G
Guest
n/c
Nieporuszajmy tematu sprzedaży bo to może niekorzystnie wpłynąć na forum
korzystnie kupionych telefonach lub innych gadżetach (lub tanio sprowadzonych z zagranicy), zarobiłem tez troche na pośrednictwie w sprzedaży sprzętu muzycznegó (głownie gitarki fender) z US (tam kosztuje kilka stowek a tu kilka tysiaczków nawet i oczywiście sporo na nasionach, i innych home made ciekawych rzeczach...
Do tego polecam korzystne lokowanie pieniędzy... ja np. wymyśliłem sposób aby w ciagu 2 lat pieniądze (mniejwięcej) podwoiły swoją liczbe... a nawet potroiły
Ej ja ma mtkaie pytanie!
MOżna zrobic sobie konto i wplacic na nie ok 100 000zł i nie trzeba pokazywac z kąd sie te pieniadze ma itp??
Np chciałbym wyjechac do angli i miałbym ok 100 000zł ale nielegalnie zarobione czy wpuscili ny mnie z tymi pieniedzmi na granicy czy raczej by sie pytali z kad mam?? :| Pozdro PeAcE
Ciekawe miałeś też pomysły tak poza tym... jezeli np. mam te 100 000zł to nie moge kupić za to mieszkania np. w gotówce? Potem sprzedający ma wpływ - skarbówka pyta skad - ano za mieszkanie... ma to jakieś szanse?
Btw. a szwajcaria albo inny kraj? Opłacić sobie podróż 1 klasa z walizeczką i trala lala wpłacić kase do szwajcarskiego banku.. czy przeszukują tak dokładnie bagarze?? Czy jeżeli przy wtopie na lotniskuz tym bym powiedzial że nie miałęm o tym pojęcia to by mnie puścili z tą kasa czy konfiskata a dla mnie cela śmierci?
W przypadku wjazdu na chate wykonywanego w celu znalezienie dowodu na Ciebie będą chłopaki szukać czegokolwiek (najczesciej ich plan minimum to jest zabranie kompa z pirackim oprogramowaniem) bo jesli by wjeźdzali ludzią na chate i by nic nie znachodzili to by im pozniej prokuratorzy tak chętnie tych nakazów nie dawali...W przypadku wjazdy na chate, kiedy ma sie rośłinki to zabierają tylko to co nielegalne czy i cały sprzet i wszystkie znalezione nasionka, boxa itd..? pzdr
szit... a kompa oddali??? nie można np. rżnac głupa że sie nie wiedziało że jest piracki? pzdr
aha czyli np. jak zarobie nielegalnie i odłożen powiedzmy 200 kafli to moge sobie kupić wypasioną bryke, zarejestrować na siebie i mame i potem odsprzedać, mając już czystą kase??? ma to ręce i nogi?
Przeszukują bagaże tak dokłądnie zeby znaleźć banknoty??? Powiedzmy ze byłyby w walizce jako bagaz podręczny... maly czarny neseserek z 4cyfrowym szyfrem..
Co do szwajcarskich kont to np. moglbym wplacic powiedzmy 150 kafli, zakładając takie konto i potem robić internetowo przelewy małych sum na swoje konto, czy musiałbym po kase jeździć co jakiś czas osobiście? ew. obciążać konto kartą kredytowac czy cos..
Co do wjazdu to juz niedługe będe miał pewnie windowsa na legalu... mogą mi zarekfirować kompa z legalnym oprogramowaniem??? btw. dzieks za odpowiedź