What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

HASH +

G

Guest

To dlaczego wszystkie seedbanki piszą że w trawie... Kurde, zmylili mnie :pointlaug

LDV

Active member
z tego co ja czytałem to:

% jest w suchej masie TOPA czyli żywica + kwiaty - to ten podawany przez breedera
A OIL HASH ma zawsze więcej niż podany przez breedera % THC w odmianie z którego został zrobiony...

Myślę że ktoś musi poszukać jakiegoś inteligentnego linku inaczej będziemy dyskutowac tak troche :D

POzdro

Gdzies czytalem ze w suszu <czyli topy> jest od 5 - 15% thc w hashu od 15 - 30% a olejek moze meic nawet do 50% :O:O
niepmaitam gdzie to czytalem ale wiem ze tak pisało :D
pozdro

bogusik2

Member
A ja troche jestem zdezorientowany... jak może zmieniać sie % THC w żywicy????
Powiedzmy że gram ziela zawiera 0,1g żywicy, która ma 17% THC..
Teraz bierzemy 10g i robimy hasz... 0,1x10= 1g haszu.. i terz czemu ten hasz ma mieć wiecej % THC niż sama żywica?
Oczywiście masa całości jest mniejsza i wystarczaja śmieszne ilości żeby sie urobic, ale te 50% THC to troche dziwne.. wg mnie w takim wypadku sam susz musiałby zawierać żywice o 50% zawartości THC.
Niemniej jednak tez wiem, że ogólnie mowi sie tak jak napisal Ogrodnik.. teraz mam 2 prawdy :D Moze nasz któl haszu powie nam hak to jest? pzdr

Ja myśle ze dlatego tak jest <np w olejku> ze jest wieksze stezenie thc w malej ilości i mzoe dlatego?? tak samo w hashu ...
A tak to niewiem :) hehe
pozdro

rberciol

Member
Jeżeli dobrze rozumiem, to wniosek z tego taki, że % thc rośnie proporcjonalnie do spadku % suszu.
Tzn. Jak chemicznie pozbędziesz sie suszu kompletnie całego, to będziesz miał 100% THC.
Olejk, etanole i te sprawy, pozbywasz sie dużej ilości suszu i innych związków i masz więcej thc.

Tonny

Member
niee,
mi wydaje sie ze: im np. wiecej zioła pujdzie na olejek np. to tym wieksze stezenie thc on bedzie miał, bo hmm. nie wiem, kumuluje sie thc czy jak.

rberciol

Member
No kumuluje się. Jak robisz hasz nie masz tyle suszu a więcej skumulowanego thc. Jakby jakoś chemicznie wywalić susz i uzyskać czyste thc, to byś miał skumulowane czyste thc 100%.

Tylko ciekawi mnie to jakby uzyskać czyste thc, to czy działanie indici róźniłoby się od sativy, czy są za to odpowiedzialne inne związki.

Last edited:

Tonny

Member
napewno oprocz THC są inne związki odpowiedzialne za samopoczucie itp. które różne odmiany posiadają w róznych ilościach.

mi wydaje sie ze: im np. wiecej zioła pujdzie na olejek np. to tym wieksze stezenie thc on bedzie miał

HeHe! nie.. im wiecej ziola pojdzie na olejek tym wiecej bd mial olejku ale o takim samym stezeniu...
Z tego co piszesz Wynika ze jak masz 1kg topow to one maja wiecej thc niz 0.5kg topów <lol2>

Oprocz thc jest tez CBD i itp itd...
Ale chodzi o samo thc... mysle ze poprostu przy %thc zalezy od stezenia...
Np olejek jest to sama zywica z topów... pozbywamy sie suszu i innych i zostaje sama zywica...
niewiem jak to inaczej wyjasnij :|
moze sie ktos wypowie obeznany?? :D
pozdro

Last edited:

rberciol

Member
Źle rozumiesz. Mi chodzi o % thc. Wiadome ze im dasz więcej suszu będziesz miał więcej thc, bo się więcej kumuluje, ale nie znaczy to, że osiągniesz większy % thc, a jego ilość.

G

Guest

jorge cervantes w swoim filmie robił wodny haszyk i mówił że zawiera 25-30% thc, chyba nie ma rośliny o stężeniu thc 20-30%
myśląc analogicznie, ziułko klepie, hasz kopie, olejek poniewiera
jest bardzo wyraźny wzrost mocy, przy spadku masy palonego materiału
a najwięcej thc jest w żywicy, dlatego myśle że olejek może mieć steżenie thc 50%
:wave:

Last edited:

LDV

Active member
napewno oprocz THC są inne związki odpowiedzialne za samopoczucie itp. które różne odmiany posiadają w róznych ilościach.

dokładnie! na hyperrealu stworzyłęm wątek tam jest dokłądnie opisane jakie substancje jak działają...

hodowca85

Member
LDV to daj ten wątek tutaj niech wszyscy się dowiedzą jak na umysł ludzki oprócz THC działa CBD albo CBN albo jeszcze inne cannabinole ,których jest w zielu setki... ,a zaleznie od stęzenia i proporcji między sobą działają we wszelaki sposób dając całkowicie inne doznania i tripy

G

Guest

No wlasnie! Przeciez wlasnie od tych canaboidow zalezy w duzej mierze jaki bedzie haj. Tzn. zamulasty, energiczny, bardziej psychoaktywny, itd.. Zastanwiam sie ktory kanaboid wplywa na to, ze high "rozgrywa sie" bardziej w glowie. A to inaczej mozan zapytac: jakimi kanaboidami rozni sie sativa od indici?
:chin:

G

Guest

HOT CARGO said:
najwiencej bendzie sucha metoda co i hasz tesz moze byc bardzo dobry jak sie go dobze zrobi. ostatnio kolega mial hash prosto z marocco i byl czysty tak ze jak w rance go wzieles to sie odrazu topil i kleil do renki. wszystko zalezy jaka trawa i jak dobze potrafisz zrobic hash.

Miałem okazję palić prawdziwą włąsnie tak jak opisuje HC plastelinę.
Bardzo miękka, brudząca, prawie bez żadnych grudek, całkowicie czarna .
Jedną fifką upaliliśmy sie w 6 osób,- bardzo dużo buchów zchodziło i chociaż uważaliśmy były przepalone spodnie czy tam koszulka :)

Nie rozumiem waszej rozkminki na temat zawartości THC %
Wiadomo że hasz ma więcej % jest to jakby "ekstrakt" Pozbywamy się "zieleniny" pozostawiamy tłuste trochimy i kawałki topa.

Brederzy wybierąją z całej wielkiej hodowli najtłuściejszego topa i podają ile mają % . Da przeciętnego growera jest ten maks nieosiągalny ale to nie ma znaczenia bo i tak jednobuchowca może wychodować każdy.

Pozdro

Latest posts

Latest posts