ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
a po grzyba nowego threada zakladales ?? "czy dobrze wybralem" WOW :/ ost. za duzo nowych bezsensownych threadow powstalo (robi sie smietnik) HC dzialaj pozdro!
proszę bardzo, grapefruit na oucie, wprawdzie nie był to taki prawdziwy out bo na wego gr rósł w boxie ale doskonale spisywał się na dachu wykielkowany na poczatku maja, zbiory w drugiej polowie lipca:
dokladnie byl gotowy 21 lipca, widac na fotkach jaki byl dzien, niestyty tylko jedna roslina byla, w boxie siedzial miecha czasu, wegowany cos ponad 3 tyg, potem mała tygodniowa przygoda ze szklarnia z pomidorkami i w koncu trafił na dach, i na nim siedzial okolo 5 tyg, lipiec to byly te upały kiedy przez 6 tyg nie spadła kropla deszczu a słońce jebało on świtu do nocy zwłaszcza na dachu gdzie nie bylo zadnych przeczkód od drzew, czy chodzby traw/chwastów.
`ogólnie rzecz biorąc to sam nie wiem czy on był tak zajebiscie dojrzały, jak byly takie upały to musialem prawie dcodziennie, najwyzej co 2 dni go podlewać, przyznam topy nie byly wielkie ale moc... hehe, no grapefuit to najlepsze co palilem oprócz paru przypadków od dila, smak doskonały, za każdym paleniem czułem inne owoce, na poczatku mialem wlasnie fazy ze czuje jakies cytrusy pokroju grapefruitów, pomarańczy, cytryn potem, w miare dalszego suszenia i curingu czulem maliny, wisnie i wiele innych, zapach tego zioła był zajebisty , totalny grapefruit
a white rhino i sensi star niedoszly by pod folia?/
przeciez white rhino - zbior wypada w pazdzierniu
sensi star - poczatek pazdziernika
to dlaczego maja niedosjc i jeszce pod folia
a to ze to masakryczne indyjki takie lubie najchetniej palic
pod folią i w szklarni to możesz mieć problemy tylko z jakimis w huj puźnymi sativami albo hazami. Ja chyba też wezme sobie sensi star Pożyjemy zobaczymy i spalimy
@GanJah w galeri sa fotki moich grapefruitow, niestety nie mam zdjec z harvestu ale cial moj kumpel i nie mial aparatu ale zapewnily mi one wiekszą czesc plonu bo NL troche jeszcze potzrebowal czasu a nie moglem czekac, roslinki zebrane byly 15 pazdziernika chyba
a jesli bym np zrobil pestki z power palnt z d-passiona ktory jest czysta odmiana IBL to pokolenie F2 bylo by takie same przeciez to czysta ustabilizowana rasa IBL niigdy nie hybrydowana?? i czy nawoz canna terra flora canna terra vega beda dobre bo slyszalem ze sa najlepsze
Witam mam pytanie:
- powierzchinia to 0.24 m2, siedza 4 rosliny pod 400w hps
Czy przy takiej powierzchni i tak malej powierzchni nie nalezaloby odsunac wyzej lampe niz te ~ 30 cm od szczytow ?? chodzi mi o to czy mozliwe jest aby zachodzilo zbyt duze naswietlanie roslin przez co spowolniony jest ich wzrost ??.
Jest to moj 1 grow pod 400, wczesniej dawalem pod 250 - jest 43 dzien flow a topy sa mniej wiecej takie jak byly pod 250.. byc moze jeszcze spuchna (narazie sa bardzo zadkie brazowe wloski) ale puki co sie niepokoje.
AZ... z ta hps 400 to mysle ze bedzie troche wiecej niz 30cm chociaz roznie bywa zalezy od wentylacji ... ale najlepiej zrobic tak podlozyc reke piecze to wyzej nie piecze to zostawic A z tym swiatlem to nie sadze ze jak maja wiecej to slabiej rosna chyba jest odwrotnie bardziej puchna i puchna
azzz szkoda ze nie mozesz robic lepszych fotek bysmy porownali ja mam HPS 250 W lampa okolo 15-20 cm od szczytow wiatrak dmucha na zarowe, jeden na szczyty do tego jeden wyciagajacy i 2 otwory bierne, temp. 29-30 C, ale nie wiem jak to jest z 400W hps, ja bym obnizal do tego stopnia zeby temp. przy szczytach byla znosna i zeby nie przypiekalo listkow łatwo ustalic jaka odleglosc jest odpowiednia probuj pozdro i powodzenia!
u mnie niektore nawet o odblysnik sie opieraja bo za wysokie porosly i musze utrzymywac odpowiednia wysokosc zeby reszta miala dobrze
No wlasnie odsunalem lampe na 30 cm i juz tak zostawie, za nisko ja trzymalem zachecony i podsycany ciagle tym, ze pod lampa 10 cm juz temp byla ok ( mam bardzo dobry wyntyl lampy (430 m3/h) ), topy mam mniejsze od Twoich ( Castlevania), rosliny sa bardzo zbite i niskie - kurwa reasumujac niezle wtopilem z ta lampa.... przestroga na przyszlosc - chodzby nie wiem jak kusilo trzymac hps 400 conajmniej 30 cm od roslin..... fuck
http://www.growell.co.uk/ds/instructions/Datasheets.html
tu znajdziecie (po angielsku) .pdfy z opisami wszystkich lepszych preparatow do hodowli + schematy budowy profesjonalnych growroomow z filtrami weglowymi, wysokosciami lamp o roznej mocy w odpowiedniej fazie wzrostu itp.