What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Kaczy's indoor:5xCal Orange Bud

kaczy

Active member
Veteran
Witam, wreszcie porobilem zdjecioweczki moich mlodziutkich COB z Nirvany. Puscily kielki w piatek 21.IV i poszly do ziemi w pon juz wszystkie byly na powierzchni. Jedna roslinka jest smieszna bo wyrosla podwojna tj dwie lodyzki z jednego ziarna, niestety rozwija sie znacznie wolniej niz pozostale. Poki co roslinki rosna fajnie i nie wyciagaja sie tak jak poprzednie, jednak widac porzadne geny. Trzymam je w mojej szafie o wymiarach 52x101x160cm. Swiatelko to 4x21W swietlowki kompaktowe i 100W HPS weim ze troche wiecej mogloby byc niestety chwilowo sytuacja finansowa i nadmiar innych wydatkow nie pozwalaja na dorzucenie nic wiecej ale w planach mam dorzucic 150W hps.
pozdrawiam i zapraszam do komentowania
Kaczy

Last edited:

kaczy

Active member
Veteran
@WeedTime dzieki za pochwlake ja tez pierwszy raz mam ten strain wiec zobaczymy, poki co zauwazylem ze ta odmiana ma duzo jasniejsze liscie niz np t44, ale nie jest to jakis chorobliwy stan tylko po prostu naturalnie maja taki jasniutki zdrowy kolorek.
pozdro

Fish131

Active member
No Kaczy bardzo ladnie. Narazie wszystko idzie jak nalezy. Juz widze te tluste boby oblane zywica :D mniam :D.
Heh z ta toslinka a raczej z tymi dwoma roslinkami z 1 seeda to ciekawie wyglada. Cheech mial tak samo ale nawet nie wiem jak potoczyly sie dalsze losy tego czekos. Znajach Cheecha to pewnie teraz ta podwojna roslinka jest gdzies nad nami w atmosferze :D
Pozdro

kaczy

Active member
Veteran
@pogo planuje do konca nastepnego tygodnia ale zobaczymy jak to bedzie wygladac, jesli beda za male to poczekam jeszcze tydzien.
@Fish131 hehe pewnie rzeczywiscie splonela na stosie, ja jestem ciekaw jak czy ona przezyje bo jak widac jest mocno wolniejsza niz reszta, ale kto wie. zobaczymy moze warto sie podjac rozdzielenia tego rodzenstwa wyjamskiego jak troszke podrosna??
pozdro

Last edited:

Fish131

Active member
Hehe Kaczy pisz prosby do tego krola arabskiego czy kogos zeby dokonal rozdzielenia :D Najpierw zrob przeswietlenie i zobacz jaka czescia "ciala" sa zrosniete :D hehe
Ja bym tego nie rozdzielal tylko zostawil takie jakie jest :D

polak

Active member
Hej kaczko ;]

Zapowiada sie ciekawie ;] Wysadziles 5 nasionek... ze roslin wyszlo 6 to tylko sie cieszyc :D co z reszta nasion... sadzisz je out?

kaczy

Active member
Veteran
@polak reszta nasion(6xt44f1, 4xskunk#1, 5xBB,4xt44f2,8xXXXf2 czy jakos tak bo nie apmietam dokaldnie ile czego bylo a nie moge teraz sprawdzic) puscila kielki i od wczoraj jest w ziemi w boxie, czesc w weekend majowy pojdzie juz na spoty okryta obcietymi butelkami, a czesc za tydzien w weekend dopiero. Jak wysadze je naoutsoor to zaloze oddzielnego growloga z outdoorem zeby nie mieszac.
@Fish131 no nie wiem jeszcze czy je bede rozdzielal czy nie, jesli zaczna normalnie rosnac tj szybko to zostawie tak jak sa. wydaje mi sie ze poki co wolniej rozsna bo mialy caly zapas jedzenia z ziarenka na jedna roslinke a rosna dwie wiec sa glodne, jednak mam nadzieje ze jak zaczna sie same zywic to juz beda normlanie rosly.

G

Guest

siema kaczy
jak na takie male roslinki to moga byc jakies zmiany w ph albo co latwiejsze do wyleczenia zbytnia bliskosc lampy i niedostateczna wentylacja imho. no nie wiem tak mi sie wydaje. jak listki sa kruche to znaczy ze wysychaja i trzeba wiekszej wilgotnosci jak nie to jest to problem z ziemia albo z powietrzem.

peace ziom tez mam COB tylko od too tikiego. beda to chyba f3 bo zakupil z nirvany.
3m sie
peace pes

G

Guest

Niedobór potasu ( ale to raczej odpada) wiec zostaje za niskie lub wysokie pH.

Robiłeś jakąś mieszanke ziemi czy ten zwykły substral?

Widze tez ze twoja roslinka ma dosyć mało tej ziemi w tym kubeczku więc może tez byc cos z korzeniami.

Last edited:

kaczy

Active member
Veteran
roslinki zostaly przesadzone do wiekszych donieczek zobaczymy jak beda teraz rosly. zaraz im podsypie troszke dolomitu.
pozdrawiam i zycze milego weekendu majowego:)

kaczy

Active member
Veteran
No dobra pod wplywem licznych naciskow ze strony starych bojowek OG wieczorem zamieszcze update ze zdjeciami;-)
pozdro

kaczy

Active member
Veteran
No sorki chloapki za mala zamulke, ale spowodowana byla wieloma bardzo roznymi sprawami. ROslinki cos mi kurcze blaszka slabo pomykaja i lekko choruja choc w po przesadzeniu do duzych doniczek jest troche lepiej. Bilans M/K jest calkeim spoko bo 4 babki i 1 facet. Wrzucam kilka fotek robioncyh tak na szybciora.

Last edited:

kaczy

Active member
Veteran
elo. elo no to tak zeby nie bylo nudno w koncu maly updacik. roslinki rosna sobie fajowo oprocz tej podwojnej ktora nie rosnie wcale daltego zostala wywalona na okno, a jej miejsce zajela roslina ktora do tej pory walczyla na parapecie ale ladnie sobie tam radzila czyli pani t44. topy na cob rosna coraz wieksze i choc sa jeszcze mlodziutkie to zaczynaja nabierac masy. zwlaszcza jedna roslinka jest moim powodem do dumy bo juz nawet liscie duze ktore rosna przy topach pokryte sa szronem:)dobrze to wrozy jej mocy tym bardziej ze jeszcze przed nimi conajmniej miesiac jesli nie poltora. obra starczy tej gadaniny czas na pokaz.
pozdro i zapraszam do komentarzy
kaczy

Latest posts

Latest posts