ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
orangefreak - wszystko zależy od kilku czynników.
jednak tak jak napisałeś głównym tematem który powinien Cie interesować to utrzymanie odpowiedniej temperatury. najważniejsze by nie spalić topów ( zanim nie dorosną oczywiście). Jeżeli masz dobrą wentylacje pracuj nad tym aby lampa była nisko, wtedy lepiej wykorzystasz ilość światła a co za tym idzie lepiej zadbasz o rozwój swoich maleństw.
gdzieś miałem tabelę przedstawiającą stosunek wysokości do ilości lm ale nie mogę znaleźc więc przeszukaj form. jednak jeżeli zastosujesz zasadę im niżej tym lepiej przy zachowaniu ostrożności będzie ok.
dziekuje za odpowiedz, tylko gdy lampa jest nisko strasznie sie nagrzewa ziemia, niema termometru ktorym mógłbym zmierzyć jej temp. ale napewno powyzej 35st. Niby dobrze, bo ogrzewanie korzeni jest konieczne do szybkiego wzrostu roslin ale mysle ze temperatra nie piwinna przekraczac 30 sotopni jesli chodzi o ziemie.
w tym przypadku ogrodnictwo daje także sporo szans - przede wszystkim spróbuj zastosować keramzyt - stworzysz warstwę która nie będzie pozwalać na odparowywanie wody a i temperatura ziemi będzie niższa
jezeli nie keramzyt to zastosuj jakikolwiek grys - bo temperatura ziemi powyzej 30 stopni to zły pomysł
nie znam szczegółowych danych ale sadzę ze około 27-28 stopni to max
Z tym kermazytem to dobry pomysł, osłoni ziemię tak jak mówisz. Dziekuje za rady Panie Butelka :] Widze zaawansowany grower :] ok, ja bede leciał mam roche nauki i pracy. trzymaj sie!
a ja mam pytanie na które musze jeszcze dzisij dostać odpowiedź.
jaką fotorelację chcecie zobaczyć
pytam o odmiany z Dutch passion femi
co polecacie na home grow?
wszystkie jest gotowe - powiedzcie mi tylko koledzy co wybrać
aha - nie mam filtra - wiec może odmiana o mniej intensywnym zapachu..?
Gdybym miał pieniądze to wybrałbym Euforie lub Strawberry Cough. Takie moje zdanie, ładny plon, moc zadowalajaca jesli wierzyc opisowi producenta. Jeszcze przyjdzie czas na to :]
witam,
mam takie pytanie....
mam boxa w pokoju i roslinki sa na vegu a juz strasznie jebie ... kumpel przyszedl wszedl do haty i zaraz "o kurwa co tu tak jebie ?" ...
Mam filter tylko nie jestem pewien czy to bedzie dzialc gdyz box nie jest szczelny ... jak myslicie?? czy box musi byc szczelny ? jesli tak to jak go uszczelnic??
Uszczelkami. Nie są drogie...sprzedają po około 5 metrów w granicy 5pln
Wentylacja upyka ci filtr?
Jak chcesz coś od razu na szybko to zamów z hempa Air-LimPuro...albo coś z tyych nowych Vaportex. Air-LimPuro daje rade tylko kończy się w 5 tygodni a nie 8 jak na etykiecie.
Boks nie musi być szczelny. Byle tylko całe powietrze, które z niego wychodzi najpierw przechodziło przez filtr. W tym celu wystarczy odpowiednio duże podciśnienie w boksie wytworzyć. Uszczelki możesz sobie darować.
ChaosX - nie ograniczam się tylko do DP ale do femi chyba tak - nie mam pestek od growerów pod ręką aktualnie a 3 kobitki ze 100% pewnością ich płci to błogosławieństwo na zimę
pozatym musiałem dokonać wyboru szybko - właściwie to dokonałem go już z braku podpowiedzi...
resztą pochwalę się jak już będzie na to czas...
dzięki i big up
przede wszystkim spróbuj zastosować keramzyt - stworzysz warstwę która nie będzie pozwalać na odparowywanie wody a i temperatura ziemi będzie niższa
jezeli nie keramzyt to zastosuj jakikolwiek grys - bo temperatura ziemi powyzej 30 stopni to zły pomysł
nie znam szczegółowych danych ale sadzę ze około 27-28 stopni to max
Kupiłem dzis kermazyt, babka twierdziła że miesza się to z ziemią by lepiej napowierzyc ziemie, ma racje, ale i twój sposów wykorzystana kermazytu jest dobry
Sory za takie pytanie, siostra od byłego szwagra żony sie pyta mnie po co stsuje sie siatki w polowie boxa ( siatka cos jak ta z płota ), i czy daje to jakies pozytywne efekty, nie stresuje za bardzo rosliny i przede wszystkim jak ten trening sie nazywa? Prosiłbym calutką wiedze na ten temat, musze przekazać siostrze byłego szwagra żony hahah
aha, jak u siostry bylego szwagra żony w boxie jest wigotność na poziomie 10% (veg) jest źle?
Spaliłem sie z Obelixem, niezła beka z Idefixa eheheh