What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

despre becuri

poi si surubelnita aia mica si galbena pentru ce este,calibrarea cum se face ca am cumparat solutie de calibrare de 7PH si solutie de stocare.In pamant?nu in apa care se scurge din ghiveci?Nu vreau sa il faram deci astept un raspuns exact cum se foloseste si cm se calibreaza,scz inca o data ca am postat aici.

poi si surubelnita aia mica si galbena pentru ce este,calibrarea cum se face ca am cumparat solutie de calibrare de 7PH si solutie de stocare.In pamant?nu in apa care se scurge din ghiveci?Nu vreau sa il faram deci astept un raspuns exact cum se foloseste si cm se calibreaza,scz inca o data ca am postat aici.
Nu mai e nevoie de raspuns,am gasit raspunsul pe youtube:D

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Salut,ai putea sa dai ceva detalii despre rasele pe care le folosesti?
[...]
Salutari.:tiphat:

1.E topic despre becuri, macar la modul relativ.
2.Citeste mai atent forumul, apropo de... rase.
3.Tu cand pui niste poze, cu un carton pe care sa scrie BlackRiver alaturi? Scuze daca nu le-am observat deja... :huggg:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Te rog spune-mi prietenosule unde sa pun pozele ca sa nu fie offtopic.
:huggg::comfort:

album, ceva...

nu e problema sa imi adresezi intrebarea pe un topic de al meu (care e unul singur) sau direct, desi am mentionat ce soiuri am pus anu asta prin jurnalul meu. in tot cazul, soiuri care nu se fumeaza pentru high, CBD Crew.

prompilicus

New member
Va salut dragi crescatori de rosii si altele :). Am izbutit in 3 zile sa termin de citit threadul asta si de pe acum o sa multumesc pentru cei 5 saci de carne torsionata din frigiderul meu.

Suprafata de crestere a rosiilor este de ~2.5x1m, 2m inaltime

Temperatura este de 5° C ziua si -5° C noapte (cele mai rele conditii, loc izolat de casa dar e lipit)

Plante: o sa plantez ~15 seminte din care 2 sunt pineapple exp nefeminizate si restul cu parere de rau seminte de floarea soarelui sarate (random) deoarece nu dispun de un buget prea mare Momentan. Obiectivul e sa raman cu 6 femele.

Mediu de crestere: ma gandeam la un hydro cu top feed cu T-uri si inele in mediu bile de argila de la growin (lava rock nu cred ca gasesc in ro) in net baskets (idee unde as putea gasi?), acestea la randul lor in galeti de ~15L cu scurgere intr-un bazin comun. O singura pompa de aer si o singura pompa de apa (sper ca ar ajunge). Planuiesc si un mini scrog cat sa nu depasesc cu prea mult suprafata planuita in care sa am macar 25000 lm/m²

Becuri: Momentan dispun de:
2x 36w cfl cald
1x 42w cfl cald
1x 26w cfl rece
1x 35w cfl rece
pe cel mai recomandat ar fi sa le tin pe colturi

Iar acum pentru prima intrebare :D. Planuiesc sa incep cu HID (mentionez din start ca nu am cea mai vaga idee de cum functioneaza un balast sau un igniter... Doresc sa iau un HPS de 400w sa zicem http://www.lohuis.ro/lampi-vapori-sodiu/lampi-vapori-sodiu-400w-e.40.html (cred ca ar fi de ajuns pentru prima data...daca nu, va rog dati-mi o palma si un loc de unde sa iau unu de 600w. Buba: nu stiu dupa ce sa ma uit cand ii caut igniter si balast, nici cea mai mica idee unde... Am citit pe la paginile ~10 cineva a recomandat o piata de la chibrit daca nu ma insel unde as putea gasi un set de 400w cu ~170 lei (2010). Nu am fost sa ma lamuresc ca sa nu raman cu buza umflata ca si informatia e cam outdated...Ar fi minunat sa raman sub 200 lei. ---

Buba 2 e legata de temperatura (cum poate v-ati gandit HPS-ul nu o sa aibe cool tube :)), o sa investesc ceva in izolarea camerei ca sa retina mai bine caldura si ventilatia o sa o fac cu in-outtake din casa (carbunel am gasit la un petshop cu 40lei/kg. daca filtrul il fac dintr-un tub de 10cm diametru si 0.6m lungime cam cat carbon mi-ar trebui sa acopar toata suprafata si ce sa pun sa o acopar? (citisem de la hempfield de ceva ce se baga in perne, ieftin :X ) ar fi suficient un ventilator http://www.dedeman.ro/ro/termice/ventilatie-climatizare/ventilatoare/ventilator-axial-tuburi-vents-125-vko1.html (suprafata camerei este de ~3.5x1.5 si ~2m inaltime.
Concluzie buba 2: pe timp de noapte sa opresc out-intake-ul ca sa se pastreze temperatura sa sa o las sa circule cu aerul din casa?

Buba 3: nu s-a discutat deloc despre paravan... unde as putea gasi aluminiu de tip:
GLWING20.jpg
? Chiar nu stiu ce sa caut... scriu foaie aluminiu si ma blochez... o sa ajungi sa imi iau foaie normala si o zdruncin putin (mai mult) cu ciocanelu.

Buba 4 (optional): ma gandeam sa fac un minicort in camera ca sa profit de lumina irosita dar nu reusesc sa gasesc un material... daca caut mylar imi sar buzunarele in sus. Daca pun folie de invelit cadouri (oglinda pe ambele parti din plastic) fac hot spots. Ma mai gandeam la materialu ala din care e facut aleza/musamaua pentru masa (un material glossy) dar nu stiu unde sa caut si banuiesc sa buzunarele nu o sa fie fericite de ce gasesc. Vreo idee?

Imi cer scuze pentru postul incredibil de lung si offtopic dar nu mai am frigidere ca sa deschid un topic propriu. Spor la rosii si toate cele bune.

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
salutare, bine ai venit.

in primul rand nu stiu unde mai gasesti tu -5 grade pe vremea asta in romania, probabil traiesti in un congelator. :D
apoi a trebuit sa sterg niste detalii despre un anume domn din postul tau, stii tu ce, ca deja aveam impresia ca ai venit aici sa faci reclame la politisti undercover.

si la ce probleme complexe ai tu, ar trebui sa iti deschizi un thread. ca de se mai baga 1-2 baieti cu alte probleme peste ce intrebi tu si ce raspund altii, n-o sa mai intelegi nimic.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salutare si vine ai venit !

Trebuie sa recunosc ca e de-a dreptul originala abordarea ta, iar problemele ridicate nu-s tocmai obisnuite.

E normal ca la inceput de drum sa te agati de informatii nu tocmai corecte sau utile, asa incearca sa iti faci un plan de bataie plecand de la 'cerere'. Vrei sa fie un grow perpertuu sau doar 'o lovitura' ? Daca vorbim de un proiect cu bataie lunga, nu ai nevoie de mai mult de 1mp pentru a-ti asigura mai mult decat necesarul de material de fumat. E o vorba din batrani care zice sa nu te intinzi mai mult decat e plapuma.
Sustin idea cu suprafata mica din mai multe puncte de vedere - in primul rand pentru o suprafata mai mare e nevoie de mai multa lumina, deci automat si un consum mai mare de energie electrica, iar asta se traduce in caldura generata - proportionala cu puterea consumata, deci o problema in plus de gestionat.

Sa pui cort intr-o camera destinata in exclusivitate grow-ului e ca si cum ai arunca banii pe fereastra, mai ales daca bugetul e limitat. O vopseala lavabila alba reflecta lumina mai uniform si mai bine decat orice mylar, la un pret mult mai mic.

Pentru reflector nu-ti trebuie neaparat tabla de aluminiu , poti folosi o foaie de tabla galvanizata de 0.5mm - disponibila la orice magazin de materiale de constructii, pe care o modelezi in forma de 'bat wing'. E si mult mai ieftina decat cea de aluminiu. In threadul 'Pune o intrebare, primeste un raspuns' i-am sugerat unui alt utilizator cum sa construiasca simplu un astfel de reflector : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=5978342#post5978342

P.S. Nu cred ca am sugerat cuiva sa foloseasca umplutura de perne ca sa izoleze termic un spatiu in care va functiona un HPS de sute de watti. Umplutura respectiva o recomandam ca izolatie fonica pentru a elimina zgomotul produs de extractor. Daca nu vrei sa ai probleme, singura izolatie pe care o poti folosi in combinatie cu HPS este vata minerala, care este ignifuga.

prompilicus

New member
imi cer scuze exploziv, am sarit calu :)) hemp, ma refeream la exteriorul filtrului de carbon (daca il fac DYI), sa pot folosi si vata sanitara? S-ar putea sa te copiez cu muffler-ul si cu silent box-ul extractorului :X . Cat despre perioada s-ar putea sa fie mai mult "doua lovituri" (~6 luni) dupa care totul demontat si pus la pastrare. Si cu balastul cum ramane? :(

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
balast gasesti unde au si hps-uri, adica la distribuitorii si importatorii de articole de iluminat. lohuis e unul dintre ei.
si e destul de greu sa faci 2 ture in 6 luni, cel putin nu fara experienta, clone si inca un spatiu pentru veg.
daca omu iti recomanda vata minerala si iti spune ca e ignifuga, cum ai ajuns tu la vata sanitara? ia da foc la o bucata de vata si vezi ce se intampla..

prompilicus

New member
scuze pentru neintelegere exploziv, vata minerala e perfecta pentru termoizolatie si o sa urmez sfatul folosind-o. Vata sanitara am intrebat daca poate fi folosita pentru acoperirea filtrului de carbune activ pentru a nu umple porii carbonilor cu molecule de masa atomica prea mare (sau macromoleculelor) ce ar putea fi oprite de un strat mai consistent de vata pentru a le prelungi timpul si randamentul de eficienta a carbunilor. Izolatia in poza de mai jos:
4_jr_Carbon_Filter_GALLERY.jpg

Din ce am scormonit pe site-ul celor de la Lohuis am gasit 3 balasturi de 400w: Balast B2 400W HS Electrostart, Balast B2 400W HI Electrostart, Balast B2 400W Mercur Electrostart. Cel mercur presupun ca nu e bun deci il eliminam din starat. HS (MHIP) si HI (MHI) in descrierea lor nu apare HPS, deci banuiesc ca tot nu ma uit unde trebuie... Mai jos pozele celor 2:
Balast_B2_400W_H_4c02e701ee6cc.jpg

Balast_B2_400W_H_4c02e6e145f7b.jpg

O sa incerc sa evit sa mai postez link-uri la distribuitori ca sa nu mai fac reclama. stima

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Materialul de care vorbeam este de fapt un filtru pentru hota. Se gaseste la magazinele de electrocasnice sau chiar prin hypermarketuri ; sunt mai multe marci pe piata, dar oricare din ele e bun pentru asta :

L_2438.jpg

large.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
scuze pentru neintelegere exploziv, vata minerala e perfecta pentru termoizolatie si o sa urmez sfatul folosind-o. Vata sanitara am intrebat daca poate fi folosita pentru acoperirea filtrului de carbune activ pentru a nu umple porii carbonilor cu molecule de masa atomica prea mare (sau macromoleculelor) ce ar putea fi oprite de un strat mai consistent de vata pentru a le prelungi timpul si randamentul de eficienta a carbunilor. Izolatia in poza de mai jos:
View Image
Din ce am scormonit pe site-ul celor de la Lohuis am gasit 3 balasturi de 400w: Balast B2 400W HS Electrostart, Balast B2 400W HI Electrostart, Balast B2 400W Mercur Electrostart. Cel mercur presupun ca nu e bun deci il eliminam din starat. HS (MHIP) si HI (MHI) in descrierea lor nu apare HPS, deci banuiesc ca tot nu ma uit unde trebuie... Mai jos pozele celor 2:
View Image
View Image
O sa incerc sa evit sa mai postez link-uri la distribuitori ca sa nu mai fac reclama. stima

e foarte greu sa Afli raspunsul la aceasta intrebare. nici google nu stie! :)

HS - HPS
HI - MH
Ideal ar fi ca ballastul sa suporte ambele modele de becuri. Pe cand cumparam de la ei acum cativa anisori, lohuis aveau atat ballast lohuis HS-HI, cat si ballast Philips HS-HI.

weed99

Member
vreau sa tin si eu 3-4 plante 2 sapt la vegetatie indoor, dupa care sa le mut direct in pamant afara

un cub de 40 cm ar fi spatiu maxim cat le pot oferii
ma gandeam sa iau 1-2 becuri cfl total 40-80 w maxim 50 lei buget pentru becuri
ce imi recomandati?

p.s. am citit aproape jumatate din topic dar nu am ramas nici cu 20% cred din ce am citit,stau cam prost cu memoria in general,poate am neuronii cam prajiti, asa ceva idei am acum si am aflat de aici multe lucruri interesante,forumul asta deja da dependenta,aflu curiozitati din toate domeniile

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cam mult totusi 80w pentru un cub de 40 cm. iti va trebui ventilatie serioasa. poate si un stingator pe aproape.. vorba lu hemp. :)

maxim 2 x 25 w si cel putin un cooler serios de pc iti recomand pentru proiectul tau. 2 saptamani nu e mult, in ghivece de 500-1000 ml au loc 4 plante sub 2 becuri de 20-25w numai bine.

MAPDMI

New member
Sunt la primul grow !!! ... sunt in faza de documentare ......Am mari probleme cu lumina nus ce sa cumpar ....am un spatiu de 1.40 inaltime..2 pe 2 m L- L ..... Am inteles ca HPS trebuie puse cam pe la 80 cm de planta , deci nu am spatiu de Hps.... as tinde spre CFL-uri .... spre un kit complet care sa il bag direct in priza ... nu ma pricep la electrica deloc :-?? ..... si nu vreau sa apelez la cinva ...... Dispun de vro 6 mil pt iluminarea lor .... vreau sa pun in jur de 4 5 plante in grow .... puteti sa-mi sa ma ajutati din experienta voastra plz :) :D.....

MAPDMI

New member
(link cfl 250w) Daca iau 2 dastea....(link ballst 250w) un dasta ....niste fire ............ Poate cineva sa-mi explice um se face un sistem de iluminat de la 0 .....Cu CFL....si ce mai trebuie pana in 6 maxim 7 mil :D <3

Last edited by a moderator:

Latest posts

Latest posts