uho667
Active member
dobry odblysnik to podstawa , wtedy 400 watt wystarczy nawet na 1,2m x1,2 m, , przyjanmniej mi wystarcza , http://www.greners.com/reflector-test.html ja mam teraz radiant 6, ale czaje sie na tego luxor 6 " , to jest bajka , ale narazie , musze zorganizowac kogos kto mi ja wysle z usa morska, teraz majac 400 watt to bez problemu uzyskuje po nad 400 gram z tym ze boxa mam 1,2 wysokiego i krzaczki nie moga byc wyzsze niz 70 -80 cm, dzieki szybie , ktora i tak zabiera nam swiatlo to moge trzymac swiatlo 3 cm nad szczytami i nie przypala, ich w wiec strata szyby , ktora wynosi gdzies z 15 % nadrabiam bliskoscia lamy do krzakow , ,
farmergorodnik , to czy potzrebujesz cooltuby zalezy od warunkow gdzie bedziesz trzymal boxa , cootluby przeszly do lamusa i zostaja silnie wypierane roznego rodzaju odblysnikami z szyba np sputnik , bardzo dobry odblysnik cena tez nie za wysoka, i dzieki takiemu odblysnikowi mozna latwo regulowac tempe , polecam =jeszcze kupic jakies urzadzenie do regulacji predkosci wentyla z termostatem wtedy waruneczki idealne ,
jak chcesz uzywac nawozow canny to kup ph metr i ec meytr bo ladnie zasalaja podloze i latwo nimi przedawkowac , no i polecam jeszcze dobra wode , czyli filtracja wody ja apolecam ro5 , osmoza odwrocona , idelane ph to podstawa elo
farmergorodnik , to czy potzrebujesz cooltuby zalezy od warunkow gdzie bedziesz trzymal boxa , cootluby przeszly do lamusa i zostaja silnie wypierane roznego rodzaju odblysnikami z szyba np sputnik , bardzo dobry odblysnik cena tez nie za wysoka, i dzieki takiemu odblysnikowi mozna latwo regulowac tempe , polecam =jeszcze kupic jakies urzadzenie do regulacji predkosci wentyla z termostatem wtedy waruneczki idealne ,
jak chcesz uzywac nawozow canny to kup ph metr i ec meytr bo ladnie zasalaja podloze i latwo nimi przedawkowac , no i polecam jeszcze dobra wode , czyli filtracja wody ja apolecam ro5 , osmoza odwrocona , idelane ph to podstawa elo