What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Grow in viitorul apropiat

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Oi fii eu spart, dar nu prea inteleg. Carbon gasesti ori la distribuitori/importatori de produse de ventilatie, ori la pet shop.

narcox

Member
Poate explic si eu prost, la fel de spart sunt si eu :comfort:
Prima poza sunt ambele recipiente .
A doua poza este recipientul unde voi turna carbon, pana la dunga rosie sau mai mult.
Bag apoi al doilea recipient( pe care o sa il invelesc in dres de dama pentru a nu iesi carbonul prin extractor ) in primul recipient
Dacă nu înțelegi inseamna ca scot eu baliverne si nu ti vine sa crezi ori tu chiar iei ceva foarte bun .
Dacă nu înțelegi ce vreau sa zic , important este ca aerul care este tras de extractor da treaca mai întâi prin cărbune , pana sa ajunga la extractor , iar mai apoi pe tubulatura, nu ?
Ms , mă gândeam ca in pet shop, cărbune pentru acvariu. 10x

Attachments

• 151568353561511387056.jpg
    151568353561511387056.jpg
    22.6 KB · Views: 29
  • 15156835683041384246472.jpg
    15156835683041384246472.jpg
    32.3 KB · Views: 32
  • 15156835927531887764300.jpg
    15156835927531887764300.jpg
    26.4 KB · Views: 27
  • 15156836195311413792035.jpg
    15156836195311413792035.jpg
    27 KB · Views: 29

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Sincer yenu te inteleg sau poate suny eu prea spart?!!
L.E.: ACUMA am vazut ca si explo ca e la fel "! Deci inseamna ca nu sunt numai eu cel care nu inyeleg! Hai ca a fost tare asta!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai bine ne arati dupa ce e gata. Din ce inteleg ca vrei sa faci nu cred ca ai inteles ca tie iti trebuie suprafata cat mai mare de filtrare si nu strat cat mai gros. Si eu as pune sita de metal, deoarece daca stratul e grow presiunea negativa e mare, iar cum carbonul are muchii destul de ascutite ai dresurile nu sunt asa rezistente te poti trezi ca iti ajunge intr-un mod mai mult sau mai putin catastrofal carbonul in palele ventilatorului.
Si cred ca iti trebuia si banda de etansare pentru sisteme de ventilatie, tot de acolo de unde ai luat tubulaturile. Nu vad cum altfel le vei etansa.

narcox

Member
Mai bine ne arati dupa ce e gata. Din ce inteleg ca vrei sa faci nu cred ca ai inteles ca tie iti trebuie suprafata cat mai mare de filtrare si nu strat cat mai gros. Si eu as pune sita de metal, deoarece daca stratul e grow presiunea negativa e mare, iar cum carbonul are muchii destul de ascutite ai dresurile nu sunt asa rezistente te poti trezi ca iti ajunge intr-un mod mai mult sau mai putin catastrofal carbonul in palele ventilatorului.
Si cred ca iti trebuia si banda de etansare pentru sisteme de ventilatie, tot de acolo de unde ai luat tubulaturile. Nu vad cum altfel le vei etansa.
O sa iau o sită metalică atunci
Si banda de etansare unde ar trebui să o aplic ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Oriunde trebuie etansat. De exemplu intre tevile de dimensiuni diferite, daca nu cumva planuiesti sa pui sita si acolo.. poate nu ai nevoie, ramane de vazut, inca nu inteleg tot ce vrei sa faci acolo.
Dar tot iti va trebui banda la imbinarea cu extractorul si restul tubulaturilor ce dau aerul afara, nu?

narcox

Member
Nu. O sa cumpăr o asemenea banda . Adică să aplic la : îmbinarea celor 2 recipiente; îmbinarea filtrului cu extractor; extractor /tubulatura
O sa va arat o data ce e gata maine .
Dar funcția principală a filtrului este de a trece mai întâi aerul prin cărbune inainte de a ajunge la filtru , astfel încât mirosul ciudat sa dispară ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, de fapt aia e singura functie a filtrului. Numai ca trebuie sa tii cont de mai multe, printre care, aerul sa poata sa treaca relativ usor prin carbunele activ, ventilatorul sa nu fie fortat, sa nu existe "buzunare de aer" in materialul filtrant, si aerul sa aiba suprafata cat mai mare si timp cat mai mult de filtrare. Banuiesc ca o sa Afli dupa ce il faci daca e ok sau nu.

narcox

Member
Pot sa zic cu mana pe inima ca am facut un test sa vad cam cum trage sita aerul, chiar si fara etansare si a fost chiar ok. O sa tin cont si ne revedem maine cu sfârșitul filtrului si cu poze :dance013:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chiar ca ne vedem maine, am bagat putin cannabutter (echivalentul a 12 gr bud) si se cam inchide programul pe ziua de azi. :joint:

narcox

Member
Chiar ca ne vedem maine, am bagat putin cannabutter (echivalentul a 12 gr bud) si se cam inchide programul pe ziua de azi. :joint:
😂😂😂

Am revenit . Este singurul carbon pe care l am gasit in 4 magazine . Am pus 250grame , mai am undeva la 100gr în alta cutie . Sunt ok 250 gr pentru o singură planta ?

Am pus in functiune filtru , carbonul nu sare sa se audă zgomot sau altceva . Singurul zgomot estr facut de către extractor . Am pus banda de etansare la îmbinarea celor 2 recipiente si la îmbinarea recipientuluu de 110 cu extract de 100.
Trage aer prin grila dar nu pot sa zic ca este ceva wow, adică dacă pun mana la 3 cm simt cum trage aerul.
Poze

Attachments

• 20180112_142933.jpg
    20180112_142933.jpg
    46.3 KB · Views: 24
  • 20180112_142956.jpg
    20180112_142956.jpg
    44.9 KB · Views: 31
  • 20180112_143007.jpg
    20180112_143007.jpg
    29.7 KB · Views: 29
  • 20180112_143014.jpg
    20180112_143014.jpg
    24.6 KB · Views: 26
  • Jack Herer - #1 Mommy!
    Jack Herer - #1 Mommy!
    61.8 KB · Views: 58

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Inca nu inteleg exact ce ai facut, dar e ok daca functioneaza. Cat despre cele 250 grame de carbon, ramane de vazut, trebuie intai sa vezi daca face fata vitezei prin care trece aerul prin filtru. Daca nu, mai reduci turatia ventilatorului.
Apoi, ca si durabilitate in timp, eu nu m-as astepta la mai mult de 1 grow. Dar ramane de vazut. Aerul il dai afara sau in casa? Iar daca il dai in casa, incearca sa tii geamul deschis si sa nu stai in aceea camera prea mult. Mai ales ca pare ca ai luat carbon sfaramitat si nu peleti.

narcox

Member
Inca nu inteleg exact ce ai facut, dar e ok daca functioneaza. Cat despre cele 250 grame de carbon, ramane de vazut, trebuie intai sa vezi daca face fata vitezei prin care trece aerul prin filtru. Daca nu, mai reduci turatia ventilatorului.
Apoi, ca si durabilitate in timp, eu nu m-as astepta la mai mult de 1 grow. Dar ramane de vazut. Aerul il dai afara sau in casa? Iar daca il dai in casa, incearca sa tii geamul deschis si sa nu stai in aceea camera prea mult. Mai ales ca pare ca ai luat carbon sfaramitat si nu peleti.

Păi nu este sfaramitat, sunt bucăți de 1 cm .
Pentru mine e ok dacă mai arunc inca 20 lei/ grow pentru Carbon. Sper sa fie totul ok . :dance013:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bun. Acum am vazut ca sunt peleti.
Cred ca acum pot sa bag linistit niste unt, nu? :muahaha:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Buna treaba narcox! Felicitari!! Cam rar asa ca tine! Majoritatea zic ca fac dreg! Si in final fug si nu mai auzi de ei niciodata! te bagi la concurs??? Euin privinta mirosului nu imi fac probleme! Eu lea avut la geam!

narcox

Member
Buna treaba narcox! Felicitari!! Cam rar asa ca tine! Majoritatea zic ca fac dreg! Si in final fug si nu mai auzi de ei niciodata! te bagi la concurs??? Euin privinta mirosului nu imi fac probleme! Eu lea avut la geam!

Frate, eu cred ca paranoia e foarte mare . Dacă ai suficient de mult creier încât să nu știe nimeni, cine te bănuiește pe tine ca tu consumi 100w/zi ?
Le ai avut la geam ? Ce tip de seminte? Fem?

@explo, da i inainte :laughing:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Frate paranoic nu sunt! Le-am crescut la geam pentru ca nu am avut nici o alta varianta! Nu mai dat voie femeia! Si vroiam sa zic ca nu mai fost frica ca aici in cehia din 100 zece cresc si + ca si voie sa cresti 5 plante dar nu ai voie sa le usuci!Deci intr-un fel e tolerat! Semintele erau regulare primite de la cineva un cros intre orange blood si ceva disel!

narcox

Member
Frate paranoic nu sunt! Le-am crescut la geam pentru ca nu am avut nici o alta varianta! Nu mai dat voie femeia! Si vroiam sa zic ca nu mai fost frica ca aici in cehia din 100 zece cresc si + ca si voie sa cresti 5 plante dar nu ai voie sa le usuci!Deci intr-un fel e tolerat! Semintele erau regulare primite de la cineva un cros intre orange blood si ceva disel!

Nu ziceam de tine ca esti paranoic. Adică mi s ar părea bizar sa spun de un om ca e paranoia in timp ce creste semințele la geam. Vorbeam de oamenii care se lasă intr un final, inainte sa înceapă :)