What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Kaszana Panowie, overgrow zamkniete!

cannabolic

Member
Witam Panów.
I żyć trzeba dalej... ale jakos pusto bez OG... Miejmy tylko nadzieje, że strudzeni wędrowcy podążający ku doskonałości w growingu zawitają tutaj prędzej czy później i pozostaną z nami:)
PEACE

Last edited:

Fish131

Active member
Witam,
No posypalo sie to niezle :/ Kurcze w zyciu bym nie podejrzewal ze cos takiego moze miec miejsce.
Tutaj na IC mozna tez pisac, jednak dla mnie brak tu tego klimatu co na OG.
Nic nie zastapi kochanego OG :p
W szkolach powinni na lekcjach historii obowiazkowo uczyc kiedy padlo OG!
Sluchajcie Kova i HC (pozdro Panowie). Nie panikujcie bo panika jest w tym wszystkim najgorsza. Poczekamy az wszystko sie wyjasni. Potem sie pomysli co dalej robic.
Pozdro Polish team!!

czumek

Member
hey,
niezla lipa z tym OG - jak przestalo dzialac to przez kilka dni myslalem ze cos sie zjebalo z serverem, dopiero fish mi o wszystkim powiedzial i to dzieki niemu jestem na tym forum (thx!:) gdyby nie fish to w ogole nie wiedzialbym o istnieniu forum na ktorym sie teraz wypowiadam ;)

pozdro

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Najnowsze wiadomosci z frontu

Najnowsze wiadomosci z frontu

dzisiaj zostalo zapostowane na Planet ganja. Wyglada na to ze RC wyszedl z paki, postawiono mu zarzuty o handel nasionami konopii, przypuszczam ze jest w dosc kiepskiej sytuacji. Pomozmy mu swoimi pozytywnymi myslami.

Natomiast zaniepokojeni powinni zostac uspokojeni tym ze podobno RC zdazyl wylaczyc serwery przed aresztowaniem, i ze serwery nie dostaly sie w rece wroga! Wyglada na to ze dane Overgrow i CannabisWorld sa bezpieczne i nienaruszone!

Pozdr, kov

I have just talked to RC - Servers are OK, RC is not...
--------------------------------------------------------------------------------
I have just talked on the phone with RC. I know RC, so lets not have any 'was it really him' type responses.

RC shut down the services on the servers - at this point in time the servers have NOT been seized. It appears that OG and CW info is safe and intact - woo hoo!

RC was arrested, and charged concerning the import/export of cannabis seeds - no other charges at this time.

RC has been home for a bit, but is prohibited from using the internet.

RC approved me posting this.

Finally, RC will be issuing a statement through a third party as soon as he has the chance, letting the community know what the situation is.

Could everyone now stop all the hand-wringing, and pull together.

Our thoughts are with you RC - we all wish you the best of luck, and want you to know the community will be here for you.

Mongoose

Fish131

Active member
No Kov.
Jestesmy razem z RC.
Dzieki za dobra nowine. Tak sentymentalnie napisze K++++++++++++++++++++++

Ganja Smile

Active member
Ogółem

Ogółem

Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Kov coraz bardziej mnie zaskakujesz swoimi wplywami. Kov wie wszystko nad czym my mozemy sie tylko zastanawiac i przypuszczac. hehe ale przynajmniej wiemy co sie stalo, jestem dobrej mysli. Zastanawia mnie jedynie fakt dlaczego zostal aresztowany za sprzedaż pestek skoro w necie jest tysiac innych seedbankow a musieli sie przyczepic akurat do niego? Jestem pewny ze to pytanie dreczy nie tylko mnie!!! R.I.P OG :( myslicie ze og stanie na nogi ponownie??
Apropo mojej rosliny to zapylalem ja jakis czas temu, fakt zrobilem to w bardzo amatorski sposob przez co moglem zapylic caly krzak :D hehee ale nie w tym rzecz. Na niektorych paczkac zaczely sie robic ciemniejsze mniejsze paczki takie malutkie i zastanawiam sie czy to sa pestki czy poprostu paczki sie formuja :)

Nikkfurie - The A La Menthe (mega nagranko po paleniu :) podobnie jak cale dnb :D

POZDROWIONKA GS - green street hiehe :D

Last edited:

pok

New member
Ganja Smile sprzedawanie w internecie jest wszedzie dozwolone, nie mozna jednak sprzedawac w niektorych krajach i chyba dlatego aresztowali RC mam nadzieje ze bedzie dobrze

WALKA O NASZA WOLNOSC TRWA!!! filary wladzy sa kazdego dnia coraz slabsze i nic juz nie zatrzyma nadchodzacej katastrofy, system wyzyskiwaczy legnie w gruzach :)

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
hej Panowie,

GanjaSmile, nie mam zadnych wplywow, wiem tyle co wygrzebie w internecie, kazdy moze sie dowiedziec, trzeba tylko poszukac, nie trzeba daleko, wiekszosc info trafia na ICMag i tak.

teraz do pytania "dlaczego RC aresztowany za sprzedaz pestek"

RC prowadzil kilka "interesow" oprocz OG, miedzy innymi Heavens Stairway, ktore sprzedawalo pestki. Serwer czy tez serwery sa zarejestrowane w Kanadze i tam sie fizycznie znajduja.
Posiadanie i hodowla marijuany w Kanadzie jest nielegalna z litery prawa (choc dosyc liberalna), natomiast kwestia posiadania pestek zalezy od interpretacji sedziego (bo nie sa jednoznacznie nielegalne). Akurat tak sie sklada ze USA pod rzadami tego pajaca Busha zamierza uwolnic swoja mlodziez od zgubnych nalogow i naciska sasiada na zaostrzenie praw i wyeliminowanie z rynku duzych firm importujacych pestki do USA.

No i tyle, seedbanki z Europy sa chwilowo bezpieczne bo pajac ma za krotkie rece aby je tu dosiegnac.

pozdr, kov

CupsLock

Member
i want your seeds

:D

szkoda ze nieznalazlem obrazka do teho odpowiedniego
lo jezu ale sie zajebalem. witamy marie konopnicka

kto rano wstaje temu pan bog daje
hint jak sie moze nazywac ten co rano wstaje
pzdro

G

Guest

Witam

Niestety niepostuje w dobrym zastroju zeby podzielc sie z wami radoscio z faktu ze servery og so bespieczne.
W ciogu ostatnich kilkunastu godzin pojawilo sie na icmagu i innych forach nowe info natemat RC.W skrucie wynika z niego ze RC zaczol wspułpracowac z policjo,ktora ma serwer OG i dostep do IP wszystkich uzytkownikow.Niepostowal bym tej wiadomosci jesli byla by to kolejna plotka w stylu "RC uciekl do Afryki" albo "RC porwany przez ufo".Tym razem jest troche inaczej,informacje to potwierdza paru "powarznych" ludzi (min Dr Chronic)Nietwiedze ze oldpink postujoc info dotyczoce sytuacji RC (a zaty nas wszystkich) klamie,wszystkie wiadomosci jakie on zamieszcza pochodzo z drogiej reki a nie od niego samego.Mozna te dostrzec przyglodajoc sie postom Oldpinka dotyczocym OG i CW.

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=21666

Niemowie ze informacje zawarte wym thredzie so prawdziwe,ale niepokoi mnie "ranga" ludzi ktore je potwierdzajo.

Ps Prosze mnie nieprzekonywac ze nic nam niegrozi bo mieszkamy w Polsce-Chociaz wpelni niepopieram tego stoickiego spokoju wcale niezaprzeczam ;)

G

Guest

Ganja Smile said:
mam zalamke z tego co sie dzieje i dowiaduje... :/

Nie to bylo moim zamiarem.Naprawde niechce wszczynac paniki.Nawet jesli to prawda mozemy sie pocieszac tym ze moze niebedo chcieli nas znalezc.Mozliwe tez ze to tylko czesc atakow jakie podejmuj niektorzy ludzie na RC,jednak wedlug moich ustaleni osoba ktura napisała to info jest w 100% pewna i warto jej wierzyc.Zawsze mozemy zadzwonic i zapytac ;)

Last edited:

Ganja Smile

Active member
Ja sie nie martwie tym ze moga nas znalesc.. bo tak jak napisal kov wczesniej jestesmy pikusiami i nasze ip nie jest zapisane poniewaz wygaslo jezeli wiadomosc kova jest w 100% :) zatem wiecej kasy zaplaca za odnalezienie mnie i zgarniecie mojeje jedenj rosliny w boksie niz przyniesie im to zysku ;] zwalka by byla poprostu gdyby RC naprawde zaczal wpopracować z policja co mam nadzieje jest tylko glupia plotka.. chodzi w tym o to ze na og nie moglibysmy juz normalnie sobie gadac i dawac foty bo bylibysmy pod scisla obserwacja i wtedy moze by sie nami ktos zaczal interesowac :/ tymbardziej wieksze szychy juz by nie postowaly przez co to by juz nie bylo to og co kiedys. Jestem pewny ze jezeli Rc jeszcze siedzi w areszcie to na pewno go mocno cisna :/ tak samo jestem pewny ze sprzedaz nasion to byla tylko przykrywka, wydaje mi sie ze poprostu zdalali wkoncu zauwazyc ze OG bylo najwiekszym forum o hodowli marihuany zawierajacym najwiecej informacji o podstawach, zaawansowanych technikach i roznych ekperymentach w calym jebanym internecie!!! a internet jest cholernie olbrzymi wiec to jest jednak dla nich duzy krok do przodu... tylko dlaczego oni sie tak mecza skoro poprostu mozna by zalegalizowac :) i po klopocie
pozdro przyjaciele :)

G

Guest

Ganja Smile said:
zwalka by byla poprostu gdyby RC naprawde zaczal wpopracować z policja co mam nadzieje jest tylko glupia plotka.. chodzi w tym o to ze na og nie moglibysmy juz normalnie sobie gadac i dawac foty bo bylibysmy pod scisla obserwacja i wtedy moze by sie nami ktos zaczal interesowac :/

Jesli to prawda,to to jest definitywny koniec OG,a juz napewno z tym wlascicielem.Pozatym jesli to by byla prawda niewyobrazasz sobie poplochu wsrod growerow z USA i Kanady.Bo to oni piersi bedo do wyjecia.
Ganja Smile said:
Jestem pewny ze jezeli Rc jeszcze siedzi w areszcie to na pewno go mocno cisna :/

Wdlug tych informacj RC niezieci w areszci wlasnie dlatego ze zaczol wspulprace z LEO.
Ganja Smile said:
tak samo jestem pewny ze sprzedaz nasion to byla tylko przykrywka, wydaje mi sie ze poprostu zdalali wkoncu zauwazyc ze OG bylo najwiekszym forum o hodowli marihuany zawierajacym najwiecej informacji o podstawach

Wotpie,wedlog mnie OG wpadlo przypadkiem.A czemu by mieli teraz z tego nieskozystac?

Ganja Smile said:
tylko dlaczego oni sie tak mecza skoro poprostu mozna by zalegalizowac :) i po klopocie

Kurde,jakie to proste ;)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
jezeli jeszcze donikogo z was gestapo niewpadlo , to jusz raczej niewpadno.
panika jusz jest rossiana wszendzie.wszyscy co chandowali z rc so najbardziej zagrozeni.
podobno byly wpadki w niekturych rejonach pare tygodni temu. ale nieznam ani nimoge potwirdzic szczegulow.
kto mial wpasc jusz wpadl. ale zawsze tszeba uwazac bo wpasc mozna pszez wszystko.

jeszcze dodam ze tesz informacja jest ze nikt niwpadl,rc wziol kase i spierdolil,hehe

tszeba uwazac gdzie sie teras pisze, ic,hg.. so w amsterdamie.bespieczniejszego panstwa jusz chyba niema?z daleka od kanady sie tszymac.
tszeba troche teras sie wyluzic, poczekac pare tygodni, zobaczyc jak sie wszyscy czujo,hehe i moze ta stara atmosfera jakos wruci do normy.

peace

Last edited:

Fish131

Active member
Ojjjjjjjjjjjj wracam z imprezki wchodze na neta, laduje IC zeby przeczytac post w stylu RC wolny, OG powroci niebawem a tu czytam ze sa jakies klopoty, powiazania RC z sukami itp.
Ahhhh.
Wg. mnie nie ma co panikowac, pozatym kazdy z nas wie ze to co robimy jest nielegalne i przeciez nikt nie kazal Wam pisac postow na OG czy wrzucac fotek...
NIE SIAC PANIKI.
Ja czekam az Kov wypowie sie na ten temat...

G

Guest

Wypowiedz kova duzo niezmieni,najwyrzej moze nawolac do spokoju z czym ja sie zupelnie zgadzam.
Hot ma racje,niepozostaje nam nic innego jak czekanie.Barzdiej zainteresowanym proponyje sledzenie dzialu dotyczocego OG i CW na icmagu.I jedna mala rada ztym zwiozana - niewiezcie we wszystko co piszo,Overgrow oprucz domem dla wielu ludzil byl tez ogromnym biznesem.Informacje do kturej wczoraj dalem linka zapostowalem tylko dlatego ze potwierdzajo jo ruzne osoby z ktorych zdaniem sie licze.

Fish131 said:
Wg. mnie nie ma co panikowac, pozatym kazdy z nas wie ze to co robimy jest nielegalne i przeciez nikt nie kazal Wam pisac postow na OG czy wrzucac fotek...

To cos w stylu -"sami sobie jesteście winni" ?

Fish131 said:
NIE SIAC PANIKI.

Pewnie to do mnie.Rozumiem ze nasz (moj) niepokuj niczego w sprawie RC niezmieni ale idoc tym tokiem rozumowania kov w trosce o nasze (moje) zdrowie psychiczne zamias pisac o wpadce OG mogl napisac ze serwer sie popsul i niewiadomo kiedy go naprawio.Czy nieczulibysmy sie wszyscy lepiej?

Last edited:

Walus

New member
witam
ja tam pierdole, znalazlem sobie male forum na ktorym jest malo psow, a nie to co tutaj, teraz pewnie psy wesza wszedzie po zamknieciu og :/

Latest posts

Latest posts