As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Nyúlogat a növény. Némi gumizgatással sikerült hellyel-közzel megtartani a szimmetriát ( ami lényegesen kevesebb er?feszítést ígényelt hidróban mint a t?zeggel levezetett köröknél ) .
Az alsó fertáj láthatólag lájtosabban adja el? mint a többi szár, valószínüleg mert sikerült megint elbaszni a kosár közepét?l amikor átültettem aztán a fels? rész nagyobb gyökérzónával operálhat.
Egy héttel az intenzín növekedési szakasz megkezdése után közelebb engedtem a növényhez a fényt így most nagyjából 700 [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]umol/s/m2 [/FONT]pirít nek[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]i aztán [/FONT]a virágzás megkezdése után ezt növelem 900-ra illetve a tervezett feltupírozás alkalmával nagyjából a lámpától számított 600 umol/s/m2 nak megfelel? magasságig fogom kopasztani a alfelét[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] m[/FONT]eg id?közben az alsó ventillátort is beiktattam.
A korábban posztolt, hozzávet?leges ppfd értékeket szemléltet? képr?l id?közbne kiderült, hogy nem egésszen fedik a valóságot, mivel a méréseket felhúzott sátor "ajtóval" hajtottam végre, ami egy fényvisszaver? felület kiesésével a ténylegesnél kevesebb fénnyel történ? kalkuláláshoz vezetett ( nagyjából 70 [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]umol/s/m2 -t tessék hozzágondolni az ott feltüntetett értékekehez ) [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Második hét vége, elméltileg még egy - másfél hetet fog nyúlni amiközben az intenzív fejl?dés szép fokozatosan átmegy majd virág domborításba. A harmadik hét végén talán még supercroppingolok rajta egyet, viszohnt amin vacilálok az a felkopasztás.
Lévén a - satívákra úgy általában jellemz? - nagy nódusztávolságnak köszönhet?en eleve szell?s a dzsumbuj felépítése és ennélfogva, így ránézásre az alsóbb régiókba is jut b?ven fény, úgyhogy valószínüleg csak a lapátleveleket fogom majd csipkedni ahogy fejl?dik a virágzat, majd melátjuk. ( els?sorban azon múlik ugye hogy mennyit nyúlik még a zeller )
Perpillanat 770-800 umol/s/m2 fényt eszik a növény ami elméletben 85% fejl?dési intenzitást eredményez ( ez ugye függvénye a többi környezeti tényez?nek is. A helyiségben úgy általában 60-65 % RH a páratartalom ami hellyel közzel a növény teljes életciklusa alatt megfelel?nek mondható - virágzásra beiktatott ventillátorral némileg csökkenthet? a karalábé közvetlen környezetében - illetve a h?mérséklet is nagyjából jónak mondható - mondjuk perpillanat pár fokkal h?vösebb az ideálsinál - úgyhogy ezek miatt nem parázok ), az eddig olvasottak alapján a növény fejl?dési potenciáljának maximumát kétszer ennyi fénymennyiséggel és CO2 hozzáadásával lehetne kicsikarni de ilyenekkel most nem akarok szarakodni, majd talán egyszer sort kerítek egy olyan körre is.
Végül mégis felkopasztottam a növényt. El?ször az alsó nóduszig pusztítottam le levélpárostul oldalágastul az összes vezérszálat, aztán pár napra rá ( földben - t?zegben legalább egy hetet vártam volna ezzel ) az afölötti legyez?levél párost csípkedtem le, többi legyez?t meg majd virágzás közben huzogatom lefele.
Supercropping viszont mostmár elég valószínünek t?nik, hogy nem lessz, majd kampózással-kötözéssel összébbhuzogatom az esetleg sátor oldalának d?l? szárakat aztán csecs.
Merítgetés közben innen-onnan elúszogatott néhány közetgyapot cafat aztán olyan gyökerek villantak ki alóluk mint a kisujjam, illetve az egész növény majd szét csattan az er?t?l, ilyen növényem még az életbe nem volt. ( nem hiába nevezte egy KF-es naplóban vlaki FloraNovát "csodaszernek" , mondjuk ~11000 ft / liter pénzért ez a minimum ).
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]I used things from a cow. And it is definitely necessary to give a lower concentration, especially cow urine. Growth cycle maximum 1.2EC. I used pure urine without fermentation. Mixed with water.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ez azé' kemény [/FONT]
Olvastam, nem tudom mi alapján okoskodta ki a módszerét. Igazából a durva az, hogy ért angolul ( de az is lehet, hogy google fordítót használt ) és ezáltal az interneten keresztül hozzáférése van a témához kapcsolódó összes létez? információhoz, aztán összetokányol egy tizenakárhány növényes szetápot anélkül, hogy minimákis lövése lenne alapokról..
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Fertilization: we will see
Kezd? kormoban amúgy énis m?veltem cifra dolgokat vaddisznótúrásból zsákolt MINDENBEM gazdag erdei földdel, de az uccai izéb?l menekített pakkos maggal volt úgyhogy megbocsájtható.
Tologatja a sz?röket a néni, meg ezzel együtt elég masszívan kezd belen?ni a lámpába, úgyhogy valószínüleg holnap-holnapután ( hagyom még egy napott regenerálódni az id?közbeni szisztematikus lombozásból ), megkapja a supercroppingot, hogy elvegyem a kedvét a további nyúlástól ( a lámpán még tudok emelni egy jó 10cm-t ).
Id?közben eléggé elfajult az algásodás a közeg tetjén ( a növény alapjául szolgáló 4x4-es kocka szabályosan bemohásodott ), önmagában az alga - jelen felállasban - nem veszélyes a növényre, leszámítva ugye, hogy a tápanyag egy részét felzabálja el?le, de mivel alulról etetek ez nem para. A probléma az, hogy ahogy szaporodik , közben döglödik is ami már vezethet komplikációkhoz különböz? gombás geciségek meg erre szakosodott kártev?k formájában. Aztám miután egyik nap az egyik szétalgásodott kocka tövében találtam egy félig átlátszó bogárszer? szart amint féligátlátszó bogárszer? szarkodott, kidobáltam a közeg tetejér?l azokat a cafatokat amiket még nem fogott meg a gyyökérzet és újakat pakoltama helyükre illetve a szár tövét felgalléroztam fényvisszaver? fóliával, hogy gátat szabjak a további algásodásnak.
A meglév? alga dögledéke elméletileg a merítgetések során kimosódik majd, úgyhogy abból - feltételezem - nem lesz probléma.
A virágzás tényleges megkezd?désével, és az intenzív növekedési szakasz befejeztével a korábban ( al?z? naplóban posztolt ) fídcsartnak megfelel?en csökkentettem az EC-t 2.0-ról 1.5-re amit aztán majd kéthetente növelek 0.2-vel egésszen kett?valameddig, majd meglátom.
Az etetések gyakoriságát viszont emeltem 3( hatóránként )-ról 4( négyóránként )-re.
CSECS.
Mosthogy már az aljának is jut a jóból, híznak a proliszarok.