What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Hollandia

G

Guest

mi kompa szybko oddali po 2 tyg,jak odbierałem kompa musiałem im podać hasło bo nie umieli se hasla zhakować i nic jescze nie szukali.. standard hehehe a hasło "lollek"

Pozdrawiam!

Fish131

Active member
LDV said:
hmmm. Mam do Was pytanie:
Czy policja moze wjechać na chate miedzyy 6:00 a 22:00 ??
Bo tak cos mi sie obiło chyba o uszy i zawsze jak komus wjeźdzają to nie w nocy?
Wiecie cos na ten temat?

W naszym prawie wyglada to tak ze policja nie moze zrobic Ci wjazdu na chate w nocy i sa to chyba godziny od 23:00 do 6:00. Po prostu nie moga Ci sie wpierdolic do mieszkania... No chyba ze chodzi o jakas zorganizowana grupe przestepcza, czyli grubsza sprawa... I dlatego czesto w gazetach czyta sie ze policja wtargnela do jakiegos mieszkania kilka minut po 6...
Ale hmmm z tego co czytalem to w praktyce bywa roznie... Czasami zrobia wjazd w tym przedziale godzin a oficjalnie podawane jest ze wtargneli do mieszkania kilka minut po 6 tak zeby bylo zgodnie z prawem lol...
Pozdro

LDV

Active member
no fish też tak mi sie wydawało że mogą wjeźdzać tylko w nocy jak jest zagrożenie życia lub chodzi o "grubsze sprawy" - ciekawe jak te grube sprawy sprecyzowali w ustawie hahaha :D

pozdro

G

Guest

a LDV odnosnie tego co mowisz to ani razu niebylo mnie w tym czasie w domu tylko ojciec byl.

LDV

Active member
aha no rozumiem, ale trzeba znać swoje prawa wtedy możemy czuć się bezpieczniej :)

tomato

Member
Veteran
z gory przepraszam ze odkopalem tego starego trupa, ale nie wiedzialem gdzie to wrzucic..:D
mianowicie: Rotterdam
znacie/polecacie jakies dobre coffee/smart shopy ??
oczywiscie jestem po lekturze coffeeshopdirect , ale wolalbym poznac wasza opinie, jesli takowa macie :D

pozdrawiam !

RaStart

Member
z własnego doswiadczenia-SNESI SMILE ulica S-gravendijkwal ale nie pamietam numeru
potem sprawdze to wedituje a co w planie wycieczka po rotterdamie?
ogólnie miasto nudne(chociaz wydarzen kulturalnych sporo),pracujace,karierowiczowskie,a pozatym git

el023

Member
w rott mozesz zahaczyc o ulice nieuwe bineweg odcinek od strony centrum.

coffeeshop 'pluto' : pewnie nadal w dobrej cenie czarny orientalny hasz, ale znajdziesz tam też drozsze wynalazki w stylu icehash. asortyment zioła nie jest ubogi choc raczej nie odbiega od standartów, ale wszystko ładnie wyeksponowane w gablocie - nie ma tak, jak zazwyczaj w coffach bywa, że wybór jedynie z listy po nazwie / cenie / wadze.. dodatkowo duza szkalana gablota prawie jak w muzeum hehe, tyle że z różnymi mniej lub bardziej ciekawymi gadzetami do kupienia.. mysle, że warto odwiedzić.

blisko, ale po przeciwnej stronie ulicy jest tez jakis smartshop, nie pamietam nazwy... ale jak wnikales w jakies tematyczne przewodniki to moze zaczaisz, bo pewnie dosyc znany... nie robilem tam zakupów, ale raczej nie polecam choć moze powinieneś zaglądnąć chocby 'turystycznie', hehe. maja tam różne fanty. znajomy kupil pestki blacklabel z 5 szt tylko jeden kiel .. niefart podwojny bo men. grzyby od niedawna nielegalne, sprzedaz tylko 'spod lady' i napewno nie tam. pigulek ziolowych nie polecam - nie testowalem - ale po relacjach znajomych wnioskuje, ze lipa (skład w stylu mix guarany, powoju i babywoodrose) - po jointach pewnie ich nie poczujesz.

z nieuwe bineweg do sensi smile nie jest daleko, podobnie jak RaStart polecam to miejsce.

nie wiem czy wiesz, ale w ciagu ostatnich lat prawo zmienia się systematycznie, na gorsze oczywiście. często na wejsciu do coffa jest domofon, w srodku szyba jak na poczcie, dodatkowo oddzielona sala barowa, a od jakiegos czasu zakaz palenia tytoniu poza wydzielonym pomieszczeniem.. roznie to funkcjonuje. joint niby tez z tytoniem, ale np w sensi mozesz jarac na luzie w srodku, hehe.

wbrew pozorom holandia to policyjne panstwo, szczegolnie rotterdam. z alkiem na ulicy nie radze sie wyhylac, z piwem na lawce uwazaj bardzo, hehe. z jointem niby nie wolno, ale bez zbytniego afiszowania nie powinienes sie stresowac, nawet w ruchliwych rejonach rott.

pozdro.

Latest posts

Latest posts