What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Kilka pytań do troszkę bardziej wtajemniczonych

G

Guest

Akurat te krzaki siedzą w 17L donicach :) więc nie ma mowy o "więzieniu" i znów poradziłem sobie z problemem, wystarczyło podlać wszystko roztworem Flora Micro, i kilkukrotnie spryskać liście tym samym roztworem.
pozdrawiam

L&M

Member
przypomniało mi się.. ja też miałem taki broblem, a nawet teraz na paru liściach moich em tak jest i wcale się tym nie przejmuje, imo to nie wpływa negatywnie na rosliny...

G

Guest

powerseed też mam nawozy flory powiedz mi czy tylko mikro dawałeś dolistnie czy coś jeszcze z tej seri , działa , jakie proporcje względem normalnej dawki przepisowej , ja zawsze sie bałem tego zaryzykować :wave:

G

Guest

Ogólnie kilka razy dziennie doglądam moje dzieci więc widzę co się dzieje po karmieniu,

Tutaj tabela informacyjna (nie reklama)

Jak zauważam braki i niedobory to uzupełniam to w taki sposób :

Robię roztwór w zależności od fazy np:

Jeżeli mam wega to robię tak:
Przegotowaną wodę wlewam do spryskiwacza i dodaję 0,5 F.Gro 1,5 F.Micro
Spryskuję 3 razy dziennie
Oraz robię roztwór do podlania o takim samym stężeniu .

A jeżeli mam Flo to zamieniam tylko F.Gro na F.Bloom i tylko do gleby .

i to wszystko
pozdrawiam

G

Guest

dzięki , (to też nie jest reklama) odkąd używam tych nawozów przeżyłem już klika upraw i podczas nich nie zauważyłem żadnych niedoborów ale może sie przydać to spryskiwanie kiedyś ;)

selasie

ganja
ICMag Donor
Witam!!

Mam problem.. Jock Horror z zaprzjaznionego ogrodu jest chory ,do tej pory bylo wszystko ok. Uzywane sa nawozy Flora Series zgodnie z zaleceniami..
Roslina jest w ok2 tyg flow..

zdiecia chorego liscia ,niestety jest ich coraz wiecej

JAk myslicie co sie dzieje?? Licze na pomoc..