What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Cum am inceput eu...

Status
Not open for further replies.

kyddye

Member
i think you have a point somewhere.
si eu la fel. nu stiu ce strain cresc dar, invat ceva din asta iar apoi o sa cresc ceva de "rasa":bump:

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ahhhhh....clonarea si neintelegerile de pe forumuri....happy times...
Clonarea e un proces interesant. Aproape toata lumea are o metoda diferita, dar toate au ceva in comun. Tare am impresia ca am mentionat ceva despre clonare, asa ca ma voi abtine de la un post prea lung.
dar intrebarea e buna si raspunsul nu ar trebui sa te surprinda: Da, in floare clonarea este mai dificila si uneori aproape imposibila. In primele doua saptamani de floare planta mai da o explozie de crestere a radacinilor dar si a masei vegetale. Lucru care poate fi observat si dupa fiecare transplant. Dar dupa acele 2 saptamani planta nu mai creste ci doar pune toata energia in dezvoltarea de bud sau seminte.
Acest lucru ar putea indica o mica schimbare chimica in planta. Si nu, nu am nici o sursa care sa confirme aberatiile mele, ci doar presupun pentru ca nevoile plantei, in materie de nutrienti si dezvoltare, se schimba.
Deci, daca cele scrise mai sus sunt corecte, ar fi logic ca sa asumam ca absenta hormonilor de crestere si dezvoltare de tesust non-esential inmultirii genetice a plantei, ar ingreuna masiv procesul de clonare.

Si nu, daca nu ai seminte de firma nu inseamna ca esti un cultivator inferior ci doar poate predispus pa surprize din partea unei genetici de provenienta total necunoscuta.

Iar la clonele alea, eu as avea grija ca pamantul sa fie ud, le-as pune cate o pungutza deasupra, le-as pulveriza cu apa si le-as pune departe de orice expunere la lumina directa prea puternica. Chiar daca ar avea nevoie de mai mult de 2 saptamani ai sanse sa functioneze ;)

Dl Green

Member
Multumesc Gantz,va voi tine la curent cu dezvoltarea clonelor si cu un proiect de growbox pe care voi incerca sa-l fac cat mai profi.

sznake

jarhead
Intradevar nu stiu de unde provin samburii pe care i-am sadit dar asta nu inseamna ca ma incadrez in vreo categorie inferioara al cultivatorilor ...
Stai linistit ca statutul tau de "cultivator superior" nu a fost nici o secunda in pericol, n-a zis nimeni ca ai fi "inferior" in nici un fel, precum ai sugerat tu ca as fi eu sau "fratii mei".. :)

Numai succesuri iti doresc! :tiphat:

Dl Green

Member
A mai folosit cineva pana acum folie tip "oglinda"(luata de la o florarie) pt tapetarea peretilor growboxului?Am un dulap nou cumparat pe care vreau sa-l transform pt Maria si nu as vrea sa-l stric vopsindu-l.Am tot cautat mylar dar nu prea am gasit si am optat pt optiunea cu folia asta....pareri?

VanVulpen

Well-known member
Veteran
am folosit dar nu recomand, am avut temperaturi prea mari din cauza ei si din ce am citit se pare ca nici din punct de vedere al reflexiei nu e stralucita... mai degraba ai putea sa-ti tapetezi dulapul cu hartie alba :2cents:

A mai folosit cineva pana acum folie tip "oglinda"(luata de la o florarie) pt tapetarea peretilor growboxului?Am un dulap nou cumparat pe care vreau sa-l transform pt Maria si nu as vrea sa-l stric vopsindu-l.Am tot cautat mylar dar nu prea am gasit si am optat pt optiunea cu folia asta....pareri?

ganjamind

Member
folia tip oglinda sau acea folie de aluminiu de la alimentara nu este buna deoarece produce niste "hot spoturi" sau puncte calde...ea transforma lumina in caldura si nu o reflecta precum ar trebui...astfel ca e bun iarna cand ai temp scazuta in grow box dar vara mai bine pui niste coala lucioasa alba precum a spus si don Van.
@Van Vulpen..de la tine am deprins primele cunostinte despre grow...pe un alt forum romanesc facut de un anume khiri... de acolo ai disparut subit...cu o mare cantitate de informati....
bine te-am regasit.!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eram si eu pe forumul acela si am plecat odata cu vulpea. din pacate ne invadasera cocalarii.

ganjamind

Member
stiu si de tine imi amintesc.
tu erai usor mai rezervat,Van ne ametea si cu poze...pe atunci nu credeam sa reusesc si eu ceva...
"Dialogurile" dintre voi erau cele mai apreciate,dupa plecare am ramas o mana de oameni ce incercam sa tinem "miscare" in picioare...cocalarii au continuat sa vina...si pe langa ei si inca vre-o 2 membri mai cu experienta.
Oricum inceputul alaturi de voi l-am avut!
Tnx 4 that!

Dl Green

Member
Salut,nu am mai intrat de ceva vreme pe aici dar am fost ocupat cu noul growbox pe care sper sa-l termin in seara asta si sa pun cateva poze cu el, (tot nu am reusit sa aflu cum sa se vada pozele in postul meu), si cu resuscitarea clonelor taiate acu 3 sapt(am ramas cu 3 din cele 4 taiate si sper sa nu mai am probleme cu ele).

Am renuntat la ideea cu folia tip "oglinda" si am ales sa pun hartie alba mata deocamdata.....asa ca cine vrea 100 de folii oglinda sa dea un semn :D .

Cele mai mari framantari in ultima vreme le am pt cumpararea unor seminte de pe net.In principiu cred ca m-am hotarat sa iau de la green house:
-pt outdoor(BigBang ,AMS si Arjan's Haze#1... feminizate)
-pt indoor(White Widow si White Rhino feminizate si ele)

*Ascult orice opinie despre ele si alte recomandari daca aveti.

Ideea ar fi ca in max doua sapt sa le pun la incoltit si veg si prin iunie sa le dau afara.

arigog

Member
hmmm... Arjan's Haze#1 nu cred ca are sanse afara sa termine (..cel putin daca vrei sa o cresti pe meleagurile mioritice romanesti), pt outdoor strainurile cu 8 sapt de flowering ar fi mai degraba o alegere buna

ganjamind

Member
green house este o alegere f buna...
inainte sa ma incurc eu cu un strain de la ei am auzit numai lucruri rele....
Am avut totusi placuta surpriza sa dau peste un strain extraordinar,rezistent la schimbari de temp si chiar intreruperi de lumina...buzzi rasinosi plini de cristale...albi aproape in intregime...
O sa o pun si outdoor anul asta...planta este A.M.S

C

cannabis god

Am renuntat la ideea cu folia tip "oglinda" si am ales sa pun hartie alba mata deocamdata.....asa ca cine vrea 100 de folii oglinda sa dea un semn :D .
nu inteleg de ce te complici cu hartie.o sa te caci pe tine pana o lipesti.iti cumperi o pensula si putina vopsea lavabbila alba,si aia-i treaba.succes!
ps.boxul e mare?
ps2.zi-mi in cat timp ai lipit hartia.
pace!

E

evilkid

nu inteleg de ce te complici cu hartie.o sa te caci pe tine pana o lipesti.iti cumperi o pensula si putina vopsea lavabbila alba,si aia-i treaba.succes!
ps.boxul e mare?
ps2.zi-mi in cat timp ai lipit hartia.
pace!

hartia o lipesti f ushor... iei un lipici de hartie solid si faci treaba imediat :)

C

cannabis god

lipiciul solid de hartie la caldura se intareste si o sa cada toate hartiile alea lipite cu lipici solid de hartie.:D

Dl Green

Member
Abia aseara pe la 2 AM ,am reusit sa termin cu hartia....a mers greu tare si nu sunt foarte multumit de cum a iesit.Am folosit banda dubla adeziva si niste scoci transparent.Nu am vrut sa stric dulapul cu vopsea dar cred ca la un moment dat o voi face.Nu stiu daca vopseaua lavabila prinde pe palul asta furniruit.
Dulapul l-am luat sh cu 150 lei si are dimensiunile 80 X 47 X 180 h.Diseara poze si toate detaliile despre el si chestiile pe care le-am cumparat....cred ca timp de luna am tot strans lucrurile ce mi-au trebuit si apoi vreo 3-4 zile legate ca sa-l termin.....

SandalE

Member
Puteai folosi banda de hartie :D lasai unpic de spatiu intr.e ele sa poti lipi de birou si ata ete ! Bafta ! Asteptam poze

Dl Green

Member
scuze ,incercam sa atasez pozele sa apara in text.....dar nu reusesc se pare,nu inteleg optiunile forumului asta.....deloc

Attachments

• DSC02219.jpg
    DSC02219.jpg
    60.2 KB · Views: 35
  • DSC02223.jpg
    DSC02223.jpg
    48.1 KB · Views: 29
  • DSC02224.jpg
    DSC02224.jpg
    55.3 KB · Views: 33
  • DSC02226.jpg
    DSC02226.jpg
    67.6 KB · Views: 36
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru un plus de stealth ai putea baga si timerul in cutie sau pe spatele ei..

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts