What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

57fun

Member
miłego palenia panowie, jak juzswoje qrwa mac straciłem, jakś qrwa mi wycieła 4 7heven i purple powera ale zostawiła 2 grapi i 2 rockbudy które zaczeły niedawno kwitnać....i chuj w łeb z tegorocznego outa, mam juz 100% pewności ze rok temu tez zostały skradzione, a nie jak do tej pory myślałem ze sarny zjadły. koniec moich outów dopóki nie bede posiadał własnego kwadratu i działką...czyli jakieś 10 lat :)

O

OrganicShowmen

Siemanko :rasta::yes:,

pieknie wam wszystkim idzie. @Quakemind, super topki :D:yes:. @m8 Twoje planty rzeczywiscie dostaly ostro po dupach/komorkach ;). Topki wygladaja jednak na zdrowe, czyli moze jednak nie bedzie tak najgorzej jak wyglada. @Growboy bardzo ladnie, hmm :chin: czy ja Cie skads nie znam [PM jak cos] :D.

U mnie pogoda powoli sie poprawia. Dzisiaj wyszedlem podlac wszystko Plagronem Terra Bloom. Ich co tygodniowa dawka zostala dzisiaj dostarczona. Bylo mi za goraco w czapce i w kurtce tez dlatego wnioskuje, ze nadchodzi poprawa :D. Planciki ida bardza ladnie u mnie, mimo dosyc zimnych dni i nocy. Kwitna sobie spokojnie, nawet juz Early Pearl pokazuja powoli wloski na szczycikach, nie wspomne o reszcie Outdoor Mixow. Czesc z nich niestety nie rozrozniam, ale kwiatki maja juz dosyc ladne i nawet pachnace. Na dachu wszystko idzie ladnie oprocz jednej roslinki, chyba jakis mix od Hota [jego zawsze byly pozne]. Roslinki z genami Hollands Hope i Northern Ligths rosna najlepiej, znosza niskie tempsy i lapia ladne kolorki. Dzisiaj malo zdjec, ale za to z innej perspektywy niz zwykle. Wdrapalem sie na pobliskie drzewo zeby to ladnie ujac z gory dla was. Z dolu tak nie widac co sie dzieje bo krzaczki przerastaja mnie o kilkadziesiat cm. Wyglada to na razie tak, dla pocieszenia wszystkich ktorzy maja juz topki a marudza, ze im cos marnie kwitnie. To patrzcie jak jest u mnie, na razie dzungla i malo oznak FLO, ale to sie szybko zmienia.

22024DSCI0335.JPG

22024DSCI0336.JPG

Ground Spota ze skompstwa nie podlewam juz Plagronem. Wedlug mnie nie oplaca sie wylewac. Poza tym zeby to cale porzadnie zasilic potrzebowalbym banke tego TB 5L a nie resztki jedno litrowej butelki. Takze TB tylko na dach a grow ziemny idzie pelna para. Miedzy innymi z tego co zawarte bylo w komposcie, oraz tego co rosliny same sobie w glebie wyszukaja [a nie jest ona uboga tyle powiem :D]

@Cinnamon, dzieki za nominacje do POLL photo of the month, ale obawiam sie ze konkurencja jest tym razem dosc dobra. Zdjecie marne i do tego lekko przemodelowane w Paint Shop Pro. Mimo wszystko dzieki moze wybiora je do glownego POLL'a i chociaz bede mial zajawke ze sledzenia wynikow. Jestem ciekaw czy wogole sie zakwalifikuje i czy zdobedzie jakies glosy. Naturalna metoda uprawy na komposcie. Topek z dachowego spota w trudnych warunkach klimatycznych. To tez jest cos miec zbiory w naszym kraju.

Pozdro growerzy.
Organicshowmen
:rasta::yes:

jahman

Active member
Veteran
:wave:

To juz jest ten czas dla ktorego warto tutaj byc! hehe...:yes:
Super zielen az bije po oczach! hehe Wszyscy pieknie koloruja! +
Pogoda tutaj do dupy:( Jesien przyszla? wczesniej hehe...Z przyzwyczajenia sie przejmuje chodz nie mam powodow hehe...:smile:

ok dla koloru:smile: 16 dzien 12/12 zaczyna sie delikatnie szronic:wink::rasta:
58451macro1.jpg

pozdrawiam i powodzenia:D

Last edited:
A

ares420

Super dajecie panowie...
Organic jak Ci to wszystko dojdzie to będziesz miał bakania chyba na cały rok :rasta:
Ja zaniepokojony pogodą poszedłem dzisiaj na spota, obczaić czy pleśni nie ma... Na topkach na szczęście nie ma śladu ale na kilku liściach było trochę "szarego osadu" :muahaha:
A oto mój passion może i nie dużo z tego będzie, ale zawsze coś :rasta:

W końcu 50siątka...
:joint:

tomato

Member
Veteran
:wave:
fakt, pogoda do dupy, trzymam kciuki za wasze topy, bo naprawde jest co ogladac ! :D
a u mnie w ogrodku jeszcze kwitnie easy sativa :D

2208513_09_08_es.jpg

:rasta:

O

oddworldDormé

u mnie juz nie tak kremowo ogólnie lipa

im x ha f2
31883P1210406.JPG

31883P1210512.JPG

31883P1210504.JPG

31883P1210500.JPG

ajj camera zamokła nie działa

purple peace

31883P1210454.JPG

We are still here!

Kolobrzeski

Member
Przestroga!

Przestroga!

Witajcie bracia.

Wczoraj wybralem sie na dwa spoty. Na pierwszym porobilem fotki sativki, pieknie pachnacej owocami:) Po podlaniu moim mixem miodowo-pk13/14-biohumusowo-saletrowym + inne nawozy jest cala w zywicy:D

29947sativa2.jpg

29947sativa.jpg

29947listekkk.jpg

A teraz historia odwiedzin innego spota ze Skunkiem#1... niech to bedzie przestroga:

Powoli dochodzilem do miejscowki. Przy wejsciu w haszcze zauwazylem wydeptane slady... no ale nic, szedlem dalej. Z odleglosci kilkunastu metrow zobaczylem planta. Zblizajac sie do niego dostrzeglem ze ma biala reklamowke zawiazana u dolu na lodydze, a w okolo zobaczylem pelno wydeptanych sladow.
Od razu skoczyla mi adrenalina, przeszedlem obok planta jakby idac w inna strone i maksymalnie wyostrzylem wszystkie zmysly. Po przejsciu kilkunastu metrow zatrzymalem sie na chwile slyszac ledwo dochodzace glosy. Jakies 80 m dalej za krzakami zobaczylem jakies ruchy, i po chwili zarysy 2 osob, ktore najprawdopodobniej mnie obserwowaly, bo patrzyly w moja strone. Skrecilem w las, patrzac czy mnie nie gonia, ale siedzieli dalej na swoim miejscu. Potem juz spokojnie okreznymi drogami wrocilem do chaty.

Nie mam pojecia kto mnie obserwowal, calkiem mozliwe ze to paly... Cale szczescie ze spokojnie przeszedlem obok planta, nie wyjalem butli do podlania ani aparatu, no i mialem ze soba dla niepoznaki wedke (obok jest staw).

Echhh kolejny plant niestety skazany na straty :badday: ciekawi mnie jeszcze kto zawiazl ta reklamowke i po co?

quakemind

Member
czy wizyta u pylących krzaków a następnie u kwitnących kobietek na innym spocie moze zaowocowac zapyleniem ich ?

w ciagu 4 dni z niewiadomych przyczyn na jednym ze spotów pojawiła sie masa nasion...

Kolobrzeski faktycznie nieciekawa historia ;/ Dobrze, że zachowałeś się tak a nie innaczej bo nie wiadomo jakby to mogło się skończyć... Najważniejsze w takich sytuacjach zachować trzeźwośc umysłu, to bardzo ważne. Teraz coś ode mnie :D
P mix by selasie
40260P1030397.JPG

i jego główka :)
40260P1030399.JPG

inny p mix
40260ppmix.JPG

mój ulubiony P mix
40260pmixxx.JPG

i jego łepek
40260sz.JPG

i T44
40260t_441.JPG

pozdrawiam zieloną ekipe :headbange

tomato

Member
Veteran
ale akcja Kolobrzeski ! ja powiem wam ze teraz to tez mam lekka paronoje idac na spota..ta reklamowka na krzaku jest interesujaca..moze to faktycznie psy. przyszedl dyzurny oficer ktory zna sie na rzeczy i kazal pilnowac..a ze panowie nie potrafia odroznic co jest co, to zawiazal im reklamowke..ale zeby zaraz jedniego krzaka tak pilnowc ??
sorka, ale troche sie zbakalem ta swoja sativka :D moc troche slaba, lesny posmak, zakrecilem do sloika i stoi w lodowce, zobaczymy jak bedzie pozniej,..

22085m4.jpg

:rasta:

EDIT:^ odmiana nieznana.."outmix" albo "orangin" (pozdro kolego !)

Last edited:

glinka

Member
quakemind said:
czy wizyta u pylących krzaków a następnie u kwitnących kobietek na innym spocie moze zaowocowac zapyleniem ich ?

w ciagu 4 dni z niewiadomych przyczyn na jednym ze spotów pojawiła sie masa nasion...

TAK, może to być powodem zapylenia
chociarz nie wydaje mi się żeby tych nasion była cała masa.

Azzzzzz

Member
Veteran
Hehe chyba wszyscy co moga siedza zjarani oucikiem :rasta:

Plesn niestety szybko atakuje, na nastepny sezon napewno beda stosowane srodki grzybo-plesnio bojcze, juz wiem ze napewno dzialaja :>
Dzis zrobilem takze, w ramach akcji przeciwgryzbowej, przezedzenia w lisciach, sporo polecialo na glebe...

Musze wam powiedziec ze niedawno mialem okazje zabuszyc Sour diesel'a, niesamowity material, pieknie beznzynkowo-sosnowy zapaszek, caly full frost, kolorek ziolka po dobrym curringu, smak odswierzajaco sosnowy z tym swietnym uczuciem lodowych warg..., sama slodycz. Petencjal tez baardzo zacny :jump::bashhead::jump:

12505P91700781.JPG

A teraz cos z pod chmurki:

12505P9170078.jpg

12505P9170079.jpg

12505P9170081.jpg

12505P9170082.jpg

12505P9170083.jpg

A tu z dala i bliska :joint:

12505P9170086.jpg

12505P9170090.jpg

moc natury niech ogarnie wszystkie umysly !!
Pozdr :joint:

Last edited:

Latest posts

Latest posts