What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Creștem împreună !

DcSantos

Active member
> Cum se mai scrie corect? Nici o/una/un/unu/etc sau legat?

Cred ca sunt corecte ambele forme, nicio, nici o. Nici una, nici una. Limba romana e o enigma.

Tre sa bag si eu niste psilocibina ca sa inteleg cum functioneaza ventilatoru ala? Ma roaga femeia sa bag niste spori la cultivat de ceva timp... am cultivat de cateva ori de la 0 cu succes dar mi se pare mare bataie de cap :biggrin::biggrin:

Am observat recent ca exista tot felul de controllere pe internet, care au si aplicatie pe telefon, reglezi tu temp si umiditate si incearca sa ajunga la setarea aceea, plus ca primesti si notificari pe telefon cand se ajunge in extreme!

Mie imi place unde se ajunge cu growingul, suntem intr-o evolutie continuua, de la CFL-uri cumparate de la magazinul din colt am ajuns la leduri cu spectru concentrat pentru maximum quality.

Intr-o buna zi o sa fiu primul care isi baga un cip care sa ii monitorizeze functiile vitale din corp, colesterol, presiune arteriala, bpm, etc! Indiferent ca datele mele ajung la bill gates sau nu :biggrin::biggrin:

Cum functioneaza calmagu ala pana la final? Eu de fiecare data cand dau mai mult plantele imi arata overfert, plus ca mai mult calmag dat la inceput de flower poate sa blocheze/incetineze absortia altor nutrienti.

PK boosterele cred ca sunt favoritele tuturor, eu am inceput sa le masor direct la capac direct din ochi, atata timp cat fetele nu arata overfert arunc in ele gramada.

Overall no comment despre fetite, arata perfect, parca alea din colt sunt putin mai inalte si cu mai putine noduri, insa e strict o observatie dupa ce am consumat o cantitate de THC peste medie.

:biggrin::biggrin:
A fost o aluzie legat de psiho :D

Eu merg pe clasic si performant. Mi se par periculoase pe wifi bluetooth din cauza securitatii foarte slabe pe care ti le ofera un router cum are mai tot omu'.
Un wifi bun mai bine securizat decat omul de rand costa de la 15 milioane in sus. Pe la ele tot trebuie sa te duci deci nu te scutesc de vre-un drum ca lumina inca nu se ridica singura.
Daca ai un setup total automatizat, lumina sa se ridice si sa coboare singura, da se merita daca nu, o varianta buna este unul clasic care oricum iti mentine parametrii pentru ca asa a fost setat.
Apa trebuie schimbata in cazul in care nu detii vre-un sistem (bluelab ultima generatie), care poate face amestecul de nutrienti instant (costul pentru 8 tipuri de nutrienti sare de 2.000€). Multe nu ofera conexiune pe 5GHz (2,8Ghz) ca nah, sunt facute sa transmita date deci, cu un DSTike te poate ajuta si vecinul cand esti pe drum si ai conexiunea slaba la internet :ninja:

Sunt cateva documentare despre implanturi cu cipuri si ce date pot citi. Lista de asteptare sigur este lunga deci ai sanse sa nu ai loc :)

Depinde de la ce brand este calmagu ca nu toate sunt eficiente. Am observat ca cel mai bine il absorb cand este folosit cu ph- in cazul meu. Cand vezi primele semne pe frunze il reduci sau faci o udare fara.

Florile din colt sunt ice lemon, primele care au iesit (5-7 zile). Diferenta de inaltime intre noduri o are de la inaltimea fata de led si putere, nu stiam ce distanta prefera pentru ca sunt lumini noi si mai este si posibil sa fie de la soi.

Multumesc! :tiphat:
Vasile,masoara ecul apei inainte sa bagi calmag.daca e 0.4 e bun ,poti sa mai adaugi niste calmag sa il aduci in jur de 0.5 . daca e 0.5 inainte de calmag inseamna ca apa are deja destul calciu (speram sa fie calciu si nu altceva) si nu mai are nevoie de calmag.
Zona verde ,am eu wifi si cu 2.8 sau 2.7ghz cat e si cu 5 ghz. Ala de 5ghz viteza e mai buna dar nu trece semnalul prin perete cum trece la 2.7 ghz. tre sa fii aproape de router sa prinzi semnalul 5ghz. Am oprit banda de 5ghz oricum,prea multe radiatii ! :)))):joint:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Ziua 11 de floare!

Temperatura 19-25°C
Umiditatea 55-72%
VPD 8-12
Presiune negativa ziua 10Pa, noaptea 2-3Pa.
Lumina este setata la 45% cu un consum de 319,5W cu o inaltime de 70cm. Kw folositi la lumina 147,2.
Am renuntat la umidificator de aproximativ o saptamana pentru ca bu mai este necesar si nu mai incurca asezarea plantelor. Am facut o cutie unde am bagat filtru si ventilator pe intake cu un dezumidificator de la probreeze generatie noua care are un consum de 4-6W mai mic decat modelul precedent iar umiditatea in cort se mentine impecabil de bine nedepasind cotele nici cand primesc 0,5l de apa intr-o ora cu un interval de cca 10-14 ore. Aerul pe intake fiind combinat cu 50% aer proaspat si 50% aer din incapere, umiditatea nu trece de 72% cand sunt udate iar afara ploua sau ninge.
Extractoarele sunt setate la "minim": 25% intake si 35% iar in combinatie se mentine CO2 din box la o valoare de 410-440.

Sa adaug punga de CO2 sau sa merg in continuare fara?
20230128_080149.jpg

20230128_080106.jpg
20230128_080048.jpg
20230128_080013.jpg
20230128_075946.jpg

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Ziua 16 de floare!

Lumina este setata la 50% cu o inaltime de 55cm (mai pot ridica 20 cm pana la filtru plus inca 25-30cm daca reasez filtrul deci am undeva la aproape 1m unde pot inca jongla) cu un consum de 354 2W. Pana acum 167,4kW.
Temperatura 20-25,1°C
Umiditatea 50-68%
VPD 8-11,5hPa (cand ridic VPD-ul, presiunea negativa creste la 12Pa, dif de presiune este setata la 10%, creste vacumul pentru controlul umiditatii ca la temp nu atinge maximul setat)
Presiunea negativa noaptea 3-5Pa ziua 9-12Pa

Nu stiu exact cata presiune suporta o floare dar momentan totul este bine.

Nutrienti folositi: ph -, purezym, alga grow/bloom, silick rock, calmag.
Temperatura apei 20,5°C, ppm950, ph 6,2
Ph sol 6,5 ud si 7,5 uscat.
Au primit 1,2l intr-un interval de 6 ore si au 24h de cand nu au primit apa deci sug cam 400-600ml/24h.
20230202_095033.jpg
20230202_095008.jpg
20230202_094911.jpg

Ce propuneti sa facem mai departe?

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
S-au dezvoltat repede, poate de la fish force pe care l-am folosit in saptamana 3,5 vegetatie, 1 de floare, in combinatie cu silick rock.

Ce nutrienti folosesti? Si cum ii folosesti?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cred ca se referea si la cati ppm/EC.. ai grija ca de multe ori nutrienti mai putini poate sa insemne dezvoltare mai buna. Fiind variatii de PH mai mici / 24H, adica plantele stau mai mult timp la phul si nivelul de nutrient potrivit, in loc sa fie in un rollercoaster continuu.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Nu am fost prea coerent, scuzati-ma!
Din saptamana 3,5 de vegetatie pana in 4-5 au primit fish force si in saptamana 1 de floare dar niciodata ph sub 6,2.

Nu le dau multi nutrienti, ultima doza a fost mare, purezym 1ml/l, calmag 0,8ml, bloom 1,2ml, grow 1ml, silick rock 0.3ml, ph- 2ml/10l.
Daca fac ceva gresit sa-mi spuneti

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Plantele din stanga 2, mijloc 3, dreapta mijloc 1 (6 la numar) au o diferenta de cca 5-7 sub bec.
Planta din dreapta fata si in spate iar a 3-a ca vechime este cea din stanga spate (se vad ca sunt mai bine dezvoltate decat restu').
20230204_133046.jpg
20230204_133108.jpg
20230204_132937.jpg
20230204_132815.jpg
20230204_132924.jpg
20230204_132856.jpg
20230204_133132.jpg

Toate primesc o cantitate egala de nutrienti 🇷🇴

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Avem apucaturi avem, curge vin prin vene :)
Trebuie sa se mai duca cateva generatii ca si copii in ziua de astazi, daca stau 2-3 saptamani pe la bunici devin militieni!

vasile

Well-known member
Veteran
Din aia din jos dreapta mergea sa iei o clona ca e tare babană! Ce strain este?

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Aia din dreapta este royal runtz (mai am una parca de la royal seeds si pot spune ca acest brand face treaba buna ca rata de germinare a semintelor plus ca pretul lor este destul de decent comparativ cu alte br.).
Mai este ice lemon care nu face multe ramuri dupa topping care are potential mare in productivitate. Alea mari o sa aiba 6-8 varfuri de caciula, avand distanta mare intre buzi sunt sigur ca o sa fie pietrosi cu forma piramidala iar celelalte mici care au 7-10 varfuri cu muguri desi si distanta mica intre ei, o sa umple creanga zeci de cm fara spatiu intre.

Astea mici par asemanatoare cu cateva soiuri crescute in trecut si sunt sanse mari sa nu suporte acest tip de led avand tentinte de blocaj fiind foarte sensibile la ph deci daca nu o sa le convina ceva sunt sigur ca o sa fie primele care o sa reactioneze rau.

Incerc sa evit pk 13-14 pentru ca este cel mai periculos nutrient (valabil pentru soiurile predispuse la deficiente de P) la intensitate mare 5-6 plante din ele.
O sa compensez cu grow si bloom.

Lumina setata la 52% cu o distanta de 60cm deja am vazut 2-3 frunze care stau cu varful in jos si stau strans pe la mijloc usor in forma de con :joint:

cadavruslos

Well-known member

Care aveți leduri și sunteți interesați de anumite idei și păreri ale altor groweri , urmăriți acest thread. Sunt mai mulți groweri care își exprima părerile despre leduri și cum trebuiesc folosite , atât ca și distanta , temperaturi , umiditate și multe altele .

vasile

Well-known member
Veteran

Care aveți leduri și sunteți interesați de anumite idei și păreri ale altor groweri , urmăriți acest thread. Sunt mai mulți groweri care își exprima părerile despre leduri și cum trebuiesc folosite , atât ca și distanta , temperaturi , umiditate și multe altele .

Am citit cateva pareri dar sunt prea spart acum incat sa citesc 17 pagini si sa si retin ceea ce se scrie.

Eu am crescut cu 200w CFL, 200w HPS si 200w LED SIL, pe departe led-urile mi-au facut cei mai pietrosi si aromati buzi pentru ca lumina penetreaza direct buzii, hps-urile si cfl-urile le pui pe orizontala si o buna parte din lumina se duce in directia opusa a plantei catre un reflector.. deci se pierde cam 30%-40% din eficienta (procent scos din burta) d-asta uneori vezi led-uri de 400w care produc la fel ca un hps de 600.

Asta ca sa nu mai zic de caldura si rezistenta, cred ca folosesc ledurile astea de 3 ani de zile si nu au nici pe dreq plus ca niciodata nu imi fac griji ca fac prea multa caldura.

O sa mai citesc pe acolo cand o sa pot sa ma concentrez dar din experienta mea absolut nimic nu se compara cu ledurile la indoor.

Last edited:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
...pe departe led-urile mi-au facut cei mai pietrosi si aromati buzi pentru ca lumina penetreaza direct buzii, hps-urile si cfl-urile le pui pe orizontala si o buna parte din lumina se duce in directia opusa a plantei catre un reflector...
Asa vasile, mersi! :tiphat:
Uite ca de ceva vreme admir, folosesc si laud led-urile, dar am omis sa adaug avantajul asta pe lista - lumina directionala.

vasile

Well-known member
Veteran
Asa vasile, mersi! :tiphat:
Uite ca de ceva vreme admir, folosesc si laud led-urile, dar am omis sa adaug avantajul asta pe lista - lumina directionala.
Exact, un HPS emana lumina la 360 grade fata de un led care emana la 180 direct inspre plana, deci cand vine vorba de penetrare chiar nu are rost de comparatie, asta e un mare avantaj! daca ar exista si hpsuri sa emane lumina la 180 poate am avea alta discutie ...

Plus ca e mare bataie de cap cu reflector, ballast etc. .. alea toate se incalzesc si sunt scumpe, pai eu am dat sub 15 lei pe un bec led de 15w, cu vreo 200 lei mi-am facut panou de 220w. Ca sa am aceiasi eficienta cu HPS imi trebuie bec 400w +ballast+reflector ( poate si cooltube + ventilator in el ) ma duc in 600 lei costuri minim ...

Eu inca n-am vazut un report facut corect, majoritatea pun 2 seminte, una la hps cealalta la led si dupaia fac comparatia...

Pai si daca nimeresti 2 pheno diferite te caci pe ea de comparatie, d-asta trebuie luate clone din planta mama si dupaia facut orice fel de experiment astfel incat sa elimini orice variabila ce tine de genetica.

Sa nu mai zic ca multi care au crescut cu led in anii trecuti si-au luat de pe amazon / aliexpres cacaturi d-alea BURPLE / UFO care sunt marketate la a avea 500w si ele defapt trag 100w din priza... ultima teapa

Oricum eu n-am nevoie sa citesc de la unu si de la altu, am vazut pe propia piele ce inseamna lumina led si penetrare ca lumea :love:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am folosit in trecut 250Wx2 cu cooltube folosite fara dimmer cu 2 balasturi modelul alb pus fiecare pe o caramida (preferam caramida subtire) cu un consum de cca 560W plus 2 venturi pe scos si unul pe bagat (amandoua conectate la un singur filtru de carbon), un consum foarte asemanator cu cel actual intr un box de 150x80x200 (primul model tip homelab mai prost captusit fata de ce folosesc in prezent) cu un rezultat de 400-550 g maximul atins deci clar este o evolutie mare de la hps la led. Caldura nu trebuie uitata/ignorata, ca toti stim prin ce sezoane am trecut.

Cum spunea @vasile, e greu sa testezi acelasi tip de seminte daca nu sunt luate clone. Ar fi un rezultat aproape real, daca ar fi repetat de mai multe ori.
Multi au inceput cu leduri de proasta calitate si au tras concluzii pripite, cumparate de pe websiteuri obosite de ieftineli calitate inferioara (daca e sa vorbim la nivel mondial ca regional clar sunt mai multe).
Panourile care au fost mai calitative decat china pentru china si nu china pentru eu sau usa, intelegeti voi :) multe modele erau de neatins ca pret.
Eu folosesc led de prin 2015-16. Am inceput cu blackdog primul si al 2 lea model dupa care am trecut la sanlight.
De ce am ales sanlight si nu am mers cu un panou care ofera tot ce trebuie unei plante (blackdog)? Protectia de la bdg a fost scoasa la modelul 2 si durata de viata a ledurilor se invartea la 50-70k ore. Evo5 ofera un spectru imbunatatit pentru perioada de floare (asemanator cu cel de la bdg), dispersare mult mai buna a luminii, protectie led, IP65 (mult mai mare fata de modelul 1 sa zicem ca ar mai fi cateva modele vechi), pot sari de 700W pe boost (recomandat pentru camere). :joint:

Pana nu se depune efortul necesar, nu se pot trage concluzii care sa condeieze realitatea cat mai exact.