Ами какво да кажа, аз май съм описвал тоя NL x Haze, не е на Sensi, а на Nirvana, но предполагам, че са доста подобни, защото и Haze, и NL са си класики, които не са "направени" нито от Sensi, нито от Nirvana...
С две думи - old-school сатива напушване (ефект и аромат). Има си много качествен сатива ефект, и във същото време има и приятно индика отпускане. Може да се каже, че ефектът е сбор от ефектите на родителите, а не нещо средно. Някои индивиди са по-филмиращи, други по-спокойни. Ако трябва да го сравним с еталона SSH/JH, NLxHaze има по-"класически" аромат, по-приятно, спокойно напушване с приятно отпускане на тялото, но пак всичко е въпрос на селекция. Мисля, че SSH/JH са по-подходящи за indoor, щото тия NLxHaze-ове, които аз съм виждал (един приятел ги гледа навън, към средата на Окт. бяха готови) растяха на височина почти като чист Haze.
И за да кажа и някакъв недостатък все пак - сравнително бързо се развива толеранс, а уж ефекта на моменти е почти като на чист Haze, и ти се ще постоянно да летиш, ама не става...