What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

כמה זמן מפוח צריך לדלוק?

rootcap

Member
דימר של תאורה לא מומלץ גם על מפוחי פלסטיק כי הם לא משנים את המתחים כמו שצריך. המנוע של המפוחים הרבה יותר רגיש לשינוי במתח מאשר נורות.

Bud+

Member
שעובדים עם מזגן או שאוטמים את החדר ומוסיפים פד"ח כדי לפצות על מה שנצרך או שמחליפים את האויר כל שעה.
כמה זמן צריך להפעיל את המפוח זה פונקציה של גודל החדר וכמה חזק המפוח.
מומלץ גם לשים מאורר בחדר לסירקולציה שלא ישאב לאוהל רק אויר חם.

kamikaza

Active member
עד עכשיו אף פעם לא עבדתי עם פד"ח, אבל אני רוצה לנסות את הקטע עם השמרים וסוכר, זה נראה לי מעניין.

בגידול הקודם עבדתי עם אוהל 1.2*1.2 , מפוח 240 מק"ש ולא היה לי בעיות טמפרטורה

עכשיו האוהל הוא 1.2*2.4 אז חשבתי שמפוח 460 מק"ש זה מה שאני צריך. אז הזמנתי מפוח מתכת מהידרוגרו
http://www.hydrogrow.co.il/products/62779

אבל הסטלן הגזור הביא לי מפוח מתכת כמו שהזמנתי, רק של 600 מק"ש. אז חשבתי לשים דימר, או שעדיף להחליף וזהו. ראיתי מפוחים של וונטה הישראלית שאפשר להרכיב עליהם ווסת:http://www.venta.co.il/Info.aspx?txtParam=CT_PRODUCTS&txtCatID=865&txtItemID=316

העיקרון בגידול הקודם היה ככה:

1. אוויר נשאב לתוך החדר עם מפוח פלסטיק 355 מק"ש

2. המזגן מקרר את האוויר בחדר ל-21\22 מעלות

3. האוויר נשאב לתוך האוהל ומגיע לטמפ' של 25 מעלות בעלווה

4. האוויר עף החוצה דרך החלון השני כשהוא עובר דרך פילטר פחם, ע"י מפוח מתכתי 240 מק"ש

המזגן עובד 7\24 כל הגידול.

(משום מה המפוח המתכתי 4" 240 מק"ש עובד יותר טוב מהמפוח פלסטיק 5" 355 מק"ש(

השאלה אם זה יעבוד לי הפעם, כי הזרימת אוויר גבוהה בהרבה, בטח אם אני אפעיל מפוח של 600 מק"ש, ואז אולי המזגן לא יצליח לקרר, קיץ מתקרב, וגם אם הוא יצליח זה יקרע את המזגן. בגלל זה רציתי דימר

אם אני עובד עם פד"ח אז אני ממחזר את האוויר בין האוהל לחדר דרך פילטר פחם. אבל אם אני עושה חדר אטום זה סרט אחר לגמרי, וצריך לקנות את הערכה היקרה עם ווסת וחיישנים, לא הייתי סומך על בקבוק שמרים בשביל המערכת הזו.

אז אני צריך למצוא דרך להפחית את האיוורור, - או דימר או להחליף למפוח קטן יותר.

ואז אולי להעשיר את האוויר בפד"ח עם ג'ריקן של שמרים וסוכר, נשמע רעיון פצצה:woohoo:

isranabis

Active member
Veteran
המפוח הישראלי של וונטה זה בדיוק כמו שלי והוא עשוי מתכת ולא מתאים לדימר של מנורה אבל המפוח פלסטיק של קטה 630מק"ש מחובר כבר 7 שנים לדימר של חצי לירה ולטרמוסטאט הפשוט שמוכרים בהידרושופ וכל זה בלי קונטאקטור שהזהירו אותי לא לעבוד בלי ,כבר יותר מ7 שנים הוא עובד חלק בלי תקלות,לאחרונה הוספתי פילטר פחם ועדיין המפוח עובד על הכי נמוך,אני ממליץ ללכת מהתחלה על מפוח ענק יותר גדול מהצורך שלך ולחבר לו דימר וטרמוסטאט ואז אפשר להשתמש בזה לנצח ,מפוח שעובד בלי מאמץ לא מתקלקל אף פעם ,חוץ מזה אצלנו בחום חייבים תחלופה טובה של אוויר והצמחים אף פעם לא סובלים מעודף אוויר,כמה שהמפוח יותר גדול העלות של החשמל יותר זולה בהשוואה למק"ש שהוא מעביר,הרבה מגדלים נוטים לזלזל בתחלופה של האוויר כי בהתחלה אין כמעט צורך בתחלופה של אוויר כי הצמחים קטנים ואפילו בחדר אטום הכל יעבוד טוב בשבועיים הראשונים אבל איך שהצמחים יתפסו קצת גודל הכל יתקע בגלל חוסר בפד"ח

Bud+

Member
לחלק מהמפוחים יש אפשרות לפעול בחצי כח, תבדוק אם שלך יכול.
אני חושב שהאלו בצבע מתכת לא יכולים.

לדעתי אם אין את האופציה עדיף להחליף את הפילטר פחם לאחד תואם ולהשתמש במפוח הגדול יותר. 600 מק"ש זה חזק מידי ל3 מטר רבוע בערך, בטח שלא בקיץ.

kamikaza

Active member
ישראנאביז, באתר של וונטה הם אומרים שאפשר לווסת את המהירות, לא יודע אם עם דימר או בורר מהירות קבוע

בכל מקרה מה שאתה מציין נראה אידיאלי, אם אפשר דימר וטרמוסטט )שרלוונטי רק בחורף)1

אבל אני לא יודע אם אפשרי במפוח שקניתי, ואני ממילא לא רוצה להשקיע בגדול יותר

באד+ אתה אומר שעדיף פשוט להחליף למפוח 460 מק"ש ?1

השטח של האוהל זה 2.88 מ"ר והנפח שלו זה 5.76 מ"ק -מטר מעוקב

אז עם מפוח 600 מק"ש זה אומר שהאוויר יתחלף 100 פעם בשעה. כנראה יותר מדי בשביל המזגן....1

זה שמכניס:

943117_575285089178286_2076055625_n.jpghttp:

וזה שמוציא:

283741_575391885834273_1347953009_n.jpghttp:

isranabis

Active member
Veteran
במפוח ברזל יש שני מהירויות אבל בלי דימר אין אפשרות להחליף בין המהירויות בזמן העבודה דרך אגב אצלי שני מפוחים שמגיעים ביחד ל1000 מק"ש על אוהל די אר 80 שזה 80 סנטימ מרובע על160 סנטימ גובה,כבר אמרתי שאין דבר כזה עודף אוויר??נכון

isranabis

Active member
Veteran
קמיקזה בשביל אוהל כמו שלך צריך4 דליים של 20 ליטר בשביל המים עם השמרים והסוכר וכדאי שזה יהיה מחוץ לאוהל והפד"ח יעבור בצינור סיליקון פנימה ואז המפוחים עובדים כל הזמן ומחליפים את האוויר באוהל אבל האוהל בתוך חדר ממוזג ואטום,יש יתרון נוסף שעם פד"ח אפשר לשבת על 30 מעלות צלסיום ואפילו עדיף,ככה זה חוסך בחשמל 5 מעלות זה 50% בצריכה הכללית ,לא הייתי עובד עם מזגן בלי להוסיף פד"ח כי זה סתם בזבזני,הפד"ח חוסך תחלופת אוויר למגדלים עם מזגן זה ממש חובה

kamikaza

Active member
ממממ אז המצב נראה לא משהו

ישראנאביז, ככל שאתה מחליף את האוויר במהירות גבוהה יותר הוא משתווה לטמפ' בחוץ. קח מצב חודשיים מהיום, הטמפרטורה 30 מעלות והלחות 80%. אז אם אני מעיף אוויר בטירוף, זאת תהיה הטמפרטורה ולחות באוהל, + 2
מעלות כי בכל זאת המנורות יחממו טיפה. המזגן לא יהיה רלוונטי כבר ברמות האלה

חדר אטום זו אופציה, אבל זה מחייב מערכת פד"ח מקצועית, לא דליים, ודה-הומדיפייר. השקעה של 7,000 ש"ח לפחות. גם אז אני מחליף את האוויר בין האוהל לחדר , אבל זאת לא בעיה

כנראה אני אלך על אחת מהאופציות האלה

1. מסדר שני קולטיוב בטור, אחד לכל מנורה, ומעביר דרכן אוויר מחלון אחד לשני, בלי מגע עם האוויר בחדר. כל אחד משני המפוחים הקטנים יספיק. בנוסף, מוציא אוויר מהחדר דרך פילטר פחם, פאסיב אינטייק, יושב על מפוח של עד 460 מק"ש, אפילו 240. המזגן עובד, ואני מוסיף פד"ח מדליים בסבבה.

2. אותו דבר אבל עם חדר אטום. משקיע את הבוחטה הזאת על מערכת פד"ח ודה הומידיפייר. מפוח קטן לשרשרת אוויר, ומפוח קטן מסרקל את האוויר בין האוהל לחדר

3. שואב אוויר החוצה דרך קולטיובים, יענו: פילטר פחם-קולטיוב-קולטיוב-מפוח-חלון לא יותר מ460 מק"ש, מזגן עובד והעשרת פד"ח מדליים - לא יועיל לא יזיק

אינשאללה יהיה טוב

מנסה שוב להעלות תמונות -
החלון שמכניס אוויר:
album.php

וזה שמוציא:

album.php

ככה זה היה נראה קודם:

album.php

isranabis

Active member
Veteran
אני כבר המון שנים לא מגדל בשלושת החודשים החמים של הקיץ וחוסך לעצמי הרבה כאב ראש אבל אני במקומך הולך על הדליים בחדר אטום לגמרי אבל חייב להיות לך טרמוסטאט טוב למזגן שישאיר את החדר על 25 מעלות כל הזמן הטמפרטורה באוהל תהייה על 28 עם אורות,אני לא מבין איך יכול להיות לחות גבוהה כאשר המזגן עובד אין צורך בדיומידייפר,הדליים בטוח יספקו לך מספיק פד"ח לפחות 600 עד 700 ח"מ שזה יותר ממה שיש באוויר

Bud+

Member
יש מזגנים שיש להם נקודת ביקורת לטמפ' בשלט, אפשר לשים את השלט בתוך האוהל והמזגן ידע לסדר את הטמפ' בהתאם.

ויש כאלו שלא.

אין שום צורך בסופח לחות בקיץ. המזגן מוריד את הלחות והחימום של האויר ע"י המנורה מנחית אותו לגמרי.

kamikaza

Active member
להעשיר עם דליים לא ניסיתי, אבל אני לא מרגיש בטוח להסתמך על זה. יכולות להיות קפיצות ברמות ח"מ, נגיד בין 1000 ל 500. וצמחים שמתרגלים לרמות פד"ח גבוהות לא צומחים ברמות נמוכות יותר אח"כ.
גם בלילה, הרמות פד"ח יעלו מאוד, כי הצמחים לא צורכים ואין תחלופת אוויר, ובניגוד לבלון וחיישן, הדליים ממשיכים לפלוט פד"ח. אז כשהאור נדלק יש רמות גבוהות מאוד.
אתה יכול אולי לכתוב פה את המתכון שלך לפד"ח דליים עם שמרים וסוכר? כמויות, מרכיבים וכ'ו? זה יכול לעזור

לגבי המפוח, התקנתי לו דימר אחר, וזה עובד יופי. צריך רק לא לרדת מתחת לחצי כוח של המפוח כדי לא להרוס את המנוע.

לגבי חיישן במזגן - יש את זה במזגנים של אלקטרה מאחורי הדלת על השלט, מצב שנקרא "room"

אבל אצלי במזגן אין את זה. אבל נתת לי רעיון, עכשיו צריך לקרר את החדר ל 20-21 מעלות כדי שבאוהל מתחת למנורות יהיה 26-27. ואז כשהאור כבה המזגן מקרר את הכל ל20-21. זה גם הפרש טמפרטורה לא טוב, מעל חמש מעלות, וגם סתם מבזבז חשמל. עם אני מושך את החיישן של המזגן עצמו לתוך האוהל, ממקם אותו בנקודה שהיא שתי מעלות מתחת למה שאני רוצה בעלווה, (25 מעלות) משהו כמו 30 ס"מ נמוך יותר, ומכוון את המזגן ל-23 מעלות.

ככה כשהאור דולק הטמפ בעלווה תהיה 25, וכשהאור נכבה אז הטמפ בכל האוהל תהיה 23.

החיישן של המזגן:
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=45721&pictureid=1073237

הדימר למפוח:
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=45721&pictureid=1073236

שבת שלום!!1