קוקוס דורש הרבה יותר תשומת לב
הבעיה העיקרית פה בארץ זה שאין להשיג קוקוס איכותי,נורמלי ומוכן לגידול
יש או את הקוקוס הדק שלבדו ממש לא בא טוב לגידול ויש את הקוקוס הגס שאמור להיות גם אחרי טיפול נאות של ניקיון והכנה כחוצץ(באפר) פה לצערי היחידים שראיתי שהביאו קוקוס גס היו הידרו שופ והם עשו שם קומבינה שאי אפשר לגעת בקוקוס יותר
מגיע מלא בזבל,לא מוכן בשיט,רמה מאוד נמוכה של מוצר והכי גרוע,הכמות שאתה מקבל רנדומלית לחלוטין
אם תזמין לבית יכול להגיע לך כל קוביה גם עשר ליטר
אם תתלונן הם ישלחו לך גדולים יותר
אם תלך לשם תוכל לראות בעצמך קוביות בגדלים שונים אבל אותו מחיר
הכי שכונה שיש
זה לא מצע שהייתי רוצה לגדל איתו צמחים
זה הסיבה היחידה שאני חושב לעבור חזרה לאדמה
אי אפשר לסמוך פה על מוצרים
אחי אצלי זה הפוך,כל הזמן גידלתי על קוקוס ועכשיו החלטתי לעבור לאדמה ולגדל אורגני בלי למדוד פי הייץ ובלי שטיפות,ובלי תוספת דשנים חוץ מתה מקומפוסט והומוס שאני הכנתי,המחזור הבא יהיה עדיין על קוקוס כדי שהתולעים יתרבו וערמות הקומפוסט יעברו די קומפוסטיזציה,הכנתי קומפוסט צימחוני בלבד סופר מיקצועי שלאחר הקומפוסטיזציה אני מאכיל איתו את התולעים ,האמת שהכל חדש בשבילי ולא משעמם בכלל, המטרה להגיע למצע שבו אפשר לגדל עד הקטיף רק עם מים
אחי הקרנף רק אל תשכח לשטוף את הקוקוס ולבדוק את האי סי בנגר לפני שאתה שם שתיל כי לפעמים יש קוקוס עם אי סי גבוהה שיכול להרוג כל מה שתשתול
דייל דנטון טוב לדעת שיש עוד מישהו שלוקח את הקטע האורגני ברצינות וגם מביא תוצאות טובות
כבר כמה חודשים אני חוקר ועושה ניסויים על חקלאות אורגנית בשיטה הקוראנית והמסקנה שלי שהכל תלוי במיקרואורגניזם אם הקומפוסט שלך עובד טוב זה סימן שהוא מלא במיקרואורגניזם מועילים ולדעתי אם יש כמות גדולה של מ א מועילים אפשר לגדל על קומפוסט נקי אפילו בלי פרלייט או חומר דומה אחר כי המ א שחיים בסימביוזה עם הצמח נותנים לצמח עדיפות ולוקחים רעלים מפרקים ומשנים את האנ פי קיי לפי הצרכים של הצמח מתברר שאנחנו צריכים לגדל מ א ולתת להם תנאים טובים והם בתמורה מגדלים עבורינו את הצמחים,יש לי טיפ קטן אם אתה מכין תרביות של מ א כמו בסירטונים של בראיין מקגרט כדאי להחליף את האורז בלחם זה הרבה יותר מתאים לאקלים שלנו והאזור שלנו צורך יותר לחם מאורז ,רק שהחלפתי את הלחם עם האורז הצלחתי להגיע למה שצריך לפני זה כל פעם התרביות התייבשו או סתם קיבלו צבע שחור וזרקתי אותם
אם יש לך תולעים תן להם את הסובין שמשמש להכנה של בוקאשי ותראה תולעים על ספידים שאוכלים ומתרבים בקצב מטורף,וכדאי גם לערבב את הסובין הזה באדמה למעשה זה מכיל מ א בכמות גדולה,אני מחפש מיקרוסקופ כדי לראות את כל גן החיות המניאטורי הזה, מתברר שהפעלת מיקרוסקופ ובחירה של אחד מתאים זה סרט באורך מלא וגם כאן יש הרבה מה ללמוד
שיהיה בהצלחה עם הגידולים בשנה החדשה
ושנה טובה