What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

De unde cumpar seminte?

tupac99

Member
salut,
as avea si eu o intrebare... cum poti pastra semintele care nu au foste germinate pt vara viitoare? vre`o modalitate de a le pastra? mersi

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e vorba doar de un an intr-un loc uscat, racoros si ferit de lumina, eventual cu niste dessicant.

baranga

Member
de ce ai merge la coffeshop pentru seminte? :D
Simplu , mergi la barney , sensi sau la buldog si cumperi seminte produse de ei ;) , la fel si la greenhouse ... si ca astia mai sunt .. aproape toate bancile de seminte din olanda , detin minimum un coffee
shop

tupac99

Member
prelungitor... astept :d eu din romania am luat de la ###, dar am auzit ca nu sunt chiar asa safe :D

Last edited by a moderator:

mike1983

Member
Nu va recomand sa comandati din Ro.De curand am dat eu comanda de pe ### punct ro , am dat comanda cu alte date bineinteles , iar militia sub acoperire mi-a facut panda cand am ridicat coletul de la curier.Deci site-urile din ro sunt monitorizate 100%.De atunci sunt cam in teroare putin , nu ma gandeam ca am sa patesc asa ceva.

Last edited:

itsmehigh

Member
Nu va recomand sa comandati din Ro.De curand am dat eu comanda de pe ### punct ro , am dat comanda cu alte date bineinteles , iar militia sub acoperire mi-a facut panda cand am ridicat coletul de la curier.Deci site-urile sin ro sunt monitorizate 100%.De atunci sunt cam in teroare putin , nu ma gandeam ca am sa patesc asa ceva.

Nasol man. Detaliaza si tu putin, ai fost la sediu la curier? Sau pe strada? Ce firma de curierat?

L.E.: te poti astepta si la scenarii de astea, dar ai folosit alte date, ma gandesc ca numar de prepay, eu zic ca n-are rost sa stai in teroare, mai ales daca locuiesti intr-un oras mai mare ( daca stai la sat, poate fi problema!! ). gandeste-te asa, te-au vazut ca ai ridicat coletul, dar au date false, ce sa faca? sa iti faca poze? si ce sa faca cu ele? sa se stearga la cur?

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cert e ca nu e primul de pe forum care a patit asta. Cand era doar unu puteam sa zicem ca i s-a parut, acum nu mai e cazul.

mike1983

Member
De parut nu mi s-a parut.Chiar am fost filat cand am ridicat coletul.Firma de curier este Cargus.Dupa ce s-a intamplat treaba asta a doua zi si a treia zi un logan de civili au facut filaj in cartierul unde s-a ridicat coletul.Comanda a fost facuta cu un alt laptop cu adresa de mac schimbata , conectat la wireless prin oras.Cunosc masina cu care se face filaj , probabil sunt mai multe dar asta o stiu sigur , l-au mai prins pe unul odata cand isi facea tigare in masina si ei cand i-au facut flagrant cu aceasta masina i-au facut.In fine , la comanda am folosit alt telefon cu o cartela prepay , alt nume logic.Alta adresa.Sper sa nu fi apucat sa imi faca poze ca totul s-a intamplat din scurt , nu a durat 10 sec pana am ridicat coletul.Va dati seama ca stau cu ceva teroare acum.M-am oprit din toate activitatile si nu stiu daca am sa ma mai apuc mai ales ca sunt in vizorul lor acum.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mie imi place ca atunci cand le ziceam la baieti ca asta va urma cand vanzarea de seeds a aparut in romania, majoritatea radeau, imi ziceau ca-s panicat (probabil in mintea lor ziceau ca is si nebun). Imi pare totusi bine ca nu i-am ascultat si nu am riscat sa cumpar echipamente sau seminte din romania, ma simt mult mai linistit acum. Mai ales ca mi s-a confirmat de ceva ori pana acusi ca baietii astia undercover is foarte la curent si interesati de astfel de magazine.
Acusi, ca si pana acum, doar mi-am spus parerea, ce face fiecare cu banii si libertatea proprie nu ma priveste. Eu personal nu am nimic de castigat sau pierdut, dar cei care risca cu siguranta trebuie sa se gandeasca bine inainte de a face asta.

mike1983

Member
Eu unul am crezut ca daca o sa comand de pe alt nume , alta adresa , etc nu am sa intampin vreo problema.Nu m-am gandit niciodata ca vor face filaj sa vada cine ridica semintele.Ma gandeam ca daca e sa verifice ceva vor verifica de pe ce nume si ce adrese s-au dat comenzi.Asta e , m-am inselat.Un lucru e clar , toate site-urile vechi sunt super monitorizate.Probabil site-urile noi sunt de incredere dar doar pana afla si militia de ele.Asa ca sfatul meu este sa nu cumparati din Ro.

Cincila

Member
ba baieti dupa cum stiti si eu am fost filat cand am luat din ro,acum 3 zile au intrat baietii la 6 dimineata ,nu au gasit nimic ,daca a-ti luat semintele din ro ,arunca-le sau du-le la cineva cat despre echipament baga-le undeva si lasa-le acolo
mi-au intors casa pe dos si au lasat si asa dmz-eii mamii lor

Cincila

Member
si nu doar la mine la mai multi cu care doar am vorbit si nu despre asta ,au spus ca de unde am luat semintele am luat bine,cat de scarbe sa fie... deci baieti mai bine da-ti cu 200 de lei mai mult dar stai lejer mai ales ca din afara ai pachete care sunt muuult mai safe
asa ca aloha maria ioana pentru mine

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca n-au gasit nimic poate ar fi cazul sa citesti codul de procedura penala si sa-ti iei un avocat.

Cincila

Member
am citit acolo ca perchezitia se da pe probe temeinice ,si din moment ce nu au gasit absolut nimic sunt nevinovat pentru ca gasirea semintelor germinate face proba principala
atat timp cat eu nu am crescut si doar am ridicat un pachet care nu e ilegal ma face nevinovat din punctul meu de vedere.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bun, in cazul asta ai dreptul sa primesti despagubiri pentru stricaciunile cauzate, atat cele materiale, cat si cele psihice. Aici se face diferenta intre organele legii din romania si din alte tari. In alte tari se poarta frumos cu tine si cand esti 1000% vinovat. La noi, te trateaza ca pe un cacat si cand esti nevinovat. Si asta se intampla pentru ca lumea accepta aceasta situatie, in loc sa ii puna la plata, si la dat explicatii. Daca ar primii constant cereri de despagubiri pentru aceste descinderi ilegale, aproape sigur ca toti cei implicati se vor gandi de cateva ori inainte sa le mai aprobe/execute in viitor. De s-ar fi intamplat treaba asta in orice tara civilizata, ti-ar fi reparat usa si toate stricaciunile pe cheltuiala lor fara sa le ceri asta, si s-ar fi lasat cu cereri de scuze in public. Treaba e .. ca nu prea se intampla. Numai la noi se autorizeaza descinderi de baza la cereri neoficiale, fara sa se treaca prin toate etapele necesare. Ma rog, cred ca se mai intampla si prin tari conduse de diversi dictatori, dar nu e nevoie sa ne mai comparam cu astfel de situatii.

cadavruslos

Well-known member
bai nene unu la mana , nu au cum sa descinda la tine in casa pe simplu motiv ca ai cumparat u seminte din romania , nu au probe , ai fost filat ca ce , esti diler ? te-a facut cineva vreun saispe ? ai fost filmat cu minicamera in timp ce videai ? Am un prieten care a fost saltat cu 26 de plante in casa akm , omu vindea , un bun tov care isi lua de la el a fost prins in masina in timp ce rula un cui in parcarea unui supermarchet la inchidere , era parcarea goala si dintr-o prostie , un simplu control ca li s-a parut suspect badigarzilor ce cauta acolo dupa inchidere au chemat politia , si l-au prins in timp ce rula un pai , apoi acesta la dus la dealerul care avea si plantele in casa , a pus totul la cale cu garda si i-a facut saispe , cu camera in piept direct si cu bani marcati , dar ca sa intre peste tine asa cum spui u cincila mi se pare cam deplasat , nu se ofera mandate de descindere frate doar pt suspiciuni ... . A daca au dovezi solide incriminatoare impotriva ta si martori atunci da , dar doar pt niste seminte si fara a stii siguri ca u chiar detii plante nu cred ca au cum sa descinda la adresa ta ... in fine ...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Imi place cum este prezentat ala care a facut 16 ca "un bun tov".. Sa tot ai tovarasi de astia.. NOT!
Cat despre cum sa justifici o descindere in ro.. se ia un consumator, care are legatura sau nu cu tine, se baga spaima in el. Se intreaba: "Asa e ca ai cumparat iarba de la X-ulescu?"
Ala speriat si nepasandu-i prea mult de tine o sa zica ce-i pica lui mai bine la momentul ala. Daca vrei sa ai un dosar "beton", iei mai mult martori de astia..
Apoi ai "dovada" ca X-ulescu vinde iarba, si ca o cumparat seminte. Suni un prieten judecator, sau chiar un procuror: "Salut ba Cornele, am si eu un baiat care vinde iarba, vreau sa intru peste el. Ma rezolvi si pe mine de-un mandat?" ..
Si nu-s povesti, adica chiar s-au intamplat si cel mai probabil inca se intampla treburile astea. Ca mai or exista si oameni corecti pe lumea asta care isi fac treaba ca la carte, da, e foarte posibil, dar in general aia care au puterea si pilele necesare taie si spanzura in tara noastra. E mai usor sa repari din urma niste greseli in un dosar unde apar probleme si esti tras la raspundere legat de el, decat sa faci 10 dosare ca la carte. Si ghiciti cine o sa aiba prima mare mare la final de luna, an, cariera dintre cei corecti si cei care ocolesc legea..

Last edited:

cadavruslos

Well-known member
Imi place cum este prezentat ala care a facut 16 ca "un bun tov".. Sa tot ai tovarasi de astia.. NOT!
Cat despre cum sa justifici o descindere in ro.. se ia un consumator, care are legatura sau nu cu tine, se baga spaima in el. Se intreaba: "Asa e ca ai cumparat iarba de la X-ulescu?"
Ala speriat si nepasandu-i prea mult de tine o sa zica ce-i pica lui mai bine la momentul ala. Daca vrei sa ai un dosar "beton", iei mai mult martori de astia..
Apoi ai "dovada" ca X-ulescu vinde iarba, si ca o cumparat seminte. Suni un prieten judecator, sau chiar un procuror: "Salut ba Cornele, am si eu un baiat care vinde iarba, vreau sa intru peste el. Ma rezolvi si pe mine de-un mandat?" ..
Si nu-s povesti, adica chiar s-au intamplat si cel mai probabil inca se intampla treburile astea. Ca mai or exista si oameni corecti pe lumea asta care isi fac treaba ca la carte, da, e foarte posibil, dar in general aia care au puterea si pilele necesare taie si spanzura in tara noastra. E mai usor sa repari din urma niste greseli in un dosar unde apar probleme si esti tras la raspundere legat de el, decat sa faci 10 dosare ca la carte. Si ghiciti cine o sa aiba prima mare mare la final de luna, an, cariera dintre cei corecti si cei care ocolesc legea..

Asa cum zici u explo da, cu martori si cu dovezi ca vinzi , dar doar din simplu motiv ca stie ala sa zicem prin absurd ca ai cumparat u seminte , si nu are nici o proba , si sa zicem de ex ca te-a filat cand ai ridicat coletu prin absurd , de unde poate sa dovedeasca el cand o sa aiba nevoie de mandatu de perchezitie ca u ai ridicat un colet cu seminte de cannabis si nu de rosii ? A , in cazu incare vinzi si l-a turnat pe vreunu care cumpara de la tine si te baga ala la inaintare , si iti face filaju cu garda , da asa mai zic , dar doar pe presupuse asa cum sa spus mai sus nu prea cred ca merge , si faza cu tov era asa , nu era tov de-al meu , asa l-am numit eu , ca doar nu dadeam nume :)) in fine unii sunt si prea panicati , gata vede o masina alba un logan cu doi indivizi , sunt suspecti frate , sunt de la garda, deci astia clar sunt dealeri ,ca altfel frate atata timp cat nu au dovezi clare impotriva ta , doar pe baza unor presupuse asa zise incalcari ale legi nu prea vad cum s-ar intampla asa o nenorocire..