ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
PS: Weź nabij te 50 postów na zagranicznych działach jednego wieczorka to pm'y będą funkcjonować. Great plant i jedziesz hehehehe
Divinorium chodziło mi o to, że masz tam napisane, że stosuje się to na rośliny jadalne i są odpowiednie okresy karencji.
W związku z tym pytanie to MistaP: do czego najlepiej przyrównać jeśli chodzi o karencje i jej długość? Ja zawsze tak mniej więcej patrze na kapustę/sałatę i/lub pietruszkę. Dla różnych roślin okresy karencji są różne więc jaką roślinę można porównać do konopi?
nie chodzi mi o to czy sie zna czy nie... i czy preparat jest skuteczny,tylko ta nazwa jest przerazajaca, bynajmniej nie podwazam wiedzy mistaP, ja tam w tym temacie wogole sie nie znam...
cieszy mnie natomiast brak slimakow na moim spocie i ilosc kolorowanek e treadzie...
peace
@murinus - czy ty przypadkiem pteronichilusow nie chodujesz?? kurna wredne bydlaki jak mnie kiedys upierdzielil to myslalem ze umre, 2dni lapskiem ruszac nie moglem
zakoloruje in`em jeszcze:
gaszcz!!! martwi mnie ze ulubienica SuperG ma malo miejsca.. ;( jakos je ponaciagac trzeba na dniach.
PP odpalila po stymulatorach, preflowery ladnie byly zabarwione na fioletowo, szanse na fiolet z pod lampy sa niewielkie ale moze... moze...
PakValle i szkraby
Witam, u mnie w tym roku uprawa idzie bardzo po amatorsku
jedna partia Early Misty jest już na outcie tutaj foto 3x EM f2 własnej produkcji (od niechcenia wrzuciłem 5 ziarenek do ziemi i wyszly 3, nie przesadzałem ich zobaczymy co z tego wyjdzie
to zółknięcie to nie jest od żadnej choroby ani od niedoboru (zawsze daje kurzy nawóz od zaprzyjaźnionego ziomka Pozdro ) po porstu na noc zostawiłem roślinki przy lampce i sie troszke przypaliła
tutaj pozostałe nasionka EM część wrzuce do wody może coś jeszcze poleci na out a z pozostałymi ziarnami to w sumie nie wiem chyba zostawie na przyszły rok albo może się wymienie na jakąś inną odmianke
Ja zdjec nie dam, ale cos sobie napisze abym po sezonie mogl wysnuc moze jakies wnioski z outa?
Wiec tak:
Miejscowka 1: 180 litrow ziemi rozlozonej na 4 dolki, niestety miejscowka spalona bo jak przyjechalem tam z roslinami to wszystko bylo zrownane z ziemia;/
Miejcowka 2: 80 l ziemi, 4 rosliny.. z czego na nastepny raz jak przyjechalem 2 byly rozjebane, a 2 ktore zostaly to meskie, bylem dzisiaj sprawdzic jak sie maja i jeden meski ma juz metr smialo.
Miejscowka 3: 180 litrow ziemi LRdery 25 sztuk na poczatku a po selekcji niewiem jeszcze ile, jak bede to policze.
Miejscowka 4: 80 litrow ziemi, 4 rosliny, 2 mi ktos wyrwal, zostaly 2 zenskie
Na miejscowke 5 dzisiaj wysypalem 80 litrow ziemi i na miejscowke 6 tez hehe.
Razem 680 litrow juz w tym roku juz zakopalem, planuje w sobote wywiesc kolejne 80-160 Pozdro hehe nie ze sie chwale ale chcialbym to sobie zapisac puki jeszcze to pamietam
Jak narazie to rosnie tylko 15~ zenskich LR i 2 zenskie rosliny no i 2 meskie, 180 litrow czeka na nowe maluchy.
w sumie czy to nie przypal takie rzeczy wypisywac?
U mnie od paru dni na spocie Early Dog , BlueMoonshine X Chemdog DD oraz OUTDOOR MIX . Pesteczki mam dzięki uprzejmości dwóch użytkowników . Puki co roślinki małe , a pogoda narazie nie dopisuje , ale jestem dobrej myśli.
Oto kilka z moich 9 regularnych krzaczków :
Myślicie , że pierścienie powycinane z butelki ochronią krzaczki przed ślimakami ?
mała rada ode mnie przeglądam to forum i aż mnie krew zalewa !!! Słuchajcie czemu nie maskujecie tych drzewek ? możę w tym roku u mnie jest amatorsko ale od 3 lat moim hobby jest ogrodnictwo i jak narazie miałem tylko 1 drzewko stracone. Dobra do rzeczy np. GanjaDevil - wykopałeś dołek ok wsypałeś swoją czarną ziemie ok ale trzeba to teraz zamaskować !!! wystraczy urwać nie wiem troche krzaków co rosną wokoło i przykryć tą czarną ziemie bo tak to się bardzo w oczy rzuca nie wiem może te foty to tylk tak żeby pokazać soje roślinki ale przeglądałem forum i widze że niektórzy po wykopaniu dołków i wsypaniu tam kupnej ziemi zostawiają i tyle a później każdy się wnerwia że mu drzewko ktoś zajebał, wiem jak to boli ale przecież jak urwiecie troche trawy i przykryjecie tą czarną ziemie to się nic nie stanie ona nie odrośnie, bedzie przepuszczać wodę wiec naprawde nie rozumiem dlaczego niektórzy nie maskują sobie kryjówek !!!
Shaman Trip moim zdaniem 80% ludzi chodzący po lasach ma grubo ponad 40 lat wiec co jest bardziej prawdopodobne że babcia z dziadkiem na spacerze rozpozna konopie wśród innej roślinności czy dwa lub kilka innych czrnych "dołków" i wokół niej wydeptaną roślinność. Trzeba mieć pecha żeby akurat znalazł MJ jakiś znawca tematu a roślinnka rzucała by się w oczy gdyby była już podrośnięta a tu przez najbliższy miesiąc widać bedzie jakieś pokrzywy z inną ziemią co wygląda nie naturalnie wiec pytanie po co ktoś by wkopał tutaj jakieś rośłiny ?! i tutaj rodzi się pytanie - a co to za roślina ? OK rozpisałem się; sorki za to , Generalnie chodziło mi o to że ja staram, się zawsze maskować moje miejscówki
marinus, zgadzam sie z toba, poki roslinki sa male takie doly wypelnione elegancka ogrodowa ziemia faktycznie moga wzbudzic ciekawosc, bardziej niz same planty. malo tego, w tamtym sezonie ktos zapodal fotki gdzie wszystkie dolki mial pieknie przysypane keramzytem..gdybym znalazl cos takiego na spacerze, z pewnoscia bym sie tym zainteresowal...paranoja..
ja tez maskuje doly, ale przed dzikami hehe
dev-9 - 680 litrow ziemi - podziwiam, podziwiam ! mi by sie nie chcialo tego tachac...
Murinus...wnerwiasz się tak szybko jak i Pterinochilus. Moim zdaniem walić dołki i to jak wyglądają... nawet jak coś rośnie w szczerym polu od wielu lat i nie kopie...co roku znajduje amatorów, którzy wpadają i ładują w kieszenie ile popadnie. Co ma być to będzie. Ja zrobiłem out na polanie między choinkami gdzie byle zjeb się nie będzie pchał..a i tak mi gałęzie ginęły. Jak masz mieć przypał to nawet znajomy cie wypierdoli i maskowanie dołków gówno da.
ALL: stała się rzecz niesłychana i nieprzewidywalna. Skosztowałem Low Rydera... i mi smakuje...zapach ładny...smak (po suszeniu w prostownicy d. włosów) nawet nawet...dymek palonego LR pachnie jak sporo indyj z osiedli. Trzaska...średnio...a zarazem bardzo przyjemnie i żywo. Nie ma zmulacza usypiacza...ani też pięknego jebnięcia euforki ;D ale to już bardziej chluba mocarnych sativ. Bądź co bądź...te LR są zacniejsze od LR#2 f2
Hehe ostro wszyscy daja
Dev wiem co czujesz ja juz zapodalem 250 litrow na miejscowki i kolejne 1000 czeka na wywoz . Dzisiaj dostalem tajna paczke od tajnego czlowieka z forum (dzieki bardzo)
Szukam kurna donic 15 - 20 litrowych bo chyba 10 to z amale jednak no ale ciezko z tym u mnei w miescie.
pozdro.
P.S jutro wizyta na spocie mnie czeka, az sie boje co zastane.
piekny ptachol a zwlaszcza te zielone odnoza(jaki gatunek??), tez mialem ptakojada(lasiodora parahybana) ale okazal sie menem i pozyl jakies 3 lata a chetnie bym se znow jakiegos sprawil
Murinus - nie maskowałem krzaków z kilku powodów ... po pierwsze z daleka krzaczki są wogóle nie widzialne dopiero jak podejdziesz na odległość kilkudziesięciu centymetrów i popatrzysz z góry to zauważysz krzaki , a po drugie dałem tam ochronki powycinane z butelki więc i tak jeśli ktoś już zobaczy to butelka zwróci jego uwage przede wszystkiem ... no i po trzecie miejsce jest kompletnie nie dostępne dla ludzi więc raczej mówie sobie , że żeby ktoś mi zwałował te krzaczki to mam szanse jak trafić szóstke w totolotka ... ale za pare dni wyrusze na spota i lepiej zamaskuje czarnoziem jak już planty bedą troche większe ...