FiltruFRATE
Member
@eska: OSRAM, LedEngin. Dacă cauți Cree, consultă fișele tehnice la Warm White; unele variante (ex.: XM-L) au un interval (chiar peak) în roșu foarte ok.
Salut ! in ultimul timp am tot cercetat cum functioneaza tehnologia led si vreau sa impartasesc poate mai completez din informatii.
Exclud din prima ledurile mai mari de 5w pe care nu le-am luat in calcul luand eficienta acestora.
Ledurile au anumite specificatii in functie de model dar pe langa acest aspect ele ies pe poarta fabricii cu un anumit bin cod care are informatii exacte despre ledul respectiv. Mentionez ca manufacturarea unui panou led nu este imposibila dar aici incerc sa descriu un caz cat mai aproape de produsele profesionale.
Deep red 640-660 nm. Ideal ar fi gasirea unui led binat la 650+, 660nm
Red 620-630nm. Accesibil, de preferat 625nm sau 630nm
Blue 460-480 nm . De preferat binat cat mai aproape de 460
Royal blue 440-460 nm . De preferat binat la 440-450nm
White 5000k poate fi considerat blue 460nm dar sa fie 5000k binat nu cuprins intr-un interval!
White 12000k poate fi considerat 440nm blue (royal blue) Foarte greu de gasit !
Ledurile UV&IR aduc si ele un aport la cresterea si mai ales inflorirea plantei !
Pentru a scoate o lumina buna nu recomand nici un producator care nu este consacrat. Recomandarile mele sunt Cree,BridgeLux,Philips Lumileds,Osram.
Daca o sa incercati sa cautati aceste leduri pentru a face un panou o sa va dati seama ca nu iesiti mai ieftin. Un producator de panouri pe led lucreaza direct cu producatorul de leduri si producatori de alte materiale aferente si face comenzi de 1000 + leduri pe care le cumpara probabil la jumatate de pret. Pe langa aspectul financiar mai se pune si problema gasiri acestor leduri binate cu specificatiile pe care noi le cautam.
Eu am inceput un proiect cu un panou dar care este destinat unui pc grow box cu maxim 20-25 de leduri calculand pretul acestuia am ajuns la 100-150 euro, asta cu top products bineinteles.
Deci nu cumparati leduri aiurea, ele o sa functioneze o sa cresteti ceva sub ele dar nu o sa fiti multumiti.
1. 7band ratio 100w LED grow light chip + 100w power driver + heat sink + fan + lens + power cord
2. voltage: 85-265V world-wide
3. Coverage: Φ1m(3.2sqm)@ 50cm
4. suggested hang height: 20-50cm from canopy
5. color spectrum: 660nm 630nm 600nm 440nm 470nm 730nm 380nm
6. beam angle: 90 degree
Pentru cei care se tem de multe lipituri sunt si solutii destul de simple de construit folosind LED arrays.
5000 lumeni 8000 lumeni
Build logs: http://www.circuitsathome.com/diy-2/high-power-led-grow-light-a-build-log
http://www.reddit.com/r/microgrowery/comments/1pxr0s/dyi_150w_led_panel_based_on_cree_led_same_lumens/
Par foarte accesibile chiar si pentru cei fara prea mari cunostinte de electronica. Hemp, chiar sunt interesat de parerea ta