What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

INDOOR - PYTANIA

ptrr

Member
żeby to miało jakiś sens to 600W starczy na doświetlenie ok 2m kw. (ok 90 000 lumenow)
no a ile zmiescisz tam automatow to już inna sprawa

Szatan

Member
żeby to miało jakiś sens to 600W starczy na doświetlenie ok 2m kw. (ok 90 000 lumenow)
no a ile zmiescisz tam automatow to już inna sprawa

w sumie to tam nie bedzie niewiele ponad 2 metry bo pod samym skosem nic nie bedzie rosło.

kmc21

Member
Szatan- moim skromnym zdaniem, bezsens jest dawać pod AF 11L, gdyż nie zdążą zapełnić całej doniczki bryłą korzeniową i w związku z tym szkoda miejsca i ziemi. Optymalnie na Twoim miejscu dałbym maksymalnie 7L.

PEACE

Szatan

Member
Szatan- moim skromnym zdaniem, bezsens jest dawać pod AF 11L, gdyż nie zdążą zapełnić całej doniczki bryłą korzeniową i w związku z tym szkoda miejsca i ziemi. Optymalnie na Twoim miejscu dałbym maksymalnie 7L.

PEACE

mówisz że 7 styknie? wyczyłąem ze 7 troche mało jak maja rosnać powyzej 100cm, ale się nie znam więc pytam. Doniczek jeszcze nie mam :) Ktoś inny może się wypowie co do doniczek. A ilość na merażi woltarz?

B

BajCus

PEACE

kłamstwo. Na dowód WR w doniczkach coś koło 15l. Korzeń przerośnięty .

Ale tak ogólnie to odradzam sadzić AF indoor. Są odmiany które wyrobią się w tem sam czas, zjedzą mniej prądu i co najważniejsze będą mocniejsze.

picture.php

B

BajCus

Ktoś może wie jak nazywa się materiał, z którego szyją growboxy?
ewentualnie materiał wykorzystywany przy fotografii do odbicia? Np takie parasolki mają z lampkami :) szukałem szukałem i nic nie mogę znaleźć, tajnie strzeżone niczym receptura coca coli heh. ale może ktoś z was coś wie :)

Zrolowany szukaj poliestru 600D. Ok 15zł za mb

Szatan

Member
kłamstwo. Na dowód WR w doniczkach coś koło 15l. Korzeń przerośnięty .

Ale tak ogólnie to odradzam sadzić AF indoor. Są odmiany które wyrobią się w tem sam czas, zjedzą mniej prądu i co najważniejsze będą mocniejsze.

View Image

czyli co doniczki jednak 11L? bo sie zamotałem.

kozak666

New member
Witam!!!
Chciałem zapytać o sprawdzone stronki, z których można kupić pesteczki:) Przeglądałem mnóstwo stron i już zgłupiałem, wolę się poradzić bo dużo się teraz słyszy o shitbankach.

Mundek

Member
siemka,
zamieniłem stary ciężki balast na elektroniczny lumatek i nie startuje go timer( elektroniczny też).
polećcie coś niezawodnego, może być inne rozwiązanie( jakiś stycznik czy cuś , nie bardzo kumam ocb) , byle działało jak timer godzinowy , a nie jak odliczacz czasu do zera, no chyba ,że inaczej się nie da.
Najistotniejsza to niezawodność , cena też mogłaby być do sto zł :).