush, δεν θέλει NPK?? ?

.
δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου ακριβως, αλλα στην υδροπονια, φλασ κανεις σε 2 περιπτωσεις, 1ον οταν "κλειδωσεις" το συστημα σου, nutrient lockout, αυτο συμβαινει οταν συσωρευτουν πολλα αλατα στο συστημα σου, επηρεαζεται το ph κ το φυτο με τη σειρα του δεν μπορει να αφομιωσει το λιπασμα, κ ετσι καιγεται. 2ον οταν ξεπλενεις στο τελος οτι εβαλες μεσα καθ ολη τη διαρκεια της καλιεργειας. στη βιοδυναμικη καλιεργεια για το 1ο, δεν κλειδωνει το συστημα λογο της μικροβιακης ζωης που ζει στο συστημα εξισοροποντας το ph, κ για το 2ο δεν χρειαζεται να τα ξεπλυνεις γιατι δεν εχεις βαλει τιποτα μεσα. μονο σε περιπτωση που εχουν χρησημοποιηθει βιολογικα υγρα λιπασματα που περιεχουν αλατα τοτε χρειαζεσαι φλασ στο τελος

οπως ειπα κ στον ganja, πρεπει να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε σε ορισμενα πραγματα.

ειλικρινα νομιζω οτι η υδροπονικη καλιεργεια εχει κανει θαυματα, αλλα σιγα σιγα ξεπερνιετε λογο της αναγκης για δημιουργια αριστης ποιοτικα κανναβης που δεν εχει να κανει με τη ποσοτητα.

αλλα κ 400-500γρ/μ2 δεν ειναι κ λιγο

bazz

Member
420brother, λιγότερο φως-λιγοτερο ανθος-ισως περισσότερο κρύσταλλο.

ganja3, έχεις δίκιο για το μοσχάρι, και για την σφαγή.
για το στρεσάρισμα τις κάνναβης εχω διαβάσει οτι υπαρχή το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ ΣΤΡΕΣ. Για να εχεις περισσότερο άνθος αυξάνεις το κάλο στρες και μειώνεις το κακό.
Το κάλο στρες:
Να χτυπάει αέρας τα φυτά topping, lollipopping, LST, Super cropping, Κρυά θερμοκρασία(περισσότερος κυσταλος), Ελεγχόμενη ξηρασία(αναπτύσσονται οι ρίζες).

Το κακό στρες: Οτιδήποτε εχει να κανει με το να μην αφήνει το φυτό να φωτοσυνθέτη, οτιδήποτε αρνητικό που αφήνει τα φύλλα με κλειστά τα στοματά(αν το λεω σωστά), επιβλαβείς οργανισμοί, οτιδήποτε αυξάνει την ευαισθησία του φυτού σε ασθένειες.
Δεν πρέπει να διακόπτατε το σκοτάδι. Υψηλές θερμοκρασίες, πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Επίσης απ τα αρνητικά τις υδροπονίας ειναι και οτι θελει αρκετά χρήματα.

b3n, η ερωτήσει μου ειναι πολυ απλη.... η οργανική κάνναβη δεν τρώει άζωτο, φώσφορο, καλιο??δεν πρεπει να αδιασεις το φυτο απο αυτα?? αυτά ειναι τα βασικά άλατα που εχει η κάνναβη και μας ενοχλούν στον καπνό και βγάζει σπινθήρες.

b3n

Member
αδερφε bazz, φυσικα κ τρωει ΝΡΚ, απλα στη βιολογικη καλιεργεια δεν χρειαζεται να ξεπλυνεις τα αλατα γιατι απλα δεν υπαρχουν.

ισως να μην καταλαβαινετε αυτο που λεω οποτε θα το εξηγησω. μεσα στα συνθετικα λιπασματα υπαρχει αζωτο σε διαφορες μορφες, νιτρικο αζωτο, ουρικο αζωτο, αμωνιακο αζωτο. το ιδιο ισχυει κ για το φωσφορο κ το καλιο, νιτρικος φωσφορος κ νιτρικο καλιο. αυτα υπαρχουν σε ποσοστα σε καθε συνθετικο λιπασμα.
οτιδηποτε περιεχει κατι σε νιτρικο δεν ειναι βιολογικο! κ επισης οτι περιεχει κατι σε νιτρικο τοτε ειναι αλας. τα αλατα ξεπλενουμε απο τα υδροπονικα συστηματα!

σε ενα βιοδυναμικο συστημα δεν υπαρχουν αλατα γιατι δεν χρησιμοποιεις κατι που να περιεχει νιτρικα αλατα

αν ομως εχεις χρησιμοποιησει υγρο βιολογικο λιπασμα, Canna, BioBizz,κτλ τοτε χρειαζεται φλασ, γιατι ακομα κ τα βιολογικα υγρα λιπασματα μπορει να περιεχουν σε καποιο ποσοστο νιτρικα αλατα.

b3n

Member
κ κατι ακομα για μενα το Α κ το Ω ειναι τα genetics, αν βεβαια εχεις ξεπερασει τις δυσκολιες, καλιεργειας, συνθηκες, στεγνωμα.
χωρις τα σωστα genetics δεν πα να εισαι ασος στη καλιεργεια, αποτελεσμα δεν θα υπαρχει.

ganja3

Member
420brother, λιγότερο φως-λιγοτερο ανθος-ισως περισσότερο κρύσταλλο.

ganja3, έχεις δίκιο για το μοσχάρι, και για την σφαγή.
για το στρεσάρισμα τις κάνναβης εχω διαβάσει οτι υπαρχή το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ ΣΤΡΕΣ. Για να εχεις περισσότερο άνθος αυξάνεις το κάλο στρες και μειώνεις το κακό.
Το κάλο στρες:
Να χτυπάει αέρας τα φυτά topping, lollipopping, LST, Super cropping, Κρυά θερμοκρασία(περισσότερος κυσταλος), Ελεγχόμενη ξηρασία(αναπτύσσονται οι ρίζες).

Το κακό στρες: Οτιδήποτε εχει να κανει με το να μην αφήνει το φυτό να φωτοσυνθέτη, οτιδήποτε αρνητικό που αφήνει τα φύλλα με κλειστά τα στοματά(αν το λεω σωστά), επιβλαβείς οργανισμοί, οτιδήποτε αυξάνει την ευαισθησία του φυτού σε ασθένειες.
Δεν πρέπει να διακόπτατε το σκοτάδι. Υψηλές θερμοκρασίες, πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Επίσης απ τα αρνητικά τις υδροπονίας ειναι και οτι θελει αρκετά χρήματα.

b3n, η ερωτήσει μου ειναι πολυ απλη.... η οργανική κάνναβη δεν τρώει άζωτο, φώσφορο, καλιο??δεν πρεπει να αδιασεις το φυτο απο αυτα?? αυτά ειναι τα βασικά άλατα που εχει η κάνναβη και μας ενοχλούν στον καπνό και βγάζει σπινθήρες.
για αυτό είπα να μην μας πεθάνει το φυτό από το στρες . το βασανίζουμε σαν να το τρώει ένα ζώο . topping, lollipopping, LST, Super cropping, :)

420brother

Member
To 11/13 de tha sou dwsei ligotero kristalo apo 12/12, sta tropika klimata ta fyta se 11/13 anthizoun kai pali idia dinami sou vgazoun, diaforetiki mastoura kai genika i domi tou fytou allazei alla etsi ekfrazete o fainotypos se ekeina ta klimata. Pio logiko einai na pareis Pio poly varos kai kristalo se 11/13 para se 12/12

atma

Member
Ωραια τα θεματα σας παιδια και ενδιαφερον..το λεω αυτο γιατι εχω αναφερει οτι στα κοριτσια μου τα ειχα σε 11/13 εδω και 7-10 μερες δεν ειμαι σιγουρος... και μολις σημερα που μιλαμε εγραψα τους χρονοδιακοπτες σε 10/14. Μεσα σε αυτες τις μερες που περασαν οντως τα κοριτσια βγαλαν κατευθειαν κρυσταλακι ελαφρυ και οσο παει..αυξανει

bazz

Member
b3n, δεν την γνώριζα αυτήν την λεπτομέρεια. Οπότε το φυτό τρώει κάποια άλλη χημική ενώσει σε σχέση με τα συνθετικά λιπάσματα? Και αυτή η χημική ένωση δεν έχει την ίδια συμπεριφορά που έχουν τα συνθετικά?
Τα ξεχασμένα biobizz που εχω στην αποθήκη έχουν γέμιση άλατα τα καπάκια.
Αποτέλεσμα θα υπαρχή απ την στιγμή που έχεις σωστές συνθήκες και εμπειρία στην καλλιέργεια. Το πως αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας την γενετική στον ουρανίσκο του ή στην ψυχολογία του είναι ενα μεγάλο θέμα συζητήσεις που είναι δύσκολο να το τσουβαλιάσεις.

420brother, Δεν υπάρχει αυτο που λες αδερφέ μου. Για μια ώρα λιγότερη φως αλλάζουν τα πάντα στο φυτο??? Ίσως εαν περάσουν κάποιες γενιές σε εξωτερικό περιβάλλον.
Εντωμεταξύ είναι λίγο άκυρη η συζήτηση γιατι μιλάμε για μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να σου προσφέρει 1-2 τσιγαρα πάρα πανω ή λιγότερα.
Η λογική λέει οτι όσο το φυτό δεν φωτοσυνθέτη τοτε δεν παράγει μπουμπούκι, δίνει περισσότερο κρύσταλλο στο μικρό άνθος.
Με λιγότερο φως το φυτο ανεβαίνει στον ήλιο γρήγορα για να πάρει οσο περισσότερο ήλιο γίνεται μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει άνθος. Έχεις ψηλά φυτά με μεγάλη απόσταση το ενα γόνατο με το αλλο. Ετσι εξασφαλίζει το μαξ σε ήλιο για βγάλει άνθος και να προχωρήσει στην αναπαραγωγή. Επίσης σε μερικές ποικιλίες λιγότερο φως μπορούν να τα ωριμάσουν πιο γρήγορα αλλα εχεις μειώσει στο άνθος.

atma

Member
φανταζομαι να βρω και να σας πω τις διαφορες σε 12/12 απο 11/13 η ακομα και 10/14 οπου και τα εχω..σε καμια 10-15 μερες απο σημερα..αν οντως βγαζουν παραπανω κρυσταλο σε 11/13 η 10/14 χωρις να μειωνετε η φουντα σε αποδοση οι λοιπες καθυστερησης πανω στην ανθοφορια τους

ganja3

Member
φανταζομαι να βρω και να σας πω τις διαφορες σε 12/12 απο 11/13 η ακομα και 10/14 οπου και τα εχω..σε καμια 10-15 μερες απο σημερα..αν οντως βγαζουν παραπανω κρυσταλο σε 11/13 η 10/14 χωρις να μειωνετε η φουντα σε αποδοση οι λοιπες καθυστερησης πανω στην ανθοφορια τους
θα πρέπει να έχεις άλλον ένα κλώνο για να δεις διαφορές , τώρα με τι θα συγκίνησης ? έτσι και αλλιώς θα έβγαζε κρύσταλλο

atma

Member
εχεις δικιο ganja3 σε αυτο..αν και ολα τα κοριτσια ειναι απο μια και μονο μανα.. ελπιζω (να πιασει) κατι το ματι μου στο συνολικο αποτελεσμα πανω στο 10/14 αντι για 12/12 που εχω κανει ξανα καμια 4 φορες ακομα στς ιδιες συνθηκες..(μερος) με τον ιδιο τροπο (χωμα) με τα ιδια λιπασματα και ιδιο IBL σπορακι..το σχεδιο του 10/14 που τρεχω το κανω για να συγκρινω τον χρονο αποκομιδης και την διαφορα βαρους (εαν υπαρχουν) οπως και εμπειρικα με τον κρυσταλλο δηλ αν παραγεται πιο πολλη σε αυτην την περιπτωση.Οσον αφορα τον χρονο και το βαρος εδω δεν μπορει να γινει λαθος οταν μιλαμε παντα για τον ιδιο γενοτυπο IBL.. Τα νουμερα σε g και οι χρονοι δεν αλοζουν απο τα προηγουμενα γκροου μου και σιγουρα θα μου δωσουν μια πιο ξεκαθαρη εικονα τα καινουργια αποτελεσματα.μπορει και να ειμαι εκτος πανω σε αυτα που λεμε φιλος.τι να πω!!σιγουρα η γνωμη σου οπως και αλλων παιδιων μετραει για μενα εδω περα μεσα & φανταζομαι για πολλους ακομα..καλη μας συνεχεια..

bazz

Member
βρε 420brother ο σκοπός τις συζητήσεις είναι να ανταλλάξουμε απόψεις, επιχειρήματα και να βγάλουμε ένα πόρισμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε για φασαρίες και παρεξηγήσεις???:comfort:
Βιντεο έχω δη πάρα πολλά αρκετά χρόνια τώρα και θα το παρακολουθήσω κάποια στιγμή αυτό που ανέβασες, με ενδιαφέρων. Αυτά που σου λέω είναι δικές μου εμπειρίες, επιβεβαιωμένες απ το ίντερνετ, εάν κάνω λάθος, φυσικά και θέλω να μάθω το σωστό.
Άλλα απο αυτά που έχω καταλάβει για το φυτό είναι οτι εάν του δίνεις λιγότερο φως έχεις περισσότερα αρνητικά πάρα θετικά, άλλα και αυτό έχει και επεξηγήσει.
:plant grow:
Έχω παρατηρήσει ότι μερικές ποικιλίες στους παπάδες που δεν τους χτυπάει το φως ωριμάζουν πιο γρήγορα, απο τους παπάδες που τους χτυπάει το φως.
Ψηλά έχεις χοντρούς παπάδες με κάτασπρες τρίχες έτοιμες να δώσουν και άλλο μάζα με κρύσταλλο ελαφρός θολωμένο.
Χαμηλά έχεις κόκκινες τρίχες και ο κρύσταλλος να έχει θολώσει για τα κάλα.
Όταν το παρατηρισια έψαξα να δω τι παίζει, τελικά ανακάλυψα ότι το WW(αυτο είχα εκείνη την στιγμή) μπορεί να έχει κάλες αποδόσεις σε 11/13 (ίσως και λιγότερο) άλλα έχεις απώλεια σε βάρος.

Έχω παρατηρήσει και το αντίθετο όμως, Ώριμους κεφαλο-παππαδες με πολλά υποσχόμενα ποπ κορνς.

Και στις δυο περιπτώσεις οτιδήποτε δεν το χτυπάει το φως σε όλο το στάδιο καλλιέργειας, έχεις μικρό άνθος με πολύ ζουμερό κρύσταλλο. Ο κρύσταλλος ειναι πολύ πιο εμφανείς στο μικρό άνθος.

Το συμπέρασμα μου το λοιπόν (μέσα απο πολλές ώρες σκέψεις και φιλοσοφίας):joint::joint::joint:

1. Έχει να κάνει η ποικιλία στο παιχνίδι με το φως.
2. Οι συνθήκες.
3. Ο κρύσταλλος θα βγει άρκετος όταν έχεις σωστές συνθήκες(θερμοκρασια-Υγρασια) και δεν γαμάς το φυτό με την λάμπα
3. Περισσότερο βάρος όταν έχεις ενα φυτό που παίρνει στο μαξ το φως και απ την κορφή ως τα ποπ κορνς χαμηλά

Οπότε εαν μειώσεις το φως, αυτο που καταλαβαίνω ειναι, ανάλογα με την ποικιλία θα αντίδραση διαφορετικά το φυτό. Θα εχεις μικρότερο άνθος οχι τόσο πολυ σχηματισμένο σε σύγκριση με το 12/12. Και ο κρύσταλλος σε 11/13 μπορεί να αυξηθεί περισσότερο.

Last edited:

420brother

Member
file bazz egw apla ksigieme oti de thelw fasaries katalaveneis pws to lew dld kouventa ginete an eixa oreksi na tsakothw me kanenan tha katevena gipedo

simfwnw me ta perissotera pou eipes.

de mporoume na poume 12/12 einai swsto alla oute einai lathos, to ena einai mesogeiako to allo einai tropiko, apla opws eipes oloi vlepoun pio poly krystalo sto 11/13 kai to xoun girisei apo ekei, ase pou exeis kai pio grigori anthoforisi mazi me ola ta alla thetika. To varos pou tha xaseis tha krithei ap to ti fws exeis, o allos pou postara exei 2x p1200 panels kai anagastike na valei co2 gia na mporoun na metavolisoun ta fyta toso fws opote de nomizw na xanei kai tpt

kai egw stin tenta mesa einai ena fyto sti gwnia pou pernei to ligotero fws ap ola k parolauta exei ton pio poly krystalo se sxesi me ta alla, kai genika ekfrazete alliws ase pou mirizei poly lemoni eno ta alla (idio pheno) den exoun tetia myrwdia

zigizontas ta syn kai ta kata pantws egw to 11/13 tha to parw ep wmou, tetio panelaki pou tha mpei to xeimwna de paizei na xasw oute g ;)

tis kalisperes mou elpizw na perasate kala 4/20 tha ta poume 9 maiou

b3n

Member
παλικαρια καλα τα λετε κ οι δυο απλα το θεμα ειναι πολυ μεγαλυτερο, απο το αμα εχεις 12/12 ή 11/13 αποκλειστηκα στο χωρο σου.
Εχει να κανει περισοτερο με το πως συμπεριφερεται το φυτο αναλογα με την εποχη, κανενα φυτο πουθενα στο κοσμο δεν εχει 12/12 καθ ολη τη διαρκεια της ανθοφοριας, αυτη τη στιγμη στην ελλαδα εχετε 13 1/2 ωρες μερα, ποσο εχει τον αυγουστο? ποσο το σεπτεμβριο? ποσο τον οκτωβριο?

οπως επισης ποτε εχεις 18 ωρες ηλιοφανεια για την αναπτυξη? ΠΟΤΕ ! εκτος κ αν ζεις βορεια ευρωπη, στην μεσογειο δεν ξεπερνα τις 16, για αυτο κ πολλοι ψαχνουν κ αυτο!

ειναι ενα τεραστιο θεμα σε εξελιξη
εχει να κανει περισοτερο με το να παραγει το φυτο περισοτερα/διαφορετικα κανναβινοειδη κ τερπινοειδη

ganja3

Member
εάν βάλεις ένα φυτό να δουλεύει με διοξείδιο στην ανθοφορία, (εκτός του ότι βρομάει μηχανοστάσιο το γκρόου ) έχουμε σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη . μόνο που ο κρύσταλλος μοιράζετε σε όλην αυτήν την μάζα και τελικά δεν κερδίζουμε τίποτα περισσότερο παρά μόνο μάζα . ίσως αυτό συμβαίνει ανάλογα με το φυτό και στο 12/12 ή 11/13 , έχει τον ίδιο κρύσταλλο απλά σε μικρότερη μάζα φαίνεται περισσότερος . εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και άσχημο . μετά την αποποινικοποίηση θα μάθουμε . θα έχουμε χώρο και χρόνο για πολλές δοκιμές .

Vassilis3

Member
ελπίζω αυτό το νομοσχέδιο της αποποινικοποίησης να περάσει και να μη χαιρόμαστε πάλι τζάμπα όπως το 2011.(νομίζω κάπου τότε ήταν)

Latest posts

Latest posts