What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Gone HYDRO!

Dupa mai bine de un an de experienta in pamant, si circa 40 de fetite crescute si fumate, am inceput acum o saptamana prima experienta HYDRO. Sistemu e foarte simplu: rezervor de 60 litri de apa cu nutriente oxigenata prin air stones, pompa de 600l/h trimite apa la fiecare ghiveci de 11l plin cu hydrocorn (argila expandata); apa apoi se scurge intrun vas in care stau ghivecele, di care se intoarce inapoi in rezervor. Strain: Sweet Seeds- Cream madarine XL AUTO Box: Cultibox light 80x80x160 Light: Sonlight 250w MH si HPS in cooltube Aerisire: Blauberg bi-turbo 250m3/h + Can-lite 500m3/h Mediu crestere: rockwool b'cuzz + hydrocorn (argila expandata) Nutriente: Atami b'cuzz Hydro A+B, Hydro booster, bio-bloombastic Ph test: drop EC test: Adwa ad-31 24 de ore intre servetele ude, si semintele au scos codita; le-am transplatat in cuburi de rockwool, si a doua zi erau iesite deja la lumina. Dupa care le-am transferat intrun ghiveci cu argila, asteptand sa ultimez lucrarile la sistem sa le pun fiecare in vasul ei. Si uite asa a trecut prima saptamaa. Voi posta poze in curand. Toate cele bune tuturor.

Asta asa pentru inceput. Fetele au 5-6 zile de cand le-am pus.

Azi am mai cumparat cate ceva, si Maine completez sistemu si va arat tot tot tot!:biggrin:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dar de ce asa multe plante in un ghiveci asa mic? macar puneai o tava cu margini inalte si extinsa cat tot spatiul de grow, desi tot fiecare in recipientul ei era mai bine.
La ce ai facut tu acolo trebuie sa ai mare grija la a pastra radacinile sanatoase, ca daca ai probleme cu o planta.. se duce la toate.
Eu i-as mai da aerisiri ghiveciului ala pe laterala in partea de jos. Trebuie sa aiba cat mai mult oxigen radacinile.
Pompa merge non stop sau cu intermitenta?

success!

dar de ce asa multe plante in un ghiveci asa mic? macar puneai o tava cu margini inalte si extinsa cat tot spatiul de grow, desi tot fiecare in recipientul ei era mai bine.
La ce ai facut tu acolo trebuie sa ai mare grija la a pastra radacinile sanatoase, ca daca ai probleme cu o planta.. se duce la toate.
Eu i-as mai da aerisiri ghiveciului ala pe laterala in partea de jos. Trebuie sa aiba cat mai mult oxigen radacinile.
Pompa merge non stop sau cu intermitenta?

success!

sunt toate impreuna doar temporar! urmeaza sa le mut fiecare in vasul ei, si sa omor doua dintre ele, una chiar fiind beteaga.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si vei mai putea separa tu radacinile? Care e logica sa nu le pui separat din prima? daca ranesti radacinile la hidro risti sa piezi plantele mai mult decat in sol.

HERE WE GO!

HERE WE GO!

Radacinile sunt doar jumate-un centimetru afara din rockwool deci nu se pune inca problema.
Apa merge 15min/15min. Ma gandesc sa schimb pe 15 on 30 off.

Cea beteaga am aruncato, una o ia un prieten, si urmeaza sa pun ultimul vas mai pe seara, si asa sunt 4, fiecare in al ei.

:dance013:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
bun. pana acum arata bine!
ce fittinguri ai bagat ca sa te mufezi la tavite? am vrut sa fac si eu un sistem asemanator acum cativa ani dar n-am gasit mufe de genul asta cu piulita si garnitura ca sa pot conecta furtunul de retur.

fittingurile sunt Gardena, asemanatoare cu asta, doar ca in loc de fast-lock e zimtat ca sa intre in tub. Cumparate din magazin gen Bricolage, dar vad ca se gasesc si pe interet. In fittinguri apoi, filtre inox exact ca cel di poza sa nu ajunga piatra jos la pompa.
5767aa08-6ffb-4752-bb03-2eea28bce174.jpg

3-4-FILTRO-IN-ACCIAIO-INO.jpg

Ideea la inceput era un ebb&flood in tavile transparente care ar fii fost vopsite eventual, dar la grow-shopul local mi-au sugerat sa pun vase individuale. Si bine am facut pentru ca in incercari, am vazut ca argila mai marunta se aduna in jurul la filtru, si cine stie ce s-ar fii putut intampla pe neprevazute.

Toate sistemul pentru putin mai mult de 50€, pe langa minim 100€ la un sistem de 4 plante.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Iti urez mult succes si sper sa vedem acest grow dus pana la capat. Sper ca stii in ce te bagi. Sistemele hidroponice la scara mica te transforma fara sa stii in sclavul lor si o sa ajungi sa visezi numai pH, EC, TDS, PPM si cate si mai cate :biggrin:

Am incercat mai multe sisteme hidroponice si dintre toate, de departe, cel mai simplu de intretinut si cu rezultate foarte bune a fost DWC-ul. Este intradevar o diferenta mare de cantitate intre un grow hidro si unul clasic in sol (in sensul ca un sistem hidro iti poate da o cantitate aproape dubla de bud in acelasi spatiu si conditii de iluminare), insa daca vorbim de un grow pentru consum personal, efortul de a tine in parametrii un sistem hidro de mici dimensiuni nu prea isi merita efortul.

Nu vreau sa iti tai din elan sau sa zic ca ceea ce faci nu este bine - nici pe departe de asta - dar vreau sa iti deschid ochii si sa iti spun ca te-ai inhamat la un proiect care iti va consuma mult timp si fiind prima incercare de acest gen, vei intampina tot felul de provocari in diferite etape ale dezvoltarii plantei si inevitabil vei face si unele greseli (ca deh, e omeneste sa gresesti). Nu uita ca in gradinarit vorba 'Less is better' e o regula de aur, cu atat mai mult intr-un sistem hidro care nu este asa de iertator ca un grow classic, in sol, cu nutrienti organici.

Succes !

Si eu credeam ca e usor hydro :biggrin:

In sol imi fura foarte mult timp in fiecare seara, avand 5-6 fete in veg room si 5-6 in flower constant un an de zile. Udale antreneazale etc.
Ca sa nu mai zic de ultimele grow-uri, infestate de spider mites care trebuia stropite cu solutie in fiecare zi de cateva ori. Cat despre flush..ghiveci cu ghiveci plimbate prin casa pana la baie sa le fac dus.
Pe de alta parte si cu saci de 50l de pamant m-am saturat sa ma plimb stand fix in centru, cu portar la bloc, si zeci de persoane la baut seara de seara.

Momentan nu vad de ce hydro-ul asta ar trebui sa-mi fure mai mult timp decat inainte, dar am incredere in tine si poate o sa vad curand :biggrin:

In plus, si recolta e un factor primar pentru mine, si pot sa spun ca cu 10g la fiecare af infecta cu paianjeni, chiar m-am gandit sa-mi bag ceva in toata treaba asta :biggrin:
dar am vrut sa mai fac o tentativa, am cumparat si box ca sa scot caldura direct in camera (inainte foloseam debaraua, si risipeam toata caldura), si uite-ma aici :biggrin:

Ca scule de hydro am tester ph chimic (ala cu picaturi) si un EC de al nostru, ADWA AD-31, made in Romania.
Testerul afiseaza in ppm si siemens. Daca factorul standard din fabricatie e 0.5, pot sa presupun ca un 700 ppm e 1.4 EC? sau mai bine vorbesc direct cu cei de la Adwa?

Mi-ar face placere sa-mi linkati ceva despre hydro atat in romaneste cat in engleza. Fix cand am nevoie de ele, nu gasesc stickie-urile alea faine.

p.s. daca nu mor fetele, grow sigur ajunge la capat
:tiphat:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
700ppm e 1400 microsiemens sau 1,4 milisiemens la factorul precizat, insa instrumentul respectiv, daca vad eu bine, e in microsiemens.

Nota: n-as zice ca AD-31 e made in Romania, dar oricum nu conteaza.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Parca erau de la unguri alea..
Cat despre sticky-uri.. m-as astepta sa fie la sectiunea despre hidro.. Tu ce zici?

chiar daca e facut in Romania, tot la unguri merg banii mei :( acum imi pare rau ca l-am cumparat :biggrin:

sa dau inca o tura in sectiunea hydro atunci :biggrin:

Nu vreau sa par un ghimpe dar sa dai atatea indicii despre tine e mare neglijenta. Grow shop local, fix in centru, betie la bloc, portar, degete in poza, faptul ca de un an cresti continuu si mai ai si prieten care face asta.....

Stiu ca nu esti unul dintre baietii de la LulzSec ca cineva sa descoasa toate indiciile astea, dar fii si tu mai atent!

P.S. Frumos set-up!

Nu am mentionat orasu, si nici tara in care sunt. Daca ma gasesc baietii imi iau aparatura si fetele, si pot/trebuie sa incep iar a doua zi de la zero :( Eu sunt linistit in privinta asa ca fiiti si voi pentru mine :)

Salutari baieti!
Revin cu update, ceva poze si mici dubii.
Au trecut doua saptamani de la start, si am facut primul schimb de apa.
Saptamana care a trecut am avut constant un EC de 1.4 circa. Fetitele par un pic palide, asa ca dupa ce am clatit bine rezervorul, am pus 30L de apa cu EC 2-2.1, care dupa cateva ture de irigatie s-a stabilizat la 1.9.
PH ramane inca prea inalt, in jur de 7 dupa ce am adaugat deja 2 ml de PH- (41% p2o5). As vrea sa-l cobor undeva la 5.5-6.

1) Dupa parerea voastra, pot sa mai adaug ceva PH- sau risc sa se adune prea mult si sa stric treaba? La ce concentratie poate sa devina periculos pentru fete? Apropo m-am ars un pic cu el azi :biggrin:

2) Pe tuburile care duc aerul la pietre, s-a adunat ceva depunere. Presupun ca sunt doar nutriente solidificate? Sa-mi fac griji sau e de ajuns sa le spal cand schimb apa in rezervor?

3) Pe cateva frunze sunt cateva pete albe iregulare, dar nu vad nici o vietuitoare sub lupa 30X pe sau sub frunze. Nu-mi aduc aminte sa fii vazut ceva asemanator cand eram in sol, sau nu am dat importanta. Cam ce vi se pare?