Elementary, dear Antartist, elementary!Αν και μου κάνει εντύπωση και αυτό, όχι!
Εννοώ το γενικότερο στήσιμο, είναι πιο αποφασιστικό.
..."Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε...!" δεν είπε ο Κύριος;
Μόλις περάσαμε τη νέα σελήνη κι οι μεταφυτεύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, τουτέστιν στις 30 τ' Απρίλη με νύχτα κατράμι και φεγγάρι γιοκ...
Τέσσερα Μπάντζι από τα οποία θα ήθελα ένα κι ένα για να πάρω κάνα σπόρι, αλλά θα ξέρω αρχές του Ιούνη όταν ελπίζω να έχω προανθούς.
Φαινοτύπους δεν ξεχωρίζω, μοιάζουν και τα τέσσερα...
Αυτά που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον είναι τα Τζαμαλντελίκια με τρία φυτά και τρεις διαφορετικούς φαινοτύπους, η μάλλον δύο γιατί τα δύο μοιάζουν πολύ. Εδώ ελπίζω να έχω τουλάχιστον ένα κορίτσι.
Μου αρέσει πολύ το λεπτό μακρύ φύλλωμα...
Λόκο, εδώ τα πάντα είναι "διαβασμένα", βλπ. κρασί, αγριογούρουνα, χόρτα...
Ελπίζω αυτό να ισχύει και για τις κορυφές στη φυλλοσκεπή..!
Έπεσες μέσα,δεν έχει τύχει να έρθω στο Όρος.Λόκο, εσύ ανέφερες τα δοξασμένα χώματα! Αλλά μάλλον δεν έχεις έρθει καθόλου στο Όρος όπου τα πάντα ευλογούνται πριν καταναλωθούν...
Έπεσες μέσα,δεν έχει τύχει να έρθω στο Όρος.
Απ'ότι βλέπω όμως,το πως αποδίδουν τα φυτά σου, υπέθεσα ότι τα χώματα είναι εμπλουτισμένα εκεί πάνω!
Βεβαια δεν αρκεί μονo το χώμα να είναι καλο,πρέπει και αυτός που τα φροντίζει να ξέρει τι κάνει.
Και απ'ότι καταλαβαίνω από την συζήτηση εδώ πέρα είσαι καιρό στο άθλημα,οποτε στην πλάτη σου έχεις εμπειρίες που ούτε καν τις φαντάζομαι.
Καλημέρα, μα τι καλημέρα!
Άναψα το τζάκι πάλι γιατί τσιμπάει η δροσιά μετά από τη χθεσινοβραδινή βρόχα...Ενώ χθες η μέρα ήταν τέλεια!
Καλημέρα, μα τι καλημέρα!
Άναψα το τζάκι πάλι γιατί τσιμπάει η δροσιά μετά από τη χθεσινοβραδινή βρόχα...Ενώ χθες η μέρα ήταν τέλεια!
Μια μικρή διευκρίνιση για το μπακ-απ και τον αριθμό των φυτών για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Έχω, φερ' ειπείν, ένα η δύο Μπάντζι και μία τζαμαλντελίκα σε σχετικά ασφαλείς καβάτζες. Εάν ο θέρος ήταν εγγυημένος, τότε το μπακ-απ θα ήταν αχρείαστο αφού το μισό κι θα ήταν στα βάζα και η σοδειά της χρονιάς εξασφαλισμένη.
Έλα όμως που η ΤΖαμαλντελίκα τελειώνει τέλος Οκτώβρη/αρχές Νιόβρη και η μούχλα καραδοκεί! Το Μπάντζι πάλι, ενώ τελειώνει σχετικά νωρίς, δε γίνεται θηρίο( 1.6-1.8 μ. λέει ο Ντούμπι), οπότε αν γίνει καμιά στραβή θα μείνω με το βήλο στη χείρα...
Γι' αυτό και γι' αυτό "εγκαταλείπω" κάνα δυο γλαστρούλες(όχι παραπάνω για να είναι διαχειρίσιμες) στα ρουμάνια κι αν όλα πάνε κατ' ευχή, τότε έχω υλικό για το ψημένο μου και για κάνα έλαιο
Και το θέμα είναι ότι μόλις μπαρκάρισα.
O enas anavi tzaki ke alos air-con sto cool