What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

LDV

Active member
Nie uwierzycie...

Bałem się o wysoką temperature a jak lampe 600W w cooltube chłodzi wentylator 200m^3/h to mam temperaturę w boxie 20 stopni LOL - czylui o 2 wiecej niz w pomieszczeniu.
Ale już rozkminiłem jak to poprawić. Z zza niską temperaturą raczej dużych problemów nie ma i nie trudno ją podnieść...

Jest jeszcze jeden problem. Jak chodzi full sprzęt (oswietlenie + ogrzewanie) to jak ktos dojebie jeszcze żelazko albo pralkę to wypierdala korki w chacie hahahahaha.
Numer w chuj. Tego się nie spodziewałem. Ciężko będzie ten problem przezwyciężyć...
Jak ktoś planuje uprawę ogrzewaną jakimś piecykiem czy czymś to niech odrazu lepiej korki w chacie zmieni na większe.

Droga ku "kilogramom" usłana jest cierniami hehehehe ;)

Last edited:

gigi

Member
czy WHITE RUSSIAN X AFGHANI nada sie na outa bo nie chcial bym stracic tak cennej mieszanki:D od naszego guru;p :D

siemano wszystkim
box juz gotowy :D dzis mi przyszedl termowentylator... ide do zamontowac... wiatraki podłączyc pestki juz w kubeczkach i wieczorkiem je daje do boxa :)
Porobie fotki wieczorkiem i jakis wiekszy opis walne... mzoe i growlog?
pozdro

greengirl

Active member
gigi said:
czy WHITE RUSSIAN X AFGHANI nada sie na outa bo nie chcial bym stracic tak cennej mieszanki:D od naszego guru;p :D

Może nie dojść do końca - miałem go w zeszłym roku (dzięki Hot). Odmiana bardzo aromatyczna, przynajmniej to pheno, które wpadło w moje ręce. Pod koniec sezonu zrobił się fioletowy, ale to pewnie z zimna. Szybko rośnie, zero problemów z uprawą. Poniżej zdjęcie, niestety mało tam widać, bo robione komórką.

pozdro

greengirl

Last edited:

szok

Member
LDV said:
Jest jeszcze jeden problem. Jak chodzi full sprzęt (oswietlenie + ogrzewanie) to jak ktos dojebie jeszcze żelazko albo pralkę to wypierdala korki w chacie hahahahaha.
Numer w chuj. Tego się nie spodziewałem. Ciężko będzie ten problem przezwyciężyć...

dlatego przez ostatnie 2 lata mieszkalem bez pralki i lodówki hehe. pranie robilem se u rodzinki ale czesto zdazalo sie ze wiozlem bo pralni w supermarketach hehe. niby drogo ale i tak sie opacało hehe. co do lodówki to z braku jej po prostu jadałem na miescie non stop. tez niby drogo ale sie oplacało hehe.

instalacje w blokach sa przewidziane na 4000W. niestety jest to tylko zalozenie. wiekszosc blokow byla budowana za PRLu wiec duuuzo materialów ginęło na budowach wiec moim zdaniem instalacje pracują na max 2500-3000W. nie radze korków "wattować" jakimś drutem bo kable sie wtedy moga zapalić. lepiej isc kupic bezpiecznik o wiekszym A (amperazu). swego czasu mialem na zapas po 5 bezpiecznikow w domu bo instalacja iskrzyla ale na korytarzu. na cale szczescie zjarala sie ktoregos pieknego dnia przyjechali panowie z energetyki i ja wymienili. i od wtedy nastała ŚWIATŁoŚĆ !

A

adrianmenyo

@ Ogrodnik - Rob i nawet grow loga, bedzie co przegladac...

@ Szok - Hehe! Czego to czlowiek nie zrobi dla roslinek... Respekt!

Rosna w oczach...

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Edit2:

PS. Sorki za spamik :rasta: ale mam pozyczony aparat i sie bawie, i wlasnie nie udalo mi sie zrobic w miare dobrego zdjecia makro, jaki aparat kupic z cyfruwek robiacy dobre zdjecia makro...

a ten aparat to PannasonicLumix 7.2 mpix, mialem i stabilizator i makro, rozne swiatla, podstawka do aparatu, kilka godzin zabawy i nic...

Last edited:

green.smoke

Member
Dzisiaj mialem male 'przemeblowanie' w boksie :D Po prostu wyzej nie moglem juz go podnies, a hps zaczal mi palic szczyty :spank:
wiec dalem te najwieksze rosliny na boki, a na srodku postawilem te mniejsze, moze to wystarczy...
Moze troche za wczesnie na wnioski, ale jakbym zaczynal jeszcze raz to dalbym max 3 tyg wega (a nie 5tyg) i na 12/12
przelaczylbym od razu (teraz bawilem sie ze skracalem dzien co tydzien o 2h az do 12/12). No ale za to jestem bogatszy o nowe doswiadczenia :D
Teraz wyglada to tak:

massiwo

Member
hej green.smoke no ja wlasnie mam 4 tydzien wega i nie wiem czy juz nie przelaczac, chociaz boxa mam 2 metrowego wiec moze jeszze potrzymac tydzien? rosliny te najwieksze maja ok 50 cm, a niektore karty 20 cm bo nie mialem wiekszych donic.

z boku:

z gory:

G

Guest

@ massiwo nie czekaj dawaj na flo, krzaki ładne nie czekaj

@ green.smoke 3-4 tyg weg wystarcza a nieraz nawet krócej wszystko zależy, ale jak przychodzi czas to bez pierdolenia zmiana na 12/12

placjusz12 bardzo ładne roślinki też mam tą odmianę w boxie ale dopiero 26 dzień flo i dopiero się pokazały włoski więc muszę jeszcze trochę poczekać

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Piekne rosli tutaj morzna zobaczyc ,
dodam tez moje

okolo 20 dni Vega i czekam na 5 pietro , FIM

nr1

nr 2

nr 3

p.s. potpowiem , ze roslinka 1,2,3 juz kwitnie , tak mnie cos wzielo pokolorowac na ten 1 dzien wiosny ( kiedy ja wreszcie dostane aparat?!)
powodzenia wszystkim zycze

Last edited:
D

dEv-9

Dzisiaj dopiero przesadzilem do wiekszej donicy ale za to jakiej:)
Dzien 39
Okolo 20 dni do zbiorow? A raczej zbioreczkow:)
Mam nadzieje ze cos spuchna jeszcze. Odmiana low ryder jakby ktos nie wiedzial/widzial.

3815low_ryder_2_day_39.jpg

3815low_ryder_1_day_39.jpg

DrSmoke

Member
Veteran
Heh. dEv-9 bardzo ładnie je poprowadziłeś. super mega przejrzyście i w ogóle.
Ale co do tej donicy to lekka przesada, nie sądzisz? ;) Ale prezentuje się znakomicie, trzeba przyznać.
Jak u mnie w boksie sie zazieleni to również coś pokoloruje, na razie kiełki... :D
Pozdro

D

dEv-9

Lampa 100w hps tylko, na zarowke wieje 12v wentylatorek komputerowy 9x9.
I wyciagajacy z boxa 100m3/h+ otwor pasywny na dole, problemow juz nie mam naszczescie ale na poczatku byly, jak zrobilem taka wentylacje jak obecna to minely. :)

A tak lodoweczka wyglada z zewnatrz, okleilem ja oklejna do mebli zeby przypalu za duzego nie bylo :wave:

Latest posts

Latest posts