ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
e ok, oricum apa are mai mult ca sigur ph-ul peste 7. Daca arata si bine ar trebuie sa fie bun acest florimo. Compozitia pare foarte ok, mai putin acel ingrasamant adaugat, dar n-ai ce face, mai toate pamanturile din comert au ingrasamant chimic adaugat.
E cam mic pH-ul, orice sub 5 e suficient de acid ca sa dea peste cap lucrurile. Am folosit si eu Florimo cu adaos de BioHumus (asa scria pe ambalaj, dar avea pH mai mare, 5.5-6.5 parca), dar a fost un pic cam dur la inceput, cam ardea frunzele din cauza concentratiei prea mari de nutrienti pe care ii contine, dar am dus grow-ul la bun sfarsit , cu rezultate bune. Nu uita sa pui perlit in el si nu dai nutrienti in primele 2-3 saptamani (in functie de cat de mare e planta).
Perlit este ... am o alta nedumerire credeti ca e o problema daca scot planta la soare ? tocmai ce s-au " despartit " cotildeoanele si a scos capul din pamant , ma gandeam sa o tin ziua la soare si seara la CFL , pentru ca nu am un sistem de CFL puternic momentan si se stie ca soarele este cel mai bun mediu de iluminat.
Man scuze daca am deranjat cu ceva , nu incerc s-a ma dau cunoscator dar dupa mintea mea de cocos e clar ca e mai buna lumina de la soare dar am vrut sa ma conving.
Soarele este bun, dar plantei ii ia ceva sa se obisnuiasca cu lumina intensa, mai ales daca faci trecerea de la cfl. Trebuie sa alegi ori una ori alta, altfel planta va sta mai mult sa se obisnuiasca cu schimbarile de lumina decat sa faca fotosinteza.
Baietii singuri fertilizatorii gasiti in zona mea au fost VitaFlora 3 si Bionat PLUS....vreau sa va dati o parere daca se poate ..cine a mai folosit , daca sunt bune...si cand ar trebui sa incep udarea si dozajul propus , nu vreau sa le ard....pe sticla scrie cum si ce..dar am incredere mai mare in voi.
Fetita are 2 zile de cand a scos capul din pamant si din pacate o saptamana va trebui sa stea doar sub un CFL pana e gata reflectorul.
Pentru inceput ma gandeam la 1 ml din fiecare solutie , dizolvat in 1 L de apa..din care s-a dau 100ml la 3-4 zile dar sper totusi sa nu fie prea mult si nu stiu daca este bine sa le amestec totusi.
dar ce faci asa de devreme planul? si care parte din cuvantul foliar nu o intelegi de vrei sa amesteci cu celalat si sa uzi cu ele?
tie iti vor trebui nutrienti de abia peste vreo 2 sapt., apoi doza o iei fara de cea recomandata de producator, redusa la sfert sau la jumatate pana vezi reactia plantelor la ingrasamant, apoi ajustezi doza in timp. si nu iti recomand sa amesteci nutrienti asa dupa ureche.. mai bine cauti unul mai bun decat sa combini 2.
BIONAT PLUS ( Ingrasamant Foliar ) nu este un fertilizator de sol ci un ingredient de stimulare pentru plante cu reacţie foarte rapidă fiind absorbit prin frunze aproape instantaneu.
VITAFLORA ( Ingrasamant Foliar )
– soluţie nutritivă pentru plante decorative cu flori
Produsele VITALORA sunt soluţii nutritive complexe, conţinând macro şi microelemente în forme uşor asimilabile plantelor.
In creierul meu cu neuronii arsi in momentul de fata , inteleg ca amandoua sunt bune pentru planta , nu vreau sa ma dau destept pentru ca pe langa voi sunt un nimic
Si crede-ma ca daca banii mi-ar permite as lua ce e mai bun pentru plante dar momentan trebuie sa ma rezum la ce am si anume Bionat Plus si VitaFlora..si o parere despre fetita daca se poate , daca vi se par sanatoase ( scuzati calitatea pozelor ) sper ca e ok ca sunt asa alungite..ma gandeam ca daca le-as ingropa pana la primul set de frunze in pamant s-ar " strica " , multumesc anticipat pentru orice critica/sfat . Pace!
In primele 3 saptamani nu ai de ce sa le dai nutrienti, mai ales daca nu cunosti dozajul (tine cont ca sunt nutrienti minerali, ce pot fi absorbiti direct de catre planta, deci riscul de a o arde daca ii dai prea mult si prea devreme este destul de mare.
Cand va fi cazul, incepi cu un sfert din doza recomandata pe ambalaj iar apoi urci treptat pana cand observi eventuale semne de arsuri (ingalbenirea prematura a varfului frunzelor, frunze curbate in mod 'ne-natural', etc).
Nutrientii foliari ii administrezi intotdeauna cand lumina este stinsa (sau mult redusa) , preferabil la 15-20 de minute dupa stingerea luminii.
Pentru flower insa iti va trebui un nutrient specializat pentru plante cu flori, sau care infloresc continuu, iar nutrientul de vegetatie trebuie redus la minim, pentru a evita dezvoltarea de muguri frunzosi (mai ales daca vei folosi cumva lumina rece in perioada de flower).
In mod surprinzator, cei mai buni nutrienti nu costa mult, ci ii poti prepara singur din ce gasesti pe langa casa, dar asta presupune mai multa documentare si diminuarea pretentiilor/asteptarilor in ceea ce priveste cantitatea de bud produsa ( in favoarea calitatii, fireste). Pe threadul 'Organics for beginers' vei gasi foarte multe informatii de cum sa iti prepari un sol bun si sa hranesti flora microbiana din el incat sa ai plante sanatoase care dau cel mai bun bud. Sunt destui groweri care nu folosesc nici un fel de nutrient pe toata durata unui grow si hranesc plantele doar cu apa de ploaie, dar avand grija sa imbunatateasca solul cu tot felul de compusi organici extrasi din plante, resturi vegetale organice sau deseuri (balegar, gainat, faina de sange, de pene, etc).
@Exploziv - am tot citit threaduri dar unele chestii se bat cap la cap si de aia m-ai intreb..de exemplu' in primele 2 saptamani inainte sa bag in flower crezi ca e indicat sa stea 24/0 ? ( doar sub un CFL ) pana termin de citit " despre becuri " si ma decid spre ce anume sa optez..si multumesc foarte mult de ajutor sunteti foarte buni in ceea ce faceti si sper ca amatorismul meu sa nu deranjeze forumului.
@Hempfield - Multumesc de raspunsul tau insa mai am mici nedumeriri , din cate am inteles ar trebui sa folosesc ingrasamantul foliar dupa ce trece stadiul vegetativ .. bun pana aici .. dar si pe vitaFlora scrie pentru flori ... acesta crezi ca nu este bun :-?? sau v-a trebui sa cumpar altul pentru stimularea budului ( un mic ex daca se poate )
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sa stiti ca va admir si va respect pentru ceea ce faceti.
Hai mai bine sa spunem ca nu se folosesc dupa stabilirea inflorescentelor (aka cand apar pistilii). In primele doua saptamani de flower una sau doua stropiri nu le strica, dar totusi e bine sa se foloseasca cu precadere in perioada de vegetatie si de preferat nu se administreaza in acelasi timp cu nutrienti in apa de udat pamantul.
Majoritatea spray-urilor foliare au si N mult, de aia nu le-as da mai deloc in flower. Daca sunt deficiente as zice ca e ok la inceput de flower, dar daca dam mult azot tocmai in aceea perioada.. si mugurii vor fi mai pricajiti in favoarea dezvoltarii foliajului. Exact ce NU ne dorim noi..
Am primit niste straini necunoscuti de la cineva si vreau sa fac ceva mai mare..ma gandeam la un " sifonierGrow" ) cu :
Inaltime - 135 cm
Latime - 125 cm
Lungime - 40 cm
Si ma gandeam daca ati putea sa imi spuneti daca un Hps de 150w mi-ar fi de ajuns de la seed la recoltare. Sau daca nu ce ati putea sa imi recomandati la un pret acceptabil.
Pardon .. am gresit vruiam sa scriu 250w si ma gandeam la un kit de genul asta :
balast philips bsn mk4 250w
igniter philips sn58 sau sk578.
lampa philips master son-t pia plus 150w
sau osram nav-t super 4y (echivalent cu philips)
temp culoare:2000k
33.200lumeni
*ideal pentru flowering stage cat si pentru vegetation-flowering