QKI oj pieknie ci wyszedl PP, hehe moj tak dobrze nie wygladal i tlumaczylem to sobie tym ze to odmianka outowa teraz widze ze sie mylilem i chyba najprosciej mowiac - zjebalem
trainwreck ostratnio wzialem malego sampelka i jestem zadowolony chociaz narazie krotko trzyma. brakuje mu cal-mag ale pozostale planty sa zadowolone wiec niech sobie zolknie i tak niewiele zycia mu pozostalo.
Witam wszystkich po dłuższej przerwie
Może i mnie nie było...aczkolwiek się nie opierdalałem...z braku czasu grow wyszedł kiepsko...ale chodziło o test własnych crossów niż o plon.
minusy tej edycji:
- niski plon
- niska jakość związana z przenawożeniem (takie uroki soil)
plusy:
+ bardzo słodkie i aromatyczne fenotypy po Cindy 99f3
Ogólnie rzecz biorąc zaczynam pracować i udoskonalać własny shit
C99x[NLxWczesne]
Max temp zdążyłem skasować przypadkiem ale nie przekracza ostatnio 28.5*C
A to jest najsłodsza sztuka...zapach poprostu cukierek/landrynka/owoc
A tu chyba coś z automatów chociaż chuj wie...crossy AF coś nie AF mi wyszły ale nad tym też pomyślę
pzdr
to spelnienie prosby,wstawiam takiefotki dla poruwnania,
critical mass (mniejwiecej od 3 tyg,flo wszystkie jak jeden c+ pokazaly mi niedostatek potasu,i przez calyczas flo do dnia dzisiejszego nieudalomi sie zaspokoic ich apetytu hehe
bobek northen light x critical mass
cheesage x the pure
to sa takie wieksze okazy,sa tez i duzo mniejsze niestety wada hujowych odblysnikow,pomimo zastosowania 2 x 600w na powierzchni 1.5x 1.2 swiatlo nie wszedzie dochodzi rownomiernie,hehe.tez ma duzo do powiedzenia gestosc roslin,i przewaga genow indiki,mocne krzewienie sie,duze bardzo liscie,ale jest okej hehe.
Pieknie chlopaki Az lezka sie w oku kreci. Szafa swieci pustkami no ale co zrobic pani kurator wpada w najmniej oczekiwanych momentach w zwiazku z czym jeszcze dlugo postoi pusta Zieloxx jestem pod wrazeniem
Z tym revegiem to ciekawa opcja. Nigdy na to nie wpadlem. Czy ponowna zmiana oswietlenia na 24 nie jest dla roslin za duzym stressem. Nie miales do tej pory problemu z takimi roslinami. To dla mnie zupelnie nowa sprawa kiedys chlopaki tego nie robili a przynajmniej ja tutaj takich rzeczy ani na overgrow nie uswiadczylem.
Witam, z powrotem po dlugiej przerwie.
Druga polowa minionego roku obfitowala w rozne niespodzianki, zarowno mile jak i przykre. Miedzy innymi i ja dalem sie zlapac i pluje sobie w brode, ze nie spierd*alalem. Przestroga dla wszystkich ktorych to jeszcze moze spotkac: Uciekajcie jesli tylko mozecie tak aby nie dac sie zlapac ze stuffem(wyrzucic w biegu, a nastepnie bezpiecznie dac sie zlapac). Wielokrotnie tego doswiadczalem i lepiej przesiedzic 48h ( bo maksymalnie tyle mozna przebywac na dolku jezeli nic nie maja) i dostac po gebie, niz teraz, jak ja, miec zawiasy i kuratora. Za ucieczke nic nie grozi, podobnie jak za nie zatrzymanie sie do kontroli prowadzac pojazd. Nie widzialem, nie zrozumialem, balem sie itp
Wracajac do tematu, (dawno mnie nie bylo musialem troche pogadac ) zeszloroczny out wyszedl calkiem niezle, z pestek wydlubanych ze sprzetu o dziwo wyszly naprawde dobre rozweselacze, ktore rosly jak na drozdzach. Inne outy niestety z roznych wzgledow nie przetrwaly, ale co nie zabije to wzmocni i w przyszlym sezonie takie sytuacje sie juz nie powtorza
In, a mianowicie WWxBB pomimo wielu przeprowadzek, wielu zmian naswietlenia, przesuszen itp odwdzieczyl sie calkiem niezlym plonem, ktory byl smaczny i pozywny ,a przede wszystkim ekonomiczny
Obecnie ponownie wwxbb tylko w wersji mikro.
Roslina ma za zadanie nauczyc mnie jak wyciagnac jak najwiecej z malej powierzchni. Do tej pory bylo ostre lst, co chyba zreszta widac na fotach. Nie pamietam kiedy dokladnie wyszla z ziemi, ale bylo to w okolicach konca grudnia. Moznaby przyjac ze jest to jej 30 dzien.
Praktycznie od samego poczatku leci na 12/12( wega trwal moze z 2-3 dni ). Rosnie zdrowo, nie wykazuje zadnych niedoborow. Gleba to composana zmieszana z keramzytem i garscia dolomitu. Dzisiejsza dawka nawozu, pierwsza w ciagu jej zycia, to troche bioponu i szczypta plantonu k. PrzyFIMowalem dzis 3 galazki, zeby zobaczyc jaka bedzie jej reakcja i jak to wplynie na zagospodarowanie powierzchni, poniewaz w przyszlosci planowany jest jeszcze scorg.
Zastosowalem nitke do naciagania poniewaz tak wyszlo, ale nie bojcie sie, nie zrobilem jej krzywdy, nitka jest z jakiegos tworzywa ktore przypomina mi bardziej zylke - w kazdym razie nie potnie sie
Zreszta i tak niebawem planuje generalny remont i cale lst zrobie od poczatku poniewaz moim zdaniem nie do konca jest tak jak byc powinno.
Na koniec ciesze sie, ze znow moge korzystac z tej skarbnicy wiedzy oraz korzystac z Waszych rad.
Praktycznie rzecz biorac to mam sporo pytan, ale je juz umieszcze w odpowiednim dziale, gdy bedzie troche czasu.
Pozdrawiam wszystkich i nie dajmy sie zlapac...