What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Cum am inceput eu...

Status
Not open for further replies.

Dl Green

Member
Dulapul:
1.Achizitionat sh,dimensiuni 80x47x180 h ,pret 150 lei
2.Unitate pc orizontala cu sursa 400w, sh,pret moca(statea degeaba prin casa).
3.Igniter+Balast Philips 250 w pt HPS,cumparate de la Can&Power(depozit Colentina) ,pret 150 lei.
4.Bec MH 160 w Osram + Bec HPS 250 w Lohuis,cumparate de la Bricostore,pret MH 30 lei+40 HPS=70 lei.
5.Fan Controller Zelman pt 6 ventilatoare,cumparat de la Oktal Computers,pret 155 lei.
6.Ventilatoare Pc x 5 buc ,de 80 mm,de la Pc Garage,pret 5x10=50 lei.
7.Ventilator baie 100 mm,luat de la Mr Bricolage,pret 38 lei.
8.Geam securizat 6 mm,comandat de la Securit S.A,pret 50 lei.
9.Tevi si fitinguri de 75 mm pt instalatii de canalizare,cumparate de la Mag Somes,pret 44 lei.
10.Tavi inox X 3, pt reflector,achizitionate de la Billa,3x10=30 lei.
11.Fire,bride pt prindere,suruburi,profile aluminiu,hartie,silicon,stechere,dulii pt bec,prelungitoare,termometru,higrometru si alte maruntisuri,cumparate de la Bricostore,pret 150 lei

In aceasta noua cutie voi baga planta muma(sambure de la un prieten,nu stiu ce strain este) si cele trei clone ,prinse, ale ei.
*Prima problema cu cutia este data de temperatura mare...cata vreme era neagra ,fara hartia alba ce se vede acum, temp statea pe la 27 grade C....iar acum sta pe la 34 :dunno:
Ma gandeam ca avand atatea ventilatoare plus geamul despartitor o sa le pot tine lejer aproape de geam....spanac !

Fetele mele par destul de ok deocamdata pt ca le-am asezat mai jos,mai la racoare....dar pe viitor,pe unde ziceti sa main umblu?ventilatoare in plus,sau.... ce?

Poze de la locul faptei si cu inculpatele

Attachments

• DSC02227.jpg
    DSC02227.jpg
    55.6 KB · Views: 39
  • DSC02230.jpg
    DSC02230.jpg
    50.3 KB · Views: 42
  • DSC02235.jpg
    DSC02235.jpg
    46.5 KB · Views: 44
  • DSC02237.jpg
    DSC02237.jpg
    59.4 KB · Views: 38

Dl Green

Member
Sper ca nu deranjez lumea cu atatea poze.....

Attachments

• DSC02239.jpg
    DSC02239.jpg
    56.8 KB · Views: 40
  • DSC02243.jpg
    DSC02243.jpg
    58.9 KB · Views: 40
  • DSC02244.jpg
    DSC02244.jpg
    62.9 KB · Views: 43
  • DSC02245.jpg
    DSC02245.jpg
    57 KB · Views: 39

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
metalul transforma lumina in caldura.. poate de aia e cald acolo..
si geamul ala nu prea isi indeplinseste rolul daca nu ai un ventilator care sa traga direct de acolo aerul sa il dea afara.

mh-ul nu are balast?

felicitari, ai lucrat foarte frumos, sa vedem ce iese acum..

Dl Green

Member
Si ultimele pe seara asta....

Attachments

• DSC02250.jpg
    DSC02250.jpg
    57.3 KB · Views: 42
  • DSC02248.jpg
    DSC02248.jpg
    67.2 KB · Views: 34
  • DSC02247.jpg
    DSC02247.jpg
    54.3 KB · Views: 33

ganjamind

Member
nu deranjezi pe nimeni,din contra...la cat mai mult.
o chestie ce tear puea ajuta cu temp.
ventilatorul ce scoate aerul afara trebuie sa fie sus sau cat mai aproape de bec deoarece trebuie sa traga aerul cald afara,daca este jos nu faci nici un vb ta "spanac" deoarece va atrage si aerul cald de sus si iti va da peste cap temperatura...plus ca,curentii de aer cald nu is tocmai ok.
daca outtake-ul este pozitionat ok...nush cum sa te ajut :(

ganjamind

Member
o chestie...taie portiunile frunzelor afectate de arsura.
si o alta...lst-ul nu a fost tocmai ok facut,acesta trebuie facut circular,frunzarisul nu trebuie sa fie atat de evaziv ca si al tau,in rest esti ok :)

Attachments

• low-stress-training.jpg
    low-stress-training.jpg
    58.2 KB · Views: 49

dalin

Member
parerea me e sa scoti unitatea aia de acolo ca da caldura ...chiar daca nu iti vine sa crezi si sa il mai ridici un pic....o sa imi dai dreptate ...o sa vezi la termonmetru si iati un tub din ala de plastic are la bricostore la veceuri e unu dreptunghiular su unu rotund i-al pe ala rodund si dul de la ventilatorul de baie pana in fata hps si il prinzi de tabla aia cu gaura in jos.....si sa vezi atunci ce cadura scoti

Dl Green

Member
Cred ca voi mai cumpara inca o sticla,normala de data asta, pe care sa o pun la cativa cm de cea securizata si sa incerc sa izolez si mai mult reflectorul de restul cutiei....sa fac un fel de geam termopan...daca in prima faza nu da rezultate in scaderea temp atunci voi incerca sa ii pun ventilatie chiar intre cele doua geamuri,o sa ma mai gandesc in noaptea asta cum sa fac.

Dl Green

Member
metalul transforma lumina in caldura.. poate de aia e cald acolo..
si geamul ala nu prea isi indeplinseste rolul daca nu ai un ventilator care sa traga direct de acolo aerul sa il dea afara.

mh-ul nu are balast?

felicitari, ai lucrat foarte frumos, sa vedem ce iese acum..

Pai am un ventilator care sa traga aerul de acolo....chiar cel de baie(mare zic eu,se vede in poza in stanga sus langa reflector) + un intake pasiv conectat la o teava lunga pana jos ca sa poata trage pe acolo aerul cel mai rece.
Mh-ul este de 160 w si nu are balast,cele doua becuri sunt puse pe circuite separate:HPS-ul cu balastul sau si MH-ul,simplu,direct in priza.
Nu inteleg ce vrei sa zici cu metalul...te referi la metalul reflectorului?

ganjamind

Member
se vede in poza in stanga sus langa reflector
acel ventilator ce ar trebui sa scoata aerul cald isi face treaba pe jumatate deoarece este amplasat gresit.
Este amplasat deasupra reflectoarelor din inox ceea ce inseamna ca acestea reflecta caldura in jos si oarecum protejeaza termic acel ventilator...
Ca sa fie eficient 100% trebuie amplasat sub reflectoare.

boltzar

Member
Munca multa, frumos!
In primul rand, becul ala de 160w e MV, nu MH. Adica vapori de mercur, il poti arunca din start, nu foloseste plantelor deloc.
Scoate si folia aia de aluminiu de acolo!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
asta ma miram si eu ca nu am mai auzit de mh fara ballast, dar nici de MV nu stiam daca au ballast sau nu..

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Metalul absoarbe un procent foarte mare din lumina si o transforma in energie termica. Apoi ventilatorul tau trage toata caldura pe care o degaja metaluil din cutia ta.
Ce inseamna asta? Ca ai o aeroterma cu plante inauntru.

Vopseaua alba mata este un inlocuitor net superior.

Dl Green

Member
Update: Am mai rezolvat putin din problema temperaturii ridicate adaugand inca un ventilator de 140 mm care sa raceasca hps-ul si unul ceva mai mic care sa bata spre varful plantelor.Temperatura mi-a scazut cu aprox 5 grade ,acum in growbox, am undeva pe la 28 grade....din pacate umiditatea nu vrea de fel sa stea cum ar trebui,este undeva pe la 20-30% cu becul aprins si se duce pana la 70-80% pe intuneric.Din cand in cand(de doua ori pe zi) le mai pulverizez apa pe frunze si in cutie....nu sunt sigur daca le face bine sau rau....incerc doar sa compensez umiditatea scazuta.De astazi le-am bagat in floare 12/12h si sunt super curios de rezultate.
Acum,va rog,doua sfaturi privind viitorul meu guerilla grow...as vrea sa pun fete in doua locuri si avand in vedere ca sunt incepator as vrea sa-mi recomandati doua strainuri bune pt sudul tarii noastre...eventual daca stiti din propie experienta ar fi cu atat mai bine.
Acum,cateva poze cu modificare facuta si mamica cu fetele ei orfane cu tot.Doua dintre ele ,dupa cum se poate vedea,au luat bine la crescut...cea din mijloc ceva mai putin dar promite....sunt foarte curios sa stiu ce cresc dar probabil ca pana nu se va vedea ceva bud,mai greu de ghicit.....salut si stay green :)

Attachments

• DSC02266.jpg
    DSC02266.jpg
    71.7 KB · Views: 44
  • DSC02265.jpg
    DSC02265.jpg
    53.4 KB · Views: 37
  • DSC02264.jpg
    DSC02264.jpg
    56.5 KB · Views: 37
  • DSC02262.jpg
    DSC02262.jpg
    61 KB · Views: 38

Dl Green

Member
ce e aia de pe ghivece? staniol? sigur e indicat?

Da,staniol este...l-am pus acolo ca sa nu patrunda lumina la radacini,pe post de ghivece avand niste pet-uri taiate.Nu m-am gandit ca ar afecta ceva,pur si simplu il aveam la indemana si cam atat.
Totusi o sa va rog sa ramaneti la subiectul topicului fara intrebari inutile...multam

ganjamind

Member
ptr a mentine umiditatea ridicata la un procent decent iti recomand un vas plin cu apa descoperit in grow...
apa se va evapora continuu si ti se va ridica umiditatea destul de mult.
perfect ar fi sa ai o pompa de oxigen(de acvariu) astfel umiditatea creste mult mai mult deoarece apa se evapora mai repede (testat)

Status
Not open for further replies.