As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Heyka, @DrSmoke nie mam pewnosci, ale jak bardzo piaszczysta jest ziemia na której sadzisz? Ja zrobilem experymentalnego spota wlasnie w miejscu gdzie jest dosc mocno piaszczysta ziemia z kamyczkami takiej srednicy 2-3 mm. Od Góry ziemia była zaskakująco dobra, ale pod spodem piasek. Ogólnie wegetacja bogata jak sie przyjrzeliśmy temu miejscu. Zdziwko sie zaczeło jak zaczelismy karczować. Bardzo blisko rzeki położone w takim leju prowadzącym od wału przeciwpowodziowego. Obawiam sie ze moze byc wszystko wypłukiwane z tego miejsca i bedzie trzeba często nawozić.
Gdzies tam kiedys slyszałem ze konopie lubia trudne podłoże. Całkiem odmiennie od innych roslin moga sie przystosować. Hmm co myslicie. Nastpena miejscowe juz robie na czarnej ziemi zeby sie nie stresowac.
heja
chyba nic nie bedzie z mojego oucika.roslina przez dwanascie dni od wykielkowania prawie nie urosla,powypuszczala kilka listkow i wzilea sie za kwitnienie
wrzucilem nastepne nasionko do wody