What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co bierzecie na OUTDOOR 2012 !?

ziben

Active member
Veteran
A ja jak zwykle na spontana. Co roku to samo hehe. 7 sezon przede mną, a jakie geny będą.. nikt nie wie. Mam troszkę nasion, ale na outa mało. Praktycznie jedno pewne to BWC. Nic poza tym. Może poszukam czegoś tutaj :) przydałoby się coś wczesnego.. No nic, jeszcze troszkę czasu zostało :) Damy radę :) Oby ten rok był obfity.. ojj

:abduct:

kaczy

Active member
Veteran
:tiphat: Na początek pozdro for all. Wszyscy którzy już myślą, zeby ruszyć coś out w tym roku mają dużego plusa. Ja to wezme wszystko co mi dacie :p na out 2012 plus swoje shitexy.

Crossy ktore w pocie czoła przygotowywałem przez caly poprzedni sezon. Tak jak kazdy hodowca i ja mam swoje ulubione odmiany. Tak więc bedzie to wyglądać tak:

MmGG x Bangi Haze/PurT x Stinky Pinky czyli nic innego jak Chronic x Sensi Star to oryginalnie pochodzi z takiego mało znanego seedbanku (nazwy nie pamiętam, ale w googlach mozna znaleźć). Zaletą tego tematu jest zbitość, moc oraz szybkie dojrzewanie. Do tego dochodzi przyjemna niska budowa w sam raz na przykamuflowane spoty out.

Napewno skusze się na wymianke z Sz. P. Esbenem, ponieważ jego crossy rzucam co roku na pole i nigdy mnie nie zawiodły. Moze niektore jego wynalazki sa dosc pozne, ale nie zdarzylo sie aby coś nie doszło przynajmniej w tych 70%.

Następnie dorzuce czyste Stinky Pinky to myśle, że bedzie dosyć duża rozbieznosc pheno ponieważ tatko był jakis taki mizerny. Mamusia za to cipka ladnie obrodziła, więc mysle ze odziedziczy coś po tej lepszej połowie.

Ostatni z moich crossów to zdaje sie został Early x Stinky Pinky czy też wspomniany wczesniej Chronic x SS. Tutaj juz losowo zapylałem najwczesniejsze i najbardziej aromatyczne kwiaty. Zdradze mała tajemnice ze crossy gotowe do konca września. Tutaj napewno wysieje wszystkie ktore mam, poniewaz tegoroczne zioło zaskoczyło mnie mocą i jakością.

Do tego dorzuce prezenty od przyjaciół z ICmag. Zaoferowano mi rowniez Congolese Double Gold. Tu od razu z gory dzięki.
Co dostane od Esbe tego nie wiem. W kazdym razie chciałbym wszystkie powyzej wymienione plus jeszcze tą Glorie od Pad kontrola :pP. Nie zebym coś stękał ze nie mam. Jak taki kozak to ja tez poprosze.

Ok to by bylo na tyle bo wiecej chyba nie dam rady fizycznie pozniej oporządzić i wysuszyć.

Pozdro pozdro i jeszcze raz pozdro :thank you:

:joint:

cheapwine

Well-known member
Veteran
mam zamiar z kolezka zrobic tunel foliowy... jaka folie polecacie i w ogole jakies cenne uwagi by sie przydaly, rame chcemy zbudowac z galezi etc. (czysta guerilla) hehehe... tylko wlasnie mysle nad folia i moze jakims ulozeniem tego... a tak na kredycie: mam troche mixa do rozdania... op mix x hfh etc. pestki oraz rosliny matki sa u mnie w profilu, chetni wiedza co zrobic.

Chwast

Active member
zaden tunel nie wchodzi w gre, chyba ze jak rosliny beda wieksze. MAle bd mialy zla temperature i wilgotnosc a co za tym idzie bd musial caly czas tam zapierniczac.kiedy jednak bd juz wieksze to moze i to sie zda ale pytanie po co ? :tiphat: :)

cheapwine

Well-known member
Veteran
sarny, zajace... nie wleza. wiem ze sa na to sposoby... pozatym pod szlarnia boby masakrycznie rosna... a na jesien problemy z plesnia beda mniejsze... ;) no nie wiem... mi sie tak zdaje... dlatego was pytam co i jak.

edit: jeszcze nie wiem jak ogarnac motyw z podlewaniem bo srednio widza mi sie wizyty 1-2x w tygodniu... wolalbym max 2 x na msc... ew zrobimy mala szklarenke na sadzonki a pozniej pod niebo.

Chwast

Active member
No to juz sobie daj spokoj,
Foliak = czeste odwiedziny, ja kiedy mialem sadzonki pod tunelem foliowy nie bylo mnie tam 3 dni i ledwo co odratowalem 2 pietrowe planty, myslalem ze juz nic z tym nie zrobie wygladaly ochydnie, wszystkie liscie ugiely sie na ksztalt wierzby, nie zapmne tego, jednak po tygodniu intensywnego polewania woda + rizohtonic dalo efekt i pozniej lecialy dalej bez zadnych zastrzezen.

Wiec tak foliak odpada dla ciebie, nie ma mowy zeby ci to wyszlo z tak rzadkim kursem na spota, a ma zwierzaki to zrob jakis plot z np zielonej siatki z szerokimi oczkami + moze pomalowany spray'em drut kolczasty i jakies galezie na to, nie ma co tez za duzo kombinowac.
Pozdro:tiphat:

P.S
NIECH KTOS Z MODOW PRZENIESIE TA KONWERSACJE DO "OUTDOOR PYTANIA "

C

CatchYourBreath

Po pierwsze musze wziac solidna lopate :D
Kilka workow ziemi

A z kulek idzie tak:

Bangi Gloria x F13/Apollo11
Bangi Gloria A
Bangi Gloria L
Gloria
BHxEroc/DPxPT f3
Hashplant#2
Wild07 x Danish Gold
Black ErdPurT

I w male doniczki pojdzie
Bushmans
F13 x Apollo11 f2

Edit:
takie jedno zdjatko jeszcze mlodej glori
na fotce nie widac, ale tez w efekcie koncowym byla ciemna
picture.php

padkontrol

Member
Veteran
Siema Pad ziomuś! Miałeś więcej tych Glorii? Mi się też jedna taka jak na zdjęciu trafiła -> mniam! Większość jednak zielona była. Jakie palenie z tego wyszło?
Miałem dwie znacznie większe i znacznie późniejsze niż reszta, o świetnym pobudzającym efekcie (i bardzo luźnych, ale ogromnych topach). Zapylone zostały wielką indyjką Jacalyn i na pewno je przetestuję w tym roku. Pozdro!

Siema Barbanegra!

Witam i o zdrowie pytam :D hehe.
Tak, miałem więcej, konkretnie 3. Trzy takie same phena jak to purpurowe, ta ze zdjęcia była najlepsza. Natomiast dwie inne też fpyte ;) A kiedy ścinałeś ? Bo te praktycznie wszystkie razem 2 października. Koloru purpury nabrały w ostatni tydzień.
Strasznie owocowy zapach jakby po PT, wielka ilość żywicy..pychota. I chyba o to chodziło w tym crossie, wygląd zapach PT i moc MMGG i gdzieś nutka BH. Gdzie jest selasie który mówił, że woli zielone bo z reguły są mocniejsze ;) No gdzie jesteś :D ? Dla mnie idealnie trafiony cross. Clony idą w tym roku.

Palenie wyszło zajebiste, dużo zbitych ciężkich topów. Generalnie strasznie mocne, rozpierdalające hehe. Topy nie mają już takiego zapachu jak krzak, bardziej taki haszowo-skunkowy. Zajarałem Nigeriana i post trochę chaotyczny, opiszę Glorię w PSG. Trochę ludzi porobiło z tym crossów, tak samo z MMGG x BHPT. Także może być ciekawie.

Legenda:
pt-purpurea tic
bh-bangi haze
mm-manitoba medicine
gg-guerilla gold#3

P.S
W tym roku potestuje te Bangi Glorie, będzie się działo :) Udanego sezonu wszyscy!
Hashplant od esbena też straszliwie mocny wyszedł, jak indoor.

Pozdrowienia
Pad:wave:

EDIT:

Zdjęcia Glorii z UK 55N. Widać świetnie dała sobię radę :) Tutaj opis: "This is a corker of a strain,early end sept/early oct, and very potent.performed great in the wilderness,handled
whatever the weather could throw at her,a top Guerilla plant,and one hardy mofo for northern growers [...]
.i have 2 female seeds left......looks like i need some pure silver,a 9 volt battery,2 alligator clips,and some distilled water...this strain needs to be kept going that's for sure, really impressed with these" I patrz na to, praktycznie to samo pheno miał, tylko bardziej liściaste. Jak dla mnie to S2 wyszło bardzo stabilne :)

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

/EDIT

Barbanegra

Member
Zdrowie dopisuje, tylko jutro nie będę mógł chodzić - wczoraj łydki na siłce zmasakrowałem :/ Po dłuższej przerwie od razu pełen wycisk -> aj aj aj!

ale my nie o tym...

Moje Glorie (MMGGxBHPT f2 dla jasności w nomenklaturze) zebrałem w ostatnim tygodniu września. Chyba za ciepło u mnie było, żeby porządnie zakolorowały.
Miałem też innego spota z 9 Gloriami, ale tam pojawiłem się jak wszystkie poza dwoma mocno nietypowymi (o których pisałem gdzie indziej) były już brązowe i zeschnięte - koniec października jakoś.

Próbuj tych Bangi Glorii (BHBHPTxMMGGBHPT), powinno dać się znaleźć to samo, tylko z energetyczną fazą w stylu Bangi Haze zamiast rozpierdolenia.

Chyba muszę STS skombinować i jakąś dalszą wsobną generację zarzucić...

Owocowy zapach jak PurpureaTicinensis, high jak Bangi Haze i grube wrześniowe zbiory -> taki cel projektu.

Dzięki za info i cytat z Angliczanina!

g1enek

Member
Witam... a ja kurde nie mam nic poki co :<

Kupie pewnie maroki z fs, nic innego konkretnego nie widze.

Moze ma ktos jeszcze jakies MOB'y imo jedna z NAJLEPSZYCH odmian jakie rosna pod naszym sloncem, szybkosc / moc / plon greats ;]

hodowca

Active member
Veteran
Witam... a ja kurde nie mam nic poki co :<

Kupie pewnie maroki z fs, nic innego konkretnego nie widze.

Moze ma ktos jeszcze jakies MOB'y imo jedna z NAJLEPSZYCH odmian jakie rosna pod naszym sloncem, szybkosc / moc / plon greats ;]

hehe bardzo miło mi to słyszeć :) , MOB'a oryginalnego z roku 2009 mam tylko z 15 pestek.są z niego 3fena-to najwczesniejsze,wrzesniowe jest najzajebistsze i najmocniejsze-będę niedługo przedłużał tą zajebistę genetykę bo tyyyle pochwał ile już dostał to masakra(tylko czemu tak mało fotek?)niedługo bede robił crossy z tego najlepszego fena MOB'a z C99bx1 i MOB x ChemDDs1 takze trzymcie wszyscy kciuki bo jaranie bedzie napewno!!! :)

cheapwine

Well-known member
Veteran
hodowca, a jak ma sie mob np. z pestkashop.pl

Link Removed By Admin
?

ja mam jakiegos crossa [early durban x danish gold]x(mob f3) moze akurat uda sie rozplodzic. will see...

Last edited by a moderator:

hodowca

Active member
Veteran
@Cheapwine nie wiem co to za nasionka są w tych wszystkich polskich sklepach-napewno nie są ode mnie -ja nie sprzedaje nasion tylko rozdaje.zaden polski seedshop nie ma ze mną zadnej umowy i wszystkie nasiona,ktore kupicie-NIE SA MOJE podejrzewam ze mogą to być jakieś f2 lub f3 z moich, nie wiem.

Last edited by a moderator:

luzione

Member
Moim zdaniem powinien być jakiś protest aby nie kupować kopii i podróbek. Tak w ramach szacunku dla twórcy.

Finger

Outdoor grower...
Veteran
U mnie już plan arsenału spisany :)

Fem:
maroc, easy sativa, p.power, p.maroc + coś od ziela - na pewno white master x shaman, biddy early, bubblegummer, gloria i bangi gloria
Auto fem:
Ak 47, big berry, big bud by GGS, cream caramel i big devil #2 od sweet seeds
Regular:
hash plant #2, early durban x dannish gold, carpatian x grape, super 07 brown, viking x arne, granford x mandala, wmp? x cinderella99, bc hybrid x dannish gold, early uk1 x diesel haze, jaggen x cinderella 99 + do tego jak się uda sativa selasiego :wave: , shamanka f2, purplepower x out mix jakieś geny morocowo pomarańczowe hodowcy :wave: i może coś z późnej puli esbena
:gday:

tredowaty

Member
Siemka
Po dwie sztuki ostały się z zeszłego roku
Easy Sativa x Shaman
Purple Marock x Shaman
Purple Marock
oraz coś co mi bardzo zasmakowało
Grapefruit x Shaman
poza tym
[NL x E] x [MS x GG]
[AK47 x Szamanka x BHTP] x [MS x GG]
na razie to tyle chociaż pewnie coś jeszcze dojdzie. Przydały by się jakieś automaty ale wszystko wyjdzie z czasem :)
Peace

Barbanegra

Member
HighlandNepalese x Ciskei
C99 x Ciskei

MOB albo OB f3

HFH Hashplant

Gf x F13A11
Jacalyn x F13A11
BangiGloria x F13A11

Bangi Gloria
BHxBHPT

październikowa Gloria x Jacalyn

Congo

Do tego udało mi się póki co ograniczyć pulę. Jeszcze zeszłorocznych haszy porządnie nie przetestowałem... 4-5-6 odmian będę próbował z tego wybrać. Kilka Bangikrosów bym chciał Congiem zapylić i któregoś z tych krosów z Ciskei = Bushmans rozmnożyć, jeśli będzie dobrze rosło. Mam też C99 w zanadrzu, którą również bym chętnie na outcie przetestował i rozmnożył.

zielonamasa

Member
póki co planuje pewniaki które wyszyły najlepiej w ostatnim sezonie;
easy sativa, maroc, durban poison, passion i może frisian dew. szukam też hindu kush ale nie mogę znaleźć femi... może wiecie gdzie można nabyć ?

Latest posts

Latest posts