What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Critical + Lemon Shining Silver Haze RQS Indoor

Cashroll

Member
Salut, sunt nou in industrie, si voi incerca pe cat mai bine posibil si cum imi permite timpul sa documentez acest prim grow si sper sa il si pot duce la finalizare si sa iasa ceva bun, bineinteles urmand indeaproape sfaturile si indicatiile voastre. Semintele sunt de la RQS, planul meu este sa pun 9 plante, 6 Critical + 3 Lemon Shining Silver Haze, vor fi puse in ghivece patrate de plastic de 10-11L, intr-un tent de 1.5mp sub un HPS Dual Spectrum de 600W la un reflector martelat simplu (eventual voi pune cooltube daca este nevoie de gestiune climatica), cu ventilatie corespunzatoare (intake pasiv ca suprafata dubla cat cea de extractie + extractor Vents VK 150 495m3/64w conectat la un filtru de carbon) ventilator de ambient pentru a improspata aerul din spatiu si pentru a aduce o adiere usoara la nivelul plantelor. Ca substrat voi folosi pamant Biobizz Allmix iar ca nutrienti voi da Biobizz Fish Mix + Bloom, Top Max ca stimulator pentru faza de inflorescenta si eventual un Atami Root Grow ca stimulator pentru o dezvoltare armonioasa a sistemului radicular, multa rabdare si respect si nelipsitele elemente primordiale fara de care viata nu ar fi posibila. Semintele urmeaza sa le pun la germinat in pastile de turba in curand si voi reveni cu un update cu rasadurile, poze cu fetitele si setup-ul.
picture.php
picture.php
picture.php

Last edited:

everest22

Member
Succes si tinem aproape pentru ajutor si schimb de experienta.
Ai grija cu pastile alea de turba ca ai vazut ca aduc numai belele mai ales la germinare. Mai bine direct in pamant :tiphat:

Cashroll

Member
Mda, am inteles ca dau fail rau pastilele alea, si ma gandeam ca daca le pun direct in Allmix adica un sol pre-fertilizat, le ard direct de mici. Cred ca o sa merg pe metoda clasica si anume le pun intr-un pahar cu apa de la robinet le las 24-48h si gata.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tot poti sa le arzi daca stau in allmix in primele 2-3 saptamani. Nu face nici o diferenta daca le pui pregerminate in el sau nu.

Cashroll

Member
Daca le pun la germinat intr-un pahar cu apa si apoi le pun germinate in pastile si le las cam 1 sapt sa se dezvolte putin acolo poate devin mai rezistente la solul pre fertilizat, sa aman cat mai mult pana sa le pun in allmix, e mai ok asa?

Cashroll

Member
Le-am pus direct in pastilele Jiffy, din cate am citit pe diverse forumuri, tutoriale etc, sunt mai multe pareri pozitive decat negative, multi le folosesc chiar si sa tina clonele in ele pana le transplanteaza ulterior, in fine, imi asum riscurile, daca da bine daca nu aia e, daca au genetica buna, rata germinarii creste orice metoda ar fi folosita, iar stresul la care este supusa planta in momentul transplantului este minim, defapt nu exista stres deloc daca rasare in pastila jiffy si o pun in sol apoi.

Cashroll

Member
Am pus pastilele jiffy in apa la hidrat le-am lasat vreo 8-10min dupa care le-am intepat intr-un tipar circular sa fie aerate cat de cat, am plasat samanta inauntru la 0.5 cm am acoperit sa nu intre lumina, apoi le-am pus in pahare de plastic de 200ml am turnat aprox 20-30ml de apa sa fie umede pastilele pentru ca din cate am inteles se usuca foarte repede si trebuie sa aiba de unde sa-si traga niste apa iar la final am acoperit cu folie alimentara si am gaurit-o in 4-5 locuri sa intre aerul iar acum le las in pace, urmand sa le mai verific din cand in cad daca mai au nevoie de apa ca daca se usuca alea am dat de belea. Camera unde se afla fetitele acum are temperatura aprox. 21-23 grade celsius iar o umiditate relativ 50-53%.
picture.php

Imi cer scuze de pozele facute cu borcanul dar camera telefonului meu e fail rau, astept sa vina iubita mea inapoi in tara ca are tel mai bun si o sa fac poze mai explicite.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Tot bio bloom am si eu in colectie. nu e rau.

Daca tot iti plac chestiile auzite si vrei sa incerci ceva interesant....
Am citit ca sunt oameni ce folosesc o solutie slaba de stimulator de inradacinare cu apa chiar si la germinare. Eu nu am incercat asa ca nu bag mana in foc. La mine servetelele, apa si o cutie de la vreo branza, smantana sau alte balarii - functioneaza de minune.

Cashroll

Member
Momentan la las in sufletul lor sa vad ce fac asa, oricum lemon-urile le-am pus cum zici tu, am luat o caserola d-aia de plastic am spalat-o bine, am pus un servetel am udat, am pus semintele la o distanta decenta una de cealalta, am mai luat un servetel am pus peste ele am udat, apoi am scurs surplusul de apa si acum astept sa vad ce si cum ca sa pot face asa o comparatie intre pastilele alea si metode clasice. ce-o fi o fi acum, din 10 seminte or da macar 3-4 Doamne ajuta :D

Cashroll

Member
Cum am promis o poza cu setup-ul, (vezi primul post) este work in progress mai am de aranjat putin, dar va faceti ideea ce si cum, inductia este situatia in stanga jos, am deschis un dreptunghi d-ala sau flaps sau cum i-o zice, iar extractia dreapta sus, se vede clar burlanul pe unde scoate. Aici vor sta fetitele sub acel HPS de 600W in ghivece patrate de 10-11 L lumina este putin mai rece decat pare in poza, pana la urma urmei este Dual Spectrum si asa si trebuie sa fie, mai am de adaugat un ventilator pentru ambient, si restu o sa vad pe parcurs, acum astept sa rasara fetitele, maine se fac 72 de ore de cand le-am pus la germinat in pastile de turba Jiffy si ma astept undeva la 3-5 zile sa isi faca aparatia, cam atat momentan, daca aveti vreun sfat, sugesti, indicatie in legatura cu setup-ul sau orice sunt deschis si corect la critici constructive, pana la urma sunt aici sa invat.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, eu intelesei ca in primul post ai promis ca o sa pui poza, nu ca ai pus-o in primul post. Adica asa ai scris..
Vezi ca acele curburi la 90 grade in tubulatura reduc mult cantitatea de aer ce trece prin tubulatura.

Cashroll

Member
picture.php
Am remediat acest aspect, mai mult de atat n-am ce-i face, daca scot tubulatura pe parti deja nu mai am loc sa pun reflectorul + lampa calumea si nu sa se mai raspandeasca lumina uniform... oricum impactul nu e ATAT de mare, de asigurat o sa fie asigurat airflow-ul in grow fara nici un fel de problema, cum am spus este inca un work in progress, mai am de ajustat pe ici pe colo, in rest sunt good to grow :D astept sa rasara fetitele, 3 zile de cand le-am pus direct ne germinate ne nimic in pastilele Jiffy si niciun semn de viata, temperatura camerei este constanta 24.4 -25 grade celsius iar umditatea este de 60%, bineinteles ele sunt umede total in pastile, mai asteptam, cred ca tre sa am rabdare din acest punct.

Cashroll

Member
Umede adica damp asa... Nu sunt imbibate in apa pastilele, adica le-am stors putin dupa ce le-am hidratat... ca stiu ca e riscu sa putrezeasca acolo daca stau soaked... in fine, sunt stresat rau ca nu mai isi face aparitia niciuna:( sunt eu asa nebun si nerabdator nush si o iau pe alte alea:)) mai ales ca am fumat ceva zilele astea si mi-a dat pe d-alea urate ca nu mai ies fetitele :))

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Vezi-ti de treaba ta, daca ies ies, daca nu, oricum nu mai ai ce face acum. Te stresezi degeaba.

Cashroll

Member
Ma gandeam sa iau una sa scormonesc putin sa vad macar daca a germinat ca ma macina rau curiozitatea, sau mai rau fac?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Se poate face asta cu grija, dar in acelasi timp risti sa ii rupi codita, deci mai bine stai linistit, ca ti-am zis deja, in bine nu ai ce sa mai schimbi.