Blekketekk
Active member
Raj vagy nagyon! Gratula! Nálam fordítva megy a küzdelem, alacsony pára párosul 32-33 fokkal, egyenlőre nem tűnik úgy hogy a virágokat megviselné de hosszabb távon… valamit ki kell találjak. Örülök a sikerednek! Yo szmokizást!Sziasztok!
Levágtam a Gelato-t is 21-én, azaz 81 naposan. Már szárad az előnevelőben, megintcsak átépítettem bele az egyik szénszűrősventit ami megy faszán. Most a pára az eredeti 1 géppes felállással 69-70% és 23C kb, sajna a boxban is ilyesmi csak 25 fokkal. Itt van róla pár kép a kivégzés napjáról:
View attachment 18725755 View attachment 18725756 View attachment 18725757
Átvették a trónt az ifjoncok viszont az egyik tetején találtam egy fehérré mumifikálódott pókót, valami gombás fertőzéstől lesznek ilyenek a gugli szerint, sőt konkrétan penészként írja le a google.
View attachment 18725758
(Ez nem az én képem de pont ilyen volt!)
Eléggé befostam és a hiányzó venti helyére ragasztottam egy szúnyoghálót, talán má nem jönnek be meg nem okoznak bajt majd, de! A Gelato trimmelésekor sok érdekes részt találtam az alsó-belső bugáknál és most vagyok bajban. Nem tudom, hogy penészesek-e a bugák belsejei. Bár eléggé be voltam állva trimmeléskor, de nem tudtam eldönteni hogy amit látok az penész, vagy csak ennyire durván gyantás-e. A bugák teteje ami a lombkorona felett volt az komoly lett, az egész növény ragadt mindenhol mint az állat, eléggé gyantás, látjátok a képen de ami alatta volt az eléggé halvány, világoszöldes, mármár fehéres, mint egy saláta vagy káposzta belseje(gondolom mert nem érte fény nagyon). Próbáltam telóval kifotózni a problémásnak vélt részeket de nem adja át annyira, élőben azért másabb volt de összevágtam pár képet:
View attachment 18725754
Majd megérdeklődöm a nagyoktól
Ahogy látom a Gelato-nak nem biztos, hogy jót tett az LST, bár nem tudom mit produkált volna nélküle mert kibaszott alacsony és pici volt a Punch-hoz képest a nagyon késői átültetéskor. Kár volt megkopasztani az elején, a helyükre mindenhova rengeteg kicsi levelet növesztett vissza. A 2. genes Gelato amúgy szép terebélyes, nincs ilyen gond vele csak ugye nagyon hamar át lettek ültetve 7 lityósba.
Na de kis jóhír(nekem haha), a Punch úgy néz ki tökéletesre száradt és egy nagy dunsztosban pihen, a mai mérlegkor 43 grammot mértem ami egészen elképesztő! A fullon körbenőtt szárakról nem szedtem le(pl csúcsvirág) viszont ahol popcornos volt vagy csak kevés virág volt ott tövig visszavágtam, nem akarom magam átbaxni. Saccra szerintem kb 3-5g + lett volna még ha nem dézsmálom meg többször is élete folyamán.
Köszönöm szépen mindenkinek a rengeteg segítséget, tippet és kedves szót a naplózás alatt! Nagyon jól esett, rengeteget segített és hálás vagyok.
Még nem fejezem be mert még van kb 1 hónap az új generációból, eddig nem sok figyelmet kaptak pedig megérdemelték volna. Na majd a kövi poszttal, meg a Gelato száraz súlyával meg a penészpara eszkalálódásával!