ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
N-are treaba, maxim o sa le dea cate un pistil intamplator pe la noduri. Dar raman in veg. Si e foarte bine pentru ca stii ca is deja mature si gata pentru a incepe inflorirea odata ce scad orele de lumina.
eu am fost weekendu asta sa-mi sap gropile,mi-am rupt spatele. haha.Undeva prin mai o sa imi mut si eu marioarele afara, pana una alta astept sa-mi ajunga semintele.
pui 50 plante si speri sa nu ti le manance pe toate..
Optim ar fi sa le vegetezi indoor totusi, pentru ca afara nu toate vor germina si nu toate vor reusi sa domine vegetatia din jur. Ca sa te alegi cu 50 plante ti-ar trebuie mult mai multe seminte.. sute!
Cu pusca mai mult cauti belele decat solutii. Un spray anti-ursi nu strica totusi sa il ai la tine..
Neavand experienta in outdoor ma gandeam sa pun ca soi normal niste Moby DIck,am inteles ca e destul de rezistanta si usor de crescut.
A mai crescut cineva acest soi?Sau aveti ceva recomandari soiuri outdoor?
Nu neaparat. Totusi, poti sa ai grija sa fie pamantu afanat, poate cu putin perlit in el, poate si cu niste apa langa, just in case ca e seceta... Rata de germinare la canepa, daca ai samanta buna, nu e rea. Mie cred c ami-au iesit 1:10
Am citit pe undeva,cu ceva timp in urma,ca la culturiile outdoor este bine sa pui sticla sfaramata sau pietris la baza plantei,pentru a nu urca melcii?!
Este buna ideea?Ce alte idei ar mai fi pentru a o proteja cat mai mult?
Voi i dati nutrienti outdoor?
Ambele functioneaza, cuprul metalic e insa mai sanatos atat pentru natura cat si pentru locuitorii ei. Chiar si pentru animalele alea bipede care fumeaza iarba..
Chiar si sulfatul are imperfectiunile lui, adica dupa ploaie, cand ai mai multa nevoie de el, trebuie reaplicat pentru ca a fost spalat de pe pamant. De aceea toate solutiile astea ar trebui folosite in paralel cu ce am spus eu acum ceva timp, "safety in numbers". Melcii n-au reusit sa supere suficient in nici un an, si culmea, nu stiu daca o fi de la karma sau altceva, dar pe cand foloseam solutii cu sulfat se mai intampla sa mai imi mai atace sesizabil cate o plantuta, mai ales cele tinere. Chiar am si pierdut cateva pe seama lor pe atunci. De cand am realizat ca nu are rost sa ma bat cu ei nu imi amintesc sa mai fi vazut vreo urma de melc. Una peste alta nici un daunator nu a reusit sa ma atace cat sa simt la recolta vreo diferenta. De aceea nu inteleg pe cei care nici nu au pornit bine un out (unii fiind si la primul out deci n-au nici macar imaginea unui daunator atacand-ul plantele in cap) si deja se gandesc ce chimicale sa foloseasca, si asa mai departe..
Plus ca nu peste tot e plin de melci, poti casca ochii in jur, macar aia micii ii vezi, ca-s cu sutele pe mp, unde sunt. Eu nu m-as chinui cu protejatul.
De fapt, daca ma gandesc bine, singura data cand am avut probleme, a fost atunci cand s-au contaminat plantele de indoor/terasa, cu plantele luate de doamna jtm la Hornbach, pline de carcaletzi. Cand am scos plantele respective si le-am pus in outdoor complet, toate si-au revenit, chiar si cele mai contaminate (au ramas contaminate in continuare, dar au produs macar 100g pe planta), deci...