What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Cultivarea organica a cannabisului

Cruzito

Member
pitbull esti comic frate :)) ce0l mai simplu se creste organic in mediu controlat (box) nu ai probleme decat cu deficiente daca nu stii sa faci mix-ul retete gasesti gata facute totul face natura tu doar stai si astepti

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai parca ieri era imposibil sa cresti 100% organic..
Cum e pana la urma? Poate ar fi bine sa verifici sectiunea organica a forumului inaiinte sa te decizi, ca vad ca esti nehotarat.

Cruzito

Member
explo ma refer la faptul ca, materialele folosite pentru obtinerea compostului nu prea ai cum sa stii ca sunt 100% organice, tot ce e cumparat din comert e stroit cu ceva sau a crescut cu chimicale. cu asta se ocupa producatorii in masa. Atata timp cat nu ei totul din gradina ta nu poti sa spui ca e 100% organic

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai daca nu ai totul din gradina ta nu prea merita sa te apuci. Dar eu am reusit si in casa, cu resturile vegetale ramase de pe la legume, fructe si plante. Daca vrei, se poate orice.
Later.edit: Nu e de ajuns doar sa vrei, trebuie sa si incerci.

Last edited:

Cruzito

Member
poate-mi detaliezi si imi dai si reteta ta, sunt interesat sa invat si pe drumul asta vreau sa merg pana la final :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu-i o reteta fixa. Pur si simplu fac compost din tot ce am la indemana.. si-l combin cu diverse turbe, coco coir, perlit, spaghnum moss. Maxim o treime compost, maxim 15% perlit si cel putin o cana de sol de la ultimul grow (pentru a transfera bacteriile necesare, ca sa nu trebuiasca sa le inoculez din nou), restul sunt dupa ochi in functie de ce am nevoie sa faca solul ala. Pentru plante tinere fac un compost mai slab, din cannabis, care il amestec jumi-juma cu sol de la ultimul grow si adaug perlit, daca consider ca nu e suficient. Orice mix de sol as face il las 2-3 sapt la "cooking", si aia e, e gata pentru plante.

in caz ca nu era inca clar.. e 100% organic.

Last edited:

Cruzito

Member
p.s nici un jurnal nu ai ? eram curios de rezultat si setup-ul tau sa vad ce iese din organic vs chimicale nu am vazut nici unul

gganjaabwoy

Active member
cruzito...diferentele dintre chimic si organic le vezi la gust/aroma/miros si eventual si high...deci nai cum sa le vezi intrun jurnal sau o poza...caci ca si potenta/randament cu ambele poti face la fel de bine.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Spaghnum moss l-am cumparat o vreme, pana am descoperit ca se poate creste usor. Acum il cresc. Jurnal nu este momentan. De aia ziceam sa incercam un concurs ceva poate ma motivez sa trag ceva poze. In schimb orice poza cu buzi sau plante gasesti in albumele mele din ultimii 3-4 ani e crescuta asa.
Singura exceptie e albumul yoghurt cup. Acolo nu merge fara nutrienti adaugati. Prea putin sol.
Nu adaug altceva in sol in afara de compost. Plantele le stropesc cu fpe-uri. Ceai de compost o sa incerc afara, indoor nu cred ca e nevoie.g

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am uitat sa adaug, in sectiunea de organic a forumului sunt zeci de threaduri care arata rezeltate mai bune decat la growurile cu nutrienti la sticla. Nu degeaba toti zic ca icmagul are cea mai buna sectiune de organic dintre forumurile de cannabis. De acolo m-am inspirat si eu, si inca gasesc imbunatatiri de adus dupa fiecare vizita prin aceea sectiune. Trebuie insa sa inveti sa inlocuiesti unele chestii care la noi nu se gasesc.

Cruzito

Member
in sectiunea de forum a romaniei ? si de unde si cum ai facut rost de moss ? nu prea le am cu retetele si nu cunosc decat cele de baza dar nu am gasit prea multe inafara de ele de asta iti ceream o reteta

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu, sectiunea organica de pe international. noi pe ro nu avem o sectiune organica.
l-am cules din natura. cel cumparat este sterilizat si nu va reinvia.
reteta depinde foarte mult de ce ai la indemana. de exemplu ce fac eu nu are mare legatura cu ce fac baietii din state, care au site-uri de isi comanda tot ce vor ei cu un click, si la pret bun pe deasupra. eu ma descurc cu ce am prin jur. conteaza doar sa scoti ratia necesara de nutrienti cumva. anumiti nutrienti in exces pot bloca absorbtia altora. cum este N si Ca. Daca ai prea mult azot in mix, nu se mai absoarbe Ca. La fel si ph-ul, pana sa dezvolt culturile de bacterii necesare in sol nu le mergea deloc bine plantelor, deficiente peste deficiente. Cand n-au mai fost probleme cu deficientele.. au inceput sa apara ciuperci in ghivece, semn ca fac ceva bine.. Acum bacteriile si fungii regleaza tot. Am incercat de curiozitate sa vad in cat timp dispare o gramada de materie vegetala daca o ingrop intr-un bed de pamant. Am uitat de ea si cand m-am uitat dupa 2 saptamani nu mai exista nici semn ca acolo au fost varsate cam un litru de frunze, erau deja consumate de organismele din sol. Faptul ca nu apar probleme nici cand gresesc ratiile ma face sa cred ca e mai important sa aiba cine sa proceseze ce-i in sol, decat ce adaugi tu in el.

O carte foarte buna, poate cea mai buna pe domeniul asta e Teaming with microbes, de jeff lowenfels. continuarea ei se numeste Teaming with nutrients, scrisa tot de el, evident.
Dupa ce am citit cartile astea am realizat ca am pierdut ani lucrand la reteta asta de sol si incercand sa fac babeste prin sute de teste ce puteam citi direct din carte si aplica direct. Singurul lucru care ma linisteste si consoleaza e ca stiu ca am fumat toata iarba aia cu care testam diferitele retete de sol, deci n-a fost degeaba. :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
no. dar as putea sa o fac sa apara.. daca pun ceva spori. nu ma intereseaza sa bag asa ceva. ii plin oricum prin paduri de ele.. daca m-ar interesa.

C

CannabaPitbull

Interesant ma explo ce zici tu pe aici ,pacat ca nu stiu engleza sa ma pot documenta de pe international...

Cruzito

Member
se vede ca esti un fel de dex ambulant expo :))) stiu ca se pot inlocuii multe chestii dar sunt cele de baza de care abia faci rost si dupa site-uri..gen lava meal, guano, seaweed, fish bone si blood meal. eu am tot cautat sa gasesc un site deunde sa iau cam toate produsele astea sa nu dau banii pe transport aiurea. reteta mea cam din astea ar fi compusa si intretinuta cu ceaiuri de compost. mi-ar placea sa inteleg ce e in cartiile alea de zici de ele... :(

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dar nu iti trebuie toate alea. aceleasi ratii de nutrienti le poti gasi in produse si plante care se gasesc in tara noastra. si daca nu bagi mult azot o sa mearga fara probleme in flower, chiar daca nu ai pus guano. asta e un fel de mit, ca trebuie sa ii dai tu plantei mai mult P si K in flower. Daca mentii ratiile potrivite intre elementele din sol.. isi ia ea ce si cat are nevoie. Exact asta explica cartile alea. Si sunt pe intelesul tuturor, nu pentru profesori. Trebuie doar sa stii engleza de baza. Nu la nivel stiintific.

https://books.google.ro/books?id=r3...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

exagerat de mare pentru cata engleza cunosc eu. poate ajuta pe altcineva :)

Zici ca e mare? Ala e doar un preview, nu e toata cartea! :laughing:

Last edited:

Cruzito

Member
edit scuze !
amanita muscaria e shrooms lafel ca cele de se vand ca spori pe diverse shop-uri ? pe mine m-au tentat :p e foarte riscan sa ei din padure daca nu esti profesor in asa ceva, eu unul nu m-as risca...mai bine ei spori si stii ce faci decat sa gresesti apoi sa mori :|

Latest posts

Latest posts