What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Golden Diesel גולדן דיזל

Yekke

Member
תמונות קציר :)
כולם מוזמנים לפתיל באנגלית שיש לי בחתימה.
עוד מעט גם אני אדאג לפתוח קבוצה לגולדן דיזל, מי שמעוניין מוזמן בהחלט להצטרף. אני מבטיח תמונות בלעדיות.

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

L

LarryOGkush

כל הכבוד, נראה זן מעניין..

מאיזה גנטיקה יצרת את ההכלאה של הזן היפייפה הזה?

Yekke

Member
תודה רבה.

נכון לעכשיו אני שומר בסוד מה הגנטיקה שממנה התחלתי
מה שאתה רואה בתמונות האחרונות זה כבר הדור השלישי, אני עובד על דור רביעי.

Yekke

Member
attachment.php

דיזל מספר 15 במופע סולו עם מופע אורקולי של 1000 וואט וזמזומי מאורר!

אורגני ודברים, נראה את התגובה ונקווה לעבודה קלה :)

Yekke

Member
picture.php

עד עכשיו עדיין על 600 וואט, המנורה הגדולה תכנס לפעולה בקרוב.

Scroggy B

Active member
נראה פיצוץ!

תגיד, יקה, יש למטה באמצע צמח שנראה כמו לא-קנאביס? או שאני מדמיין?

rastaini

Member
וואו מדהים ! איזה כיף לעבור על כל השרשור הזה !
כל הכבוד לך וכיף לדעת שעושים דברים כאלה בארץ !

Yekke

Member
הועלו המון תמונות יחודיות לחברי הקבוצה של הגולדן דיזל ;-)

Scroggy B

Active member
ואוו יקה צמחים נפלאים אחי, באמת.
נראה כאילו הם עדיין נמתחים משמעותית, לא?
בכל מקרה, זה נראה מדהים!

Israboy

New member
עדיין לא ברור לי מה מיוחד בזן הזה, יש בשוק הקנאביס טריליון זנים
תוכל להסביר?

Yekke

Member
ואוו יקה צמחים נפלאים אחי, באמת.
נראה כאילו הם עדיין נמתחים משמעותית, לא?
בכל מקרה, זה נראה מדהים!
הטמפ' הקרות מאוד גורמות להאטה בצמיחה ולכן גם ההתמתחות לוקחת הרבה זמן.
אני בספק אם הן יתמתחו יותר.

גם זה לא כזה רלוונטי לי כי הן הולכות להפקת זרעים.

עדיין לא ברור לי מה מיוחד בזן הזה, יש בשוק הקנאביס טריליון זנים
תוכל להסביר?
בשמחה :tiphat:

הגולדן דיזל הוא עבודה של מספר שנים של 5 מגדלים ישראליים (3 מהם אגרונומים מומסכים) שאחראיים על הפיתוח ועל ההפצה של הזן בישראל.
הזן הוא זן עם אוריינטציה בעיקר למעשנים - גראס חזק מאוד, שמחזיק הרבה זמן, לא מפתח סבילות אצל מעשנים לטווח ארוך, טעים יחסית (יש זנים יותר טעימים, אין ספק, אבל הטעם בהחלט הוא שיקול ואנחנו עובדים עליו. זה עיקר השלב הבא בפיתוח) ועם אופי מעולה.
מה זה אופי מעולה? שאלה טובה מאוד!

אנחנו מחפשים כרגע אופי מעולה מכמה פרספקטיבות:

אופי שמתאים לצרכנים רפואיים עם דגש על שיכוך כאבים, עידוד אכילה, עזרה בהתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז (חשוב לנו מאוד בהתחשב בזה ש3/5
סובלים מהפרעת קשב חמורה) ועם בעיות שינה.
בשביל להשיג את המטרה הזו אנחנו בודקים באופן קבוע את הדעה של השוק הרפואי בישראל לגבי הגולדן דיזל. יש מספר מטופלים רפואיים שמקבל גולדן דיזל באופן יחסית קבוע וכרגע כל משתמש רפואי שאני יודע שניסה את הגולדן דיזל לטווח זמן משמעותי מעדיף אותו על החלופה הרפואית שהוא מקבל מהמדינה, כבר לטווח זמן של מעל שנה.
כמובן שהזמינות של הגולדן דיזל כרגע לא יכולה להתחרות עם זו של אספקה רפואית ככה שהוא לא תחליף אך בהחלט שדרוג מזדמן.

אופי שמתאים למעשנים לצרכי הנאה שמתאים לסטלן הכבד. כאן הגולדן דיזל גם מצטיין אך יש הרבה תחרות שאני לא יכול להגיד שהגולדן דיזל הכי טוב בה, אם כי אני מאמין, והקהל מראה, שהוא בהחלט במדף העליון של כל הלקוחות שלו. יכול להיות שבגלל שהמחיר שלו גבוה לרוב מהתחרות הוא פחות נגיש להמון מעשנים. אנחנו מנסים לשמור על זה ככה אחרת לא נוכל לתת אספקה קבועה לצרכנים שלנו מטעמי יצרנות ובטיחות.
מהפידבקים שאספנו הגולדן דיזל לא מפתח סבילות (חשוב מאוד), חזק מאוד ומתאים לכל פעילות - יתרון מאוד משמעותי שאתה רוצה לעשן רק זן אחד, או שניים.

אופי שמתאים למגדלים. טוב, מה אני אגיד, לנו זה ממש חשוב.
שאנחנו מגדלים זן אחד למשך כל כך הרבה זמן אנחנו לא רוצים לחשוב על זנים אחרים ובינת/יים זה עובד!
למיטב ידיעתי כל החברים ביקה סידס מעשנים באופן כמעט בלעדי את הגולדן דיזל כבר מעל שנה, ויותר לכיוון השנתיים, למרות שלאף אחד מאיתנו לא חסר גראס - אפילו פונזי עם הגישה שיש לו לגראס של אירופה ממקומות חוקיים (ספרד, הולנד, צ'כיה וכו')

התחלנו את העבודה בטעות לגמרי עם הכלאה של 2 זנים שרכשנו, שאנחנו לא מפרסמים כרגע את שמם, שמתוך 10 זרעים היו המון הרמי והמון בעיות בגידול אך עדיין 2 אמאות היו כל כך טובות שמועדפות על גבי כל אלטרנטיבה אחרת בעולם (!) שהצלחנו למצוא (אמסטרדם, ברצלונה, רפואי בישראל, מגדלים, הכל!) וגם הצלחנו לשמור 3 זכרים.
האמאות לא היו פרקטיות לגידול מסחרי ממגוון בעיות גנטיות.
מהזרעים שהוכנו מצאנו פנוטיפ מעולה לחלוטין שעד היום קיים בישראל ומאותו סטוק זרעים כרגע אנחנו מחפשים את הטופ של הטופ.
יש כמה יציאות מאוד מוצלחות, למשל קאט מספר 15 שאני ופונזי כרגע מגדלים, אך יש עוד בערך 6 קאטים שאנחנו צריכים לבדוק בצורה יסודית.
מבחינת זכרים יש 5 זכרים עיקריים שאנחנו בונים עליהם שכל אחד יוכלא באופן סלקטיבי עם כל קאט נקבי למציאת השילוב האידאלי.
במקביל פונזי עובד על מציאת הכלאות פוטנציאליות מעבר למאגר של הגולדן דיזל עם קאטים אירופאיים.

הגולדן דיזל לא קל לגידול אך עם טיפה הקפדה על תנאי הגידול הוא בהחלט פרקטי ומגדלים אותו כבר כמעט שנתיים בקנה מידה מסחרי ככה שהוא אמין מבחינת המגדל.

כרגע העבודה היא על ייצור זרעים וקאט מסחרי שעובדים כמו שצריך בתנאים מסחריים ובדגש כבד על המנעות מהרמי בגנטיקה ואופי שעדיין יתאים לכל מה שאנחנו התרגלנו

אני מקווה שזה עזר טיפה,
יקה

נ.ב.

אני לא אלכלך על מגדלים אחרים, כי יש כמה מעולים, אך רוב הזרעים היום מיוצרים על ידי חברה אחת בספרד, ובכלל 80% מהזרעים מיוצרים בספרד. הדגש הוא על כמות ופיצ'רים כמו אוטומטים ולמצוא זן שבאמת ישבו על לפתח אותו מעבר להכלאה אחת והרצת מבחן אחת זה משהו פחות קל.
יש כמה מגדלים שאני בהחלט לא יכול להגיד את זה עליהם, דאצ'גרוון, טיג'יאיי, בוג ועוד מגוון, שעושים עבודת קודש ושאני ועוד חברים ביקה סידס נהנו מאוד מהזרעים שהם מספקים במשך השנים.